Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Έντονη Διαμαρτυρία για τον Αποκλεισμό του Δήμου Δελφών από τη Διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας 2012.


ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών εκφράζει την πιο έντονη διαμαρτυρία του για την πρωτοφανή (στα 76 χρόνια του Θεσμού) και εντελώς αδικαιολόγητη απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να μη συμπεριλάβει στη φετινή διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας τους Δελφούς (την πόλη των Δελφών και τον «Καλλικρατικό» Δήμο Δελφών). Είναι γνωστή στην Ε.Ο.Ε. η πανάρχαια σύνδεση Δελφών – Ολυμπίας, που ξεκινά από τον περίφημο πυθικό χρησμό, ο οποίος έπεισε τους αρχαίους μας πρόγονους να ξεκινήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 776 π.Χ.
Η Ολυμπιακή Ιδέα συνδέεται άμεσα με τους Δελφούς και τους Πυθικούς Δελφικούς Αγώνες, ενώ πασίγνωστη και προφανής είναι η σύνδεση των δύο αυτών Ιερών τόπων (Δελφών – Ολυμπίας) στη συνείδηση ολόκληρης της ανθρωπότητας, ως δύο από τους τρεις (μαζί με την Ακρόπολη των Αθηνών) σημαντικότερους πυλώνες του μεγαλειώδους αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Σε κάθε περίπτωση και πέραν της δικής μας εύλογης και αυτονόητης εντονότατης διαμαρτυρίας (που έχει ήδη εκφραστεί και με ανακοίνωση του κ. Δημάρχου), οφείλει η Ε.Ο.Ε. να επιδείξει σεβασμό στο συμβολισμό που περικλείει ο ιερός χώρος των Δελφών για την Παγκόσμια Κοινότητα και ιδιαιτέρως για το Ολυμπιακό Κίνημα και να διορθώσει άμεσα την εσφαλμένη και αδικαιολόγητη απόφασή της.
Επιτέλους, αυτή την δύσκολη για το λαό και το έθνος μας στιγμή, ας μην αποκαθηλώνουμε με δικές μας ενέργειες τα σημαντικότερα σύμβολα και παγκόσμια σημεία αναφοράς του Ελληνισμού.

------------------------------------------------------------------------------

     
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ             ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜ. ΦΟΥΣΕΚΗΣ                    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Η. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Εντυπωσιακές σουρεαλιστικές φωτογραφίες -Μέσα από το φακό του Scott Slavin

Μια υπέροχη συλλογή από σουρεαλιστικές πανοραμικές φωτογραφίες 360° του φωτογράφου Randy Scott Slavin, περιλαμβάνονται στο φωτογραφικό του αφιέρωμα «Alternate Perspective».

Ο φωτογράφος έχει πετύχει μία υπέροχη συλλογή φωτογραφιών που ο κόσμος θα χαζεύει για ώρες.

Η κάμερα είναι ένα μεγάλο εργαλείο, αλλά περιορίζεται σε ό, τι βλέπουμε, δήλωσε ο Slavin.

«Μου αρέσει ο σουρεαλισμός. Προσπαθώ πάντα να δείξω την πραγματική διάσταση των τοπίων μέσα από τις σουρεαλιστικές φωτογραφίες που τραβάω».ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ: Η διοίκηση και το προσωπικό του ΧΚΠ σας εύχονται καλό καλοκαίρι!

Κυριακή 29 Απριλίου
Η διοίκηση, το προσωπικό του ΧΚΠ, η ΕΤΑΔ. Α.Ε. και η κοινοπραξία Μεσόγειος-Νουλίκας με την ευκαιρία της επίσημης λήξης της σεζόν σας εύχονται καλό καλοκαίρι!
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παλιούς και νέους φίλους του ΧΚΠ που καθ’ όλη τη μακρά φετινή χιονοδρομική σεζόν ήταν παρόντες, παρά τους δύσκολους οικονομικά καιρούς και την κρίση.
Από τη πλευρά μας, μαθαίνοντας κυρίως από τα όποια λάθη μας, θα προσπαθήσουμε από τη νέα σεζόν να είμαστε ακόμη καλύτεροι και να σας παρέχουμε τις όσο το δυνατόν υψηλότερες υπηρεσίες γίνεται.
Σαν τελευταία φωτοενημέρωση της σεζόν επιλέξαμε κάποιες φωτογραφίες στις οποίες πρωταγωνιστεί το προσωπικό του ΧΚΠ.
Και πάλι καλό καλοκαίρι με υγεία και ευτυχία για όλους!!!
Το νέο συμβούλιο ΤΟ.ΣΥ.Ν. Αμφίκλειας


