Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Οι καπνοί και η δυσοσμία έπνιξαν τους κατοίκους στην Πολύδροσο για μια φορά ακόμη - ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ



Πέρασε αρκετό διάστημα από την τελευταία φωτιά στην παράνομη και ανεξέλεγκτη χωματερή που είχε δημιουργήσει ο Δήμος Δελφών στο δημοτικό χώρο «Σφαγεία» εντός του οικισμού, σε κατοικημένη περιοχή. .....

Οι κάτοικοι της Πολυδρόσου είχαν πιστέψει, όπως τους είχε διαβεβαιώσει  η επικεφαλής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ότι η χωματερή είχε κλείσει, ο χώρος είχε αποκατασταθεί και έτσι θα είχαν απαλλαγεί από τις επικίνδυνες πυρκαγιές που συχνά πυκνά εμφανίζονταν εκεί.
Δυστυχώς σήμερα για πολλοστή φορά εκδηλώθηκε σοβαρή πυρκαγιά στον χώρο αυτό, όπου εδώ και καιρό μαζεύονταν καθημερινά τόνοι σκουπιδιών. Τα αποκαΐδια, οι καπνοί και η δυσοσμία έπνιξαν τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι αγανακτισμένοι έγιναν μάρτυρες σε μια ακόμη θλιβερή κατάσταση.
Ενημερώθηκε ο τοπικός Αντιδήμαρχος και ο Δήμος Δελφών και δεν εμφανίστηκαν. Ζητήθηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, το κλιμάκιο της οποίας επί 3ωρο επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και οφείλει να πράξει ό,τι προβλέπεται από το Νόμο.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η εγκληματική αυτή αδιαφορία, αλλά και η κοροϊδία στους κατοίκους από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, πλέον ξεπέρασε κάθε όριο. Αδιαφορεί για τις σημαντικές επιπτώσεις που δημιουργεί αυτή εστία μόλυνσης στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων και παράλληλα αγνοεί τους κινδύνους επέκτασης της πυρκαγιάς στις παρακείμενες κατοικίες και σε όλο το χωριό.

Φαίνεται  ότι η Υπηρεσία αυτή και ο Δήμος δεν έχουν συνετιστεί ακόμη και  μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας και την Πυροσβεστική για τις προηγούμενες πυρκαγιές. Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, έχει οριστεί δικάσιμος για τις 11 Ιουνίου 2019, στην οποία έχουν κληθεί μάρτυρες οι συγχωριανοί μας Λ. Δεληγιάννης και Ν. Μολιώτης, οι οποίοι ερωτηθέντες μας το επιβεβαίωσαν.
Το ΠΚ Πολυδρόσου, αφού ειδοποιήθηκε μετέβη στο σημείο με 1 όχημα και 2 άνδρες, όπου με τη ρίψη νερού και βοηθητικού προωθητικού μηχανήματος έγινε η κατάσβεση. Για τα αίτια της φωτιάς το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού κλιμακίου διενεργεί προανάκριση.
Δείτε της εικόνες.






  






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου