Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Έχασε τον έλεγχο , έπεσε στο Γκρεμό, αλλά σώθηκε

Έχασε τον έλεγχο, βρέθηκε στο κενό και σταμάτησε την τρελή πορεία του σε βάθος περίπου πέντε μέτρων ΙΧ αυτοκίνητο. 
Η οδηγός του αυτοκινήτου που κινούνταν στον δρόμο του Μπράλου στο ρεύμα προς Λαμία, έχασε τον έλεγχο περίπου στο 5ο χιλιόμετρο. Το αυτοκίνητο ακυβέρνητο βγήκε εκτός δρόμου. Ευτυχώς η γυναίκα δεν τραυματίστηκε αλλά εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών της 7ης ΕΜΑΚ για να απεγκλωβιστεί.Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, ευτυχώς χωρίς να έχει τραυματιστεί σοβαρά.
Τροχαίο ατον Μπράλο από LAMIASTARGR

Γνωριμία με τα Μουσεία της Αθήνας από 11 έως 27 Μαΐου

Αθήνα
Μια γνωριμία με τα Μουσεία της Αθήνας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, προτείνει το Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, το οποίο καλεί τους Αθηναίους να βγουν στις γειτονιές της πόλης και να γνωρίσουν τους φορείς του σε μια δράση με τίτλο «Αθήνα: Γειτονιές και Μουσεία».

Αφετηρία της δράσης που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 11 Μαΐου έως και την Κυριακή 27 Μαΐου θα είναι το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη και τερματισμός το Μουσείο Πολιτικών Εξόριστων Αη Στράτη.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να επισκεφθούν 17 φορείς του Δικτύου και να απαντήσουν στις ερωτήσεις που θέτει ο κάθε φορέας στο ειδικό έντυπο που θα διατίθεται δωρεάν.

Πολλοί από τους φορείς που χρεώνουν εισιτήριο εισόδου, προσφέρουν μειωμένο ή μισό εισιτήριο στους επισκέπτες που συμμετέχουν σε αυτή την κοινή εκδήλωση, ενώ την Παρασκευή 18 Μαΐου -Διεθνής Ημέρα Μουσείων- η είσοδος σε όλα τα Μουσεία είναι δωρεάν.

Οι 17 επισκέψεις μπορούν να πραγματοποιηθούν στο ωράριο λειτουργίας του κάθε φορέα, από την Παρασκευή 11 Μαΐου έως και την Κυριακή 27 Μαΐου, ενώ τα σχετικά έντυπα θα διατίθενται από το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1 στο Σύνταγμα) την Παρασκευή 11 Μαΐου (10.00-20.00) και το Σάββατο 12 Μαΐου (10.00-18.00) και από την Κυριακή 13 Μαΐου και από τους υπόλοιπους φορείς.

Η δράση θα ολοκληρωθεί στην αυλή του Μουσείου Πολιτικών Εξόριστων Αη Στράτη (Αγίων Ασωμάτων 31) στο Θησείο, την Κυριακή 27 Μαΐου στις 19.30, όπου οι επισκέπτες που συμπλήρωσαν το σχετικό έντυπο θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση με εκπροσώπους των φορέων του Δικτύου και να συζητήσουν μαζί τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επισκεφθεί
την ιστοσελίδα http://www.athensmuseums.net

Newsroom

Εκδηλώσεις για το "Χάνι της Γραβιάς"


11 - 13 Μαΐου 2012, Παρασκευή - Κυριακή
Γραβιά
διοργάνωση:
* Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας
* Δήμος Δελφών
* Τοπική Κοινότητα Γραβιάς

11 Μαΐου 2012, Παρασκευή, 19.00
Πολιτιστικό Κέντρο Γραβιάς
"Τα Εθνικά Δάνεια και ο Α' Προϋπολογισμός του Ελληνικού Κράτους το 1829"
ομιλία του Ανδρέα Κούκου (καθηγητής Νεότερης Ισορίας της Σχολής Εθνικής Άμυνας, πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, ταξίαρχος Ε.Α.)
12 Μαΐου 2012, Σάββατο, 19.00
Αγώνας Δρόμου Μαθητών
12 Μαΐου 2012, Σάββατο, 20.30
Χάνι της Γραβιάς
Αναπαράσταση της Μάχης του Χανίου
από μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Γραβιάς
επιμέλεια: Γ. Ρηγάκης (θεολόγος, διευθυντής του Γυμνασίου Γραβιάς)
13 Μαΐου 2012, Κυριακή, 10.15
Χάνι της Γραβιάς
Κεντρική Εκδήλωση
- Άφιξη προσκεκλημένων
- Άφιξη επισήμων
- Έπαρση σημαίας
- Επιμνημόσυνη δέηση
- Προσκλητήριο υπερασπιστών
- Απαγγελία ποιημάτων
- Κατάθεση στεφάνων
- Σιγή ενός λεπτού
- Εθνικός Ύμνος
- Παρέλαση
- Ελληνικοί χοροί 


 Περισσότερα για τη Μάχη της Γραβίας:
http://polydrososparnassou.blogspot.com/2012/05/8-1821.html 

