Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

2η παγκοσμίως η Ελλάδα με 394 "γαλάζιες σημαίες" - Αναλυτικά οι ακτές

Επειδή το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, οι εξορμήσεις μας στις παραλίες είναι όλο και ποιο συχνές. Τι καλύτερο λοιπόν από το να μάθουμε ποιες ελληνικές ακτές κέρδισαν επάξια και φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας "Γαλάζιες Σημαίες";
Με 394 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει για ακόμη μια χρονιά την τιμητική δεύτερη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 48 χώρες.
Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).
Η "Γαλάζια Σημαία" αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Από το 1987 απονέμεται διεθνώς  σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του.
Ουσιαστικά δηλαδή, εκτός από την επιθυμητή, εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης, οι ακτές που βραβεύονται με τη γαλάζια σημαία πρέπει να τηρούν κατά κράτος άλλα 31 αυστηρά κριτήρια.
Αυτά αφορούν σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

 Στην Φωκίδα δυστυχώς δεν υπάρχει γαλάζια σημαία.
Σε Φθιώτιδα και Βοιωτία γαλάζιες σημαίες πήραν:

–ΦΘΙΩΤΙΔΑ [8]
Δήμος Στυλίδας
Γλύφα
Δήμος Μώλου  - Αγ. Κωνσταντίνου
Καμένα Βούρλα/Γαλήνη
Δήμος Λοκρών
Σκάλα Αταλάντης
Τραγάνα
Λιβανάτες 1/Κυανή Ακτή
Λιβανάτες 2/Σχοινιάς
Λιβρίχιο
Σουβάλα

–ΒΟΙΩΤΙΑ [2]
Δήμος Τανάγρας
Πλάκα Δηλεσίου
Δήμος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας
Άγιος Ισίδωρος 

Για την υπόλοιπη Ελλάδα στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.cosmo.gr/Lifestyle/Taxidi/Paralies/2h-pagkosmiws-h-ellada-me-394-galazies-shmaies-des-analytika-tis-aktes.1788976.html 

Spiegel: Οι Γερμανοί είναι ανικανοποίητοι και ζηλεύουν τους Έλληνες - Για πρώτη φορά αυτοκριτική

- Aποκαλυπτικά τα συμπεράσματα έρευνας για την ιδιοσυγκρασία των γερμανών
- Το 46% δηλώνουν όλο και περισσότερο ανίκανοι να χαρούν οτιδήποτε λόγω του καθημερινού άγχους
- Μόνο ένας στους έξι Γερμανούς θυμάται κάποια στιγμή που να χαλάρωσε πραγματικά

Μέσα από μια έρευνα που έγινε για λογαριασμό του γερμανικού περιοδικού Spiegel προκύπτουν συμπεράσματα τα οποία δικαιώνουν πολλούς ευρωπαίους που έχουν μια συγκεκριμένη εικόνα για τους γερμανούς. 

Η διάθεση αυτοκριτικής είναι εμφανής και η έρευνα βασίστηκε πάνω σε συνεδρίες που έκαναν ομάδες συμμετεχόντων με τους ερευνητές.

Πιο αναλυτικά: 

Μόνο ένας στους έξι Γερμανούς θυμάται κάποια στιγμή που να χαλάρωσε πραγματικά, ενώ ακόμη και στο σεξ ασχολούνται με τις επιδόσεις, περισσότερο από την ίδια την πράξη.

Το κείμενο ξεκινά ως εξής: 

"Σε κάποιο σημείο, ο Σβεν «έχασε τη μπάλα» στην ομάδα συζήτησης για το τι κάνει μετά τη δουλειά, ακούγοντας άλλους να λένε πώς διασκεδάζουν. «Χαίρομαι για σένα» είπε ψυχρά σε έναν άλλο, «αλλά θα πρέπει κάποιος να έχει και την ευκαιρία. Το αφεντικό μου συχνά αφήνει κάτι στο γραφείο μου ακριβώς πριν το σχόλασμα. Και όταν γυρνάω καθυστερημένος σπίτι, "τα ακούω" από τη γυναίκα μου γιατί ανέλαβε παιδί και σπίτι μόνη της». Σε αυτό το σημείο, όπως λέει, κάθε σκέψη ξεκούραστου απογεύματος έχει πάει περίπατο."