Στις  29/04/2012 συνεδρίασε το Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δημοτικής Ενότητας Αμφίκλειας με σκοπό τις αρχαιρεσίες του συμβουλίου και προέκυψε  το εξής αποτέλεσμα :


ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Καραπετσάνος Αθανάσιος του Γεωργίου

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Σινάνης Ιωάννης του Αθανασίου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Στιβακτής Ηλίας του Γεωργίου

ΤΑΜΙΑΣ : Κίσσας Κωνσταντίνος του Αθανασίου

ΜΕΛΟΣ : Αδάμος Λουκάς του Χρήστου


Καλή επιτυχία στο νέο συμβούλιο!!!!

Spiegel: "Υπόσχονται αλλαγή αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού"


Διαβάστε τι αναφέρει εκτενές δημοσίευμα - αφιέρωμα του γερμανικού περιοδικού der Spiegel για τους υποψήφιους πρωθυπουργούς της Ελλάδας

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ -ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Σ.ΕΛ.Α.Σ. 2012 - ΦΩΤΟ


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Α' ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Σ.ΕΛ.Α.Σ.

Ο Σπηλαιολογικός Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος (Σ.ΕΛ.Α.Σ.) διοργάνωσε και φέτος, για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά Σεμινάρια Αθλητικής και Επιστημονικής Σπηλαιολογίας.....

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση - Τι έγινε σαν σήμερα

                                            Πολύδροσος - Πηγή Αγίας Ελεούσας- Άνοιξη 2012
Σεμινάριο σπηλαιολογίας από τον σύλλογο SELAS στην Αγ. Ελεουσα,
 πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Απριλίου

Με καλοκαιρία ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς.
Καλοκαιρία προβλέπεται στη χώρα τόσο την τελευταία μέρα του Απριλίου όσο και την Πρωτομαγιά. Στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σχεδόν σε καλοκαιρινά επίπεδα. Σε ότι αφορά τους ανέμους, οι βοριάδες θα συνεχιστούν με ένταση το πολύ 6 μποφόρ και αυτά μόνο στην περιοχή του Αιγαίου. Σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά στοιχεία, τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Φαίνεται όμως ότι θα δημιουργηθούν αρκετά ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση απογευματινών τοπικών όμβρων και καταιγίδων στα ηπειρωτικά και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση.

Ο καιρός για Πολύδροσος, Ελλάδα

Lat:38.63 Lon: 22.53 μέσο υψόμετρο: 502m. (Χάρτης)
Τρέχουσες συνθήκες
(Εκτιμώμενη Αναφορά)
Σχ.. Υγρασία: 58 %
Άνεμος: Β με 12 Km/h
Ορατότητα: 0
Πίεση: 1016.1 mb 

Απρ 30, 06:00 Τοπική ώρα
Πολύδροσος, GR
Θερμ:
12 oC
Αίθριος καιρός

12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GR αύριο 7-ημέρες
Τοπική ώρα Καιρός Θερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
09:00 Αίθριος καιρός 16 oC 54% Β με 10 km/h
(2 Bf)
12:00 Αίθριος καιρός 20 oC 37% ΑΒΑ με 9 km/h
(2 Bf)
15:00 Αίθριος καιρός 22 oC 34% Α με 11 km/h
(3 Bf)
18:00 Αυξημένη συννεφιά 21 oC 39% Α με 10 km/h
(2 Bf)ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Γιορτάζουν: Ασημίνα, Ιάκωβος.

1825: Ο Ελληνικός Στόλος, με επικεφαλής τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη και τους πυρπολητές Ανδρέα Πιπίνο και Γεώργιο Πολίτη, πυρπολεί τον τουρκικό στόλο του Καπουδάν πασά στη Μεθώνη και μία πυριτιδαποθήκη στην ξηρά.
1841: Η νεοσύστατη Εθνική Τράπεζα εκδίδει το πρώτο της χαρτονόμισμα, ονομαστικής αξίας πεντακοσίων δραχμών.
1926: Η εκπαίδευση στην Ελλάδα γίνεται υποχρεωτική δια νόμου για παιδιά ηλικίας από 6 έως 14 ετών.

Είπαν...

Ο θυμός είναι πολύ πιο γλυκός κι από το αρωματισμένο μέλι. Ανεβαίνει, καθώς ο καπνός από τα στήθη των ανθρώπων.
Όμηρος