 

Τα καλύτερα tweets των εκλογών 2012

Η Γιορτή της Μητέρας από το Σύλλογο Γυναικών Κάτω Τιθορέας

Πρόσκληση
Το Δ.Σ. του συλλόγου γυναικών Κάτω Τιθορέας, σας προσκαλεί στις 13/052012 ημέρα Κυριακή και ώρα 17.30 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Κάτω Τιθορέα, για να γιορτάσουμε μαζί την ξεχωριστή «Γιορτή της μητέρας», με αναβίωση του εθίμου της παραδοσιακής πίτας στη γάστρα, τραγούδια και χορό!
Πρόγραμμα:
Έναρξη 17.30
  • Αρτοκλασία
  • Καλωσόρισμα και παρουσίαση του βιβλίου μαγειρικής του συλλόγου μας
  • Ομιλία για την «μητέρα» από την εκπαιδευτικό κυρία Κιούση Ιωάννα
  • Παρασκευή παραδοσιακής πίτας
  • Ρουμελιώτικοι χοροί από το νέο χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου μας
  • Φαγητό και ποτό σε όλους, προσφορά των γυναικών του Συλλόγου μας.
 

Η εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί από το κανάλι STAR Κεντρικής Ελλάδας.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!


Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος
ΑΝΝΑ ΡΑΠΤΗ – ΛΑΜΠΡΟΥ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ: Πρόσκληση για τη Γιορτή της Μητέρας

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ – ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Σύλλογός μας, προσκαλεί όλες τις γυναίκες σε μικρή δεξίωση για να τιμήσουμε τη ΜΗΤΕΡΑ.
Κυριακή 13 Μαΐου 2012 και ώρα 06.00 μ. μ. στο καφέ Μάουντεν.
Σας περιμένουμε.

 Το Δ.Σ

Γιορτάζουν την Κυριακή οι μαμάδες όλου του κόσμου!


Στο πιο αγαπημένο πρόσωπο κάθε οικογένειας, τη μητέρα, είναι αφιερωμένη η Κυριακή 13 Μαΐου, που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως να εορτάζεται ως η Γιορτή της Μητέρας.
Τα στοιχεία της Unicef, όμως, σχετικά με τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς τη μητέρα τους είναι ανησυχητικά και ταυτόχρονα απογοητευτικά.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις σχεδόν 1.000 μητέρες πεθαίνουν κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο εξαιτίας επιπλοκών που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό (358.000 θάνατοι το 2008). Το 99% αυτών των θανάτων συμβαίνουν στις αναπτυσσόμενες χώρες με το 87% να παρουσιάζεται στις περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής και της Νότιας Ασίας.
Στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου μια μητέρα διατρέχει 116 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου (1 στα 37) σε αντίθεση με τις αναπτυγμένες χώρες (1 στα 4.300).
Η βελτίωση της μητρικής υγείας αποτελεί έναν από τους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (ΑΣΧ) που εγκρίθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής της χιλιετίας του 2000 με στόχο τη μείωση του ποσοστού της μητρικής θνησιμότητας κατά τρία τέταρτα μεταξύ 1990 και 2015.

Μέχρι σήμερα, εκτιμάται πως ο συνολικός αριθμός των θανάτων των μητέρων και τα ποσοστά μητρικής θνησιμότητας μειώθηκαν κατά ένα τρίτο από το 1990. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος σε όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες, η μέση ετήσια μείωση του παγκόσμιου ποσοστού μητρικής θνησιμότητας ήταν 2,3% – ανεπαρκής σε σχέση με την απαίτηση του ΑΣΧ για μέση ετήσια μείωση 5,5%.
Σε ότι αφορά την Ελλάδα, πρόσφατη έκθεση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef διαπιστώνει την απουσία ολοκληρωμένων πολιτικών προώθησης και προστασίας της μητρότητας και προτείνει συγκεκριμένες πολιτικές και ιδιαίτερα:
· Για τη συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής
- Εφαρμογή ελαστικού ωραρίου στις επιχειρήσεις για την διευκόλυνση του σχεδιασμού της ζωής της οικογένειας.
- Εναλλακτικές μορφές εργασίας για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων μητέρων.
- Επέκταση της γονικής άδειας πέρα από τον καθιερωμένο χρόνο, για οικογενειακούς λόγους.
- Επέκταση απαλλαγής εγκύων γυναικών από την εργασία για προγεννητικές εξετάσεις, παρακολούθηση μαθημάτων τοκετού και διακοπή στο χώρο εργασίας για μητρικό θηλασμό.
- Δημιουργία ποιοτικών δομών στήριξης και φύλαξης παιδιών για εργαζόμενες, αλλά και τις μητέρες που αναζητούν δουλειά.
- Σχέδια εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας ιδιαίτερα την περίοδο των σχολικών διακοπών για τα παιδιά των εργαζόμενων μητέρων.
· Για τη μετάβαση από την Ιδρυματική Μέριμνα στη Φροντίδα από Αναδόχους Γονείς
- Διάδοση του θεσμού της αναδοχής με διασφάλιση της ποιότητάς του.
- Ενθάρρυνση του θεσμού της υιοθεσίας και θετική στάση στην απο-ιδρυματοποίηση με σταδιακή αντικατάσταση αυτών των υπηρεσιών με εναλλακτικές μορφές φροντίδας στην οικογένεια και την κοινότητα.
Πηγή: Newsbeast

