Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: Μια ενδιαφέρουσα είδηση


....

Συνάντηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Στερεάς Ελλάδας με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων – ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή

Την Τρίτη, 7 – 3 – 2017, πραγματοποιήθηκε, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, συνάντηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Στερεάς Ελλάδας με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων – ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή.....

ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 16ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής στην Α΄κατηγορία της Φωκίδας....

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ-ΣΟΥΒΑΛΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ. ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ. Χειμώνας και οι τσοπάνηδες της Σουβάλας έχουν τα γιδοπρόβατά τους στα χειμαδιά. Ο λαικός μας ποιητής Παναγιώτης Θάνος -Βρανάς τους "περιποιείται " στιχουργικά.

"Γ"
Με αυτή μας την ανάρτηση και  με το  ποίημα του  μπάρμπα Παναγιώτη,  που  θα  διαβάσετε,  κλείνει ο κύκλος παρουσίασης των ποιημάτων  που  εκείνος  μας εμπιστεύθηκε  και  σας  παρουσιάσαμε. Εμείς  τον  ευχαριστούμε  θερμά  και  του  ευχόμαστε  τα  καλύτερα και  παν' απ' όλα υγεία   σε εκείνον και την οικογένειά  του.
'Εριξε  χιόνια και  βροχές
έριξε  και  χαλάζι.....

Μόνο όταν βγάλουμε τη "μάσκα" του θυμού μπορούμε να αφουγκραστούμε τις ανάγκες μας και να παλέψουμε για να τις ικανοποιήσουμε.

Άμα δεν κοιτάξουμε κατάματα και δεν μιλήσουμε ανοιχτά για τα πραγματικά μας αισθήματα, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη συμπεριφορά και σχέσεις που τα προκαλούν.

Σοφία Μεσσάρη  (Κλινική Ψυχολόγος & Οικογενειακή Θεραπεύτρια)
Ο θυμός εκλαμβάνεται σαν επίδειξη δύναμης που μπορεί ακόμα και να τρομάξει αυτόν στον οποίον απευθύνεται, ειδικά όταν είναι ισχυρός. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις αυτή η επίδειξη δύναμης καλύπτει μια ....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ - ΜΙΚΡΟΙ- ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ!

Ο σύλλογος γυναικών Πολυδρόσου στη συνέχεια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων οργανώνει θεατρική εξόρμηση για μικρούς και μεγάλους.
Σας προσκαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή για την θεατρική παράσταση:...

ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΔΙΑΓΟΡΑΣ - ΦΩΚΙΚΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ [16Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ]

Ανακοινώνονται οι διαιτητές & οι βοηθοί διαιτητές των  αγώνων, του Πρωταθλήματος της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας «ΙΤΕΡΚΑΤ ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ΄΄ , ποδοσφαιρικής περιόδου 2016 – 2017,  που θα διεξαχθούν  ως ακολούθως:....

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ."Τι θα πει είμαι γυναίκα; Μήπως δεν είμαι παιδί της ίδιας πατρίδας; Κι η πατρίδα σήμερα έχει ανάγκη απ' όλα τα παιδιά της."{ φωτο+βίντεο}



"Δεν πάω μόνο για να βράζω το φαγί ή για να πλένω τις πληγές. Όχι! Θα κρατήσω την ώρα της ανάγκης το τουφέκι, θα φέρω ένα μήνυμα, θα δώσω ένα σύνθημα, θα τελειώσω μια δύσκολη αποστολή που θέλει σβελτάδα και εξυπνάδα"            

Οι γυναίκες της Ελλάδας συμμετείχαν στην αντίσταση σε όλα τα μέτωπα του αγώνα. Στην Εθνική Αλληλεγγύη, στις μεγάλες διαδηλώσεις του λαού κατά των ναζί κατακτητών, στους αγώνες στις γειτονιές για την επιβίωση και σαν αντάρτισσες, βοηθητικές και μαχήτριες, με το όπλο στο χέρι.
Είναι χαρακτηριστικό πως, από 3.000.000 εκατομμύρια μέλη της Αλληλεγγύης, οι γυναίκες ήταν 1.740.000 και οι άντρες 1.260.000.
Από το ξεκίνημα του αντάρτικου...

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗ

Παρουσιάζει: ο Βίκτωρ Σαμπώ

Τον Οκτώβριο του 1919, στάλθηκε μια επιστολη στην εφημερίδα «Καιροί», με παράπονα από κάποιον ειρηνοδίκη της τότε εποχής. Συνολικά 98 χρόνια μετά, η συγκυρία τα έφερε ώστε είναι διαβολικά επίκαιρη!
«Κύριε Διευθυντά,.....

Το σκίτσο του ΚΥΡ

http://i-kyr.gr