Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ο Ν.Στουπής ζητά τον επαναπατρισμό του ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ στη Στερεά Ελλάδα

Ο λόγος που σας απευθύνω αυτή την επιστολή είναι ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για οριστικοποίηση ένα σοβαρό γεγονός – παγκόσμιας εμβέλειας - σημαντικό για την πατρίδα μας, που δυστυχώς έως σήμερα δεν έτυχε της ανάλογης προσοχής από τους διοικούντες. Σας μιλώ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, με την συμμετοχή της χώρας μας σε αυτό, το γνωστό σε όλους τους Έλληνες ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

Καίγεται πευκοδάσος στη Λοκρίδα - μεταξύ Λάρυμνας και Μαρτίνου.

500 στρέμματα έχουν ήδη καεί, ενώ άνιση μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις... Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:50΄, στη θέση "Πουρίνια", σε δασική έκταση μεταξύ Λάρυμνας και Μαρτίνου. Ο δυνατός άνεμος βοήθησε τη φωτιά να πάρει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Στην Π.Υ Στερεάς σήμανε συναγερμός και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στη περιοχή.

Πρεμιέρα στους Δελφούς για τον "επιθεωρητή" του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

Το κλασσικό αριστούργημα του Ρώσου συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ «Ο Επιθεωρητής» παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης συνεχίζοντας τη δραστηριότητα του.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ: Βόλτα στην Αγία Ελεούσα ποτίζοντας τα φυτά.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 8 ΠΜ  ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ  ΤΑ ΦΥΤΑ 
ΠΟΥ  ΒΕΛΑΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ
 ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΗΓΗ

Αγωνία για το Σωματίδιο του Θεού!

Με κομμένη την ανάσα περιμένει η διεθνής επιστημονική κοινότητα να ακούσει πως επιτέλους... βρέθηκε το «Σωματίδιο του Θεού».

Οι σχετικές ανακοινώσεις για τον εντοπισμό ή μη του «μποζονίου Χιγκς» αναμένεται να γίνουν σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών CERN την Τετάρτη, ενώ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, οι επιστήμονες πρόκειται να δηλώσουν ότι «κατά 99,99% βρήκαν το σωματίδιο-φάντασμα χωρίς το οποίο δεν θα υπήρχαν ούτε οι γαλαξίες ούτε οι πλανήτες, αλλά ούτε βεβαίως και οι άνθρωποι».

Ο μαγευτικός «άμβωνας του κήρυκα» - Το Preikestolen

Το Preikestolen, ή αλλιώς «άμβωνας του κήρυκα» όπως μεταφράζεται, βρίσκεται στην περιοχή Forsand της Νορβηγίας και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά μέρη της χώρας, με αρκετές δεκάδες χιλιάδες κόσμου να το επισκέπτονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Πρόκειται για ένα τεράστιο βράχο, η κορυφή του οποίου είναι σχεδόν επίπεδη σχηματίζοντας ένα είδος φυσικής εξέδρας σε ύψος 604 μέτρων

Υπό διάλυση και το ακτινολογικό τμήμα στο νοσοκομείο Λαμίας

Τα προβλήματα δεν έχουν τέλος για το πολύπαθο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο της Λαμίας.

Εκτός από τις σοβαρές ελλείψεις, που υπάρχουν σε γιατρούς σε πολλές κλινικές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μια ρωμαϊκή «πόλη» κάτω από την Εγνατία!

Ηταν πολλοί εκείνοι που αψήφησαν τους 35 βαθμούς του «υγρού» θεσσαλονικιώτικου μεσημεριού, ανηφόρησαν την οδό Αγίας Σοφίας ώς το ύψος της σημερινής Εγνατίας Οδού, φόρεσαν κάσκες και ταξίδεψαν 23 αιώνες πίσω και λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια του δρόμου ώς την Decumanus Μaximus των Ρωμαίων.
Είκοσι τρεις αιώνες συνεχούς...

Δείτε: Το πρωινό ενός Έλληνα, ενός Άγγλου και ενός Γερμανού

Είναι γνωστό ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας...
Είναι επίσης γνωστό ότι οι Έλληνες έχουμε μια...

Τι σημαίνει στις διεθνείς οικονομίες «έχω 2 αγελάδες»;

Η απλή φράση «έχω 2 αγελάδες» μεταφράζεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο σε κάθε πολιτικό σύστημα, ανάλογα με την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει το καθένα στους πολίτες του.
Καπιταλισμός, φασισμός, κομμουνισμός αλλά και οι οικονομίες σε διάφορες χώρες του κόσμου δίνουν με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη δική τους… μετάφραση!

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας του τμήματος ψηφιακής φωτογραφίας της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας

Στην Μαρίνα Ιτέας (8η Έκθεση «ΦΩΚΙΔΑ 2012» Ε.Β.Ε. Φωκίδας)     Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων φωτογραφίας έφτασε στο τέλος του και κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια ψηφιακής φωτογραφίας εκθέτουν τις φωτογραφίες τους σε μια ομαδική παρουσίαση στην 8η Έκθεση «ΦΩΚΙΔΑ 2012» (Μαρίνας Ιτέας) σε χώρο που μας διέθεσε δωρεάν το Επιμελητήριο Φωκίδας και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως γι’ αυτό.
Το πάθος για τη φωτογραφική τέχνη, η ανάδειξη της περιοχής μας και φυσικά η δημιουργία ενός πυρήνα ανθρώπων με μία νέα οπτική γωνία είναι μερικά από τα συστατικά που ...

Αρχίζει σήμερα η νέα απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ

Οι συνταξιούχοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο πιστωτικό Ίδρυμα ή στο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. από το οποίο...

Ο πληθυσμός των χωριών τής Λοκρίδας το 1521.

Ο ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ στον "ΠΑΡΝΑΣΣΟ" ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ

Με συντονισμένες και γρήγορες κινήσεις ο Παρνασσός Αμφίκλειας έκλεισε Προπονητή τον Στάθη Καλλιμάνη  και για την νέα ποδοσφαιρική περίοδο.
Ο οποίος δήλωσε:
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και το Δ/κό Συμβούλιο για την προτίμηση που έδειξαν στο πρόσωπο μου και πιστεύω ότι  όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να  βάλουμε βάσεις για να πάει η ομάδα εκεί που της αξίζει.