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση για χθές και για σήμερα

                                              Πολύδροσος 1955


11 Μαΐου
 Γιορτάζουν: Μεθόδιος, Ολυμπία

Ελλάδα σήμερα

  • Με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθεί το πρωί της Παρασκευής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης. Το απόγευμα αναμένεται η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Αλέξη Τσίπρα. Την Πέμπτη παρουσιάστηκαν ίχνη σύγκλισης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς κατά τη συνάντηση των προέδρων των δύο κομμάτων. Εντούτοις, όλα δείχνουν η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης θα κριθεί στην αναμενόμενη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Σαββατοκύριακο.
  • Με επιστολή τους προς εναλλακτικά, φιλελεύθερα, κεντροαριστερά ή αριστερά κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής (Δημοκρατική Συμμαχία, Δημιουργία Ξανά!, Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κοινωνική Συμφωνία, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας), οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν σε κοινή πρωτοβουλία για αλλαγή από αυτή τη Βουλή του εκλογικού νόμου με τον οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές.
  • Κείμενο καταδίκης της ναζιστικής ιδεολογίας και της συμπεριφοράς των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης. Το κείμενο, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ανέφερε ότι «καταδικάζουμε τη ναζιστική ιδεολογία και τη ναζιστική συμπεριφορά που εκφράζεται από τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».
  • «Ο αρχιτέκτονας της μνημονιακής πολιτικής κος Βενιζέλος και το αριστερό του δεκανίκι κος Κουβέλης ανέλαβαν να λύσουν το πρόβλημα της… ακυβερνησίας της χώρας, προτείνοντας 'οικουμενική κυβέρνηση', που ουσιαστικά θα αναλάβει να συνεχίσει την πολιτική του Μνημονίου» σχολιάζει σε αιχμηρή δήλωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Επαναλαμβάνει δε τη θέση της ότι κάθε απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης στη βάση της πολιτικής του Μνημονίου «συνιστά πραξικόπημα και πρέπει να σαρωθεί από ένα λαϊκό ξεσηκωμό». Ο λαός θα πει την τελευταία λέξη, τονίζει.
  • Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε η Εισαγγελία σε περισσότερα από 20 άτομα για την αποκαλούμενη υπόθεση του «κυκλώματος ακινήτων» στην οποία φέρεται να εμπλέκονται μία εφέτης, ένας πρόεδρος εφετών, ένας εισαγγελέας πρωτοδικών, ένας αρχιμανδρίτης, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί, ενώ πρωταγωνιστικός ρόλος αποδίδεται σε έναν πολιτικό μηχανικό.

 
ΓΕΓΟΝΟΤΑ Σαν σήμερα
330: Το Βυζάντιο μετονομάζεται σε Νέα Ρώμη και γίνεται πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
1894: Ξεσπά μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο κατασκευής βαγονιών «Πούλμαν» στο Ιλινόις.
1926: Με διαταγή του δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου απαγορεύεται στις γυναίκες να φοράνε κοντή φούστα... Η άκρη του υφάσματος πρέπει να απέχει 30 εκατοστά από το έδαφος.
1927: Ιδρύεται η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών στο Λος Άντζελες. Γνωστότερη στους κινηματογραφόφιλους ως Ακαδημία, απονέμει κάθε χρόνο τα Βραβεία Όσκαρ.
1967: Ο Ανδρέας Παπανδρέου φυλακίζεται στις φυλακές Αβέρωφ, ενώ εκφράζονται φόβοι για τη ζωή του.
1969: Οι Monty Pythons κάνουν το ντεμπούτο τους στην Αγγλία.

Ο καιρός για Πολύδροσος, Ελλάδα

 Lat:38.63 Lon: 22.53 μέσο υψόμετρο: 502m. (Χάρτης) 
Τρέχουσες συνθήκες 
(Εκτιμώμενη Αναφορά)
Σχ.. Υγρασία: 87 %
Άνεμος: Β με 12 Km/h
Ορατότητα: 0
Πίεση: 1019.9 mb
Μαϊ 11, 06:00 Τοπική ώρα
Πολύδροσος,GR
Θερμ:
13 oC
Βροχή
  12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GR
Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
09:00Ασθενής βροχή14 oC84%Β με 11 km/h 
(3 Bf)
12:00Ασθενής βροχή15 oC80%Β με 13 km/h 
(3 Bf)
15:00Πιθανή βροχή19 oC66%ΒΒΑ με 11 km/h 
(2 Bf)
18:00Πιθανή βροχή19 oC64%ΒΒΑ με 8 km/h 
(2 Bf)