Και ο Σβεν δεν είναι ο μόνος Γερμανός σε αυτή την κατάσταση. 

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία μάρκετινγκ Rheingold στην Κολωνία καταδεικνύει τα εξής: 

Το 46% των Γερμανών δηλώνουν όλο και περισσότερο ανίκανοι να χαρούν οτιδήποτε λόγω του καθημερινού άγχους και της αίσθησης ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να τους ζητηθεί κάτι. 

Το ποσοστό φτάνει το 55%, στους νεαρότερους συμμετέχοντες, που δηλώνουν ότι έχουν χάσει την ικανότητα να νιώθουν καλά.

Δεν μπορούν να απολάυσουν το φαί, το αλκοόλ, τις διακοπές ή απλώς λίγη χαλάρωση αλλά και το σέξ!

Γράφουν οι ερευνητές: «το γονίδιο της ευχαρίστησης συνεχώς ατροφεί - ξεχάσαμε να χαιρόμαστε τους εαυτούς μας».

Το κλίμα άλλαξε από το 2008. Οι Γερμανοί νιώθουν να καταπιέζονται από την κρίση στην Ευρώπη, «νιώθουν ότι πρέπει να σηκώσουν όλους στις πλάτες τους».

Έχουν και άλλο ένα πρόβλημα οι Γερμανοί. Την τελειομανία τους. 

Το 81% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αισθάνεται ικανοποίηση μόνο αφού πετύχει κάτι. 

Συμμετέχοντες δήλωσαν ότι μετά από μία ημέρα σκληρής και αποδοτικής δουλειάς, γυρνούν σπίτι χωρίς να μπορούν να πουν τι πέτυχαν. Και αν κάποιος τους πει "εντάξει, χαλάρωσε", νιώθουν ότι η ευχαρίστηση μετατρέπεται και αυτή σε υποχρέωση, αναφέρει η έρευνα.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι 91% δέχονται ότι αυτό που αξίζει στη ζωή είναι οι απολαύσεις της, αλλά μόλις 15% μπορούν να θυμηθούν κάποιες στιγμές που να άφησαν πίσω τους τις έγνοιες και να αισθάνθηκαν πραγματικά ευτυχείς.

Και το καλύτερο:
Είναι προκλητικοί και απίστευτα ζηλιάρηδες.
Ένας μοτοσικλετιστής παραδέχθηκε ότι απολαμβάνει να στέκεται δίπλα σε ένα κάμπριο και να το πήζει στα καυσαέρια, πριν φύγει με το «πράσινο».

Η στάση τους έναντι της Ελλάδας, είναι επίσης ζηλόφθονη. «Οταν εξοργιζόμαστε με τις υψηλές συντάξεις και τις μεγάλες διακοπές, προφανώς η ζήλια παίζει ρόλο», παρά το ότι δεν θα μπορούσαν να υιοθετήσουν τον «νότιο» τρόπο ζωής.

Στο σεξ, την πιο προσωπική τους στιγμή, θα περίμενε κάποιος ότι μπορεί να χαλαρώνουν κάπως περισσότερο. Ωστόσο, πολλοί ερωτηθέντες ανέφεραν ότι ακόμη και τότε σκεφτόντουσαν κάποια ταινία, ή διαφημιστικά. 

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Εβδομάδα περιβάλλοντος στη Λαμία



Συντάχθηκε από τον Γιώργο Σιμόπουλο
O Δήμος Λαμιέων στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος 2012 με κεντρικό σύνθημα: «ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» διοργανώνει από την Τρίτη 5 έως την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 τις παρακάτω δράσεις:

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012
• Εγκαίνια 1ης Ανθοκομικής Έκθεσης Λαμίας ώρα 11.00πμ Πλατεία Πάρκου
Η πρώτη ανθοκομική έκθεση του Δήμου Λαμιέων είναι γεγονός! Για πρώτη φορά στο κέντρο της πόλης μας και με τη συνεργασία φυτωρίων της περιοχής μας πρόκειται να λειτουργήσει ανθοκομική έκθεση.
Στο χώρο της έκθεσης θα λειτουργεί περίπτερο του Δήμου το οποίο θα ενημερώνει για την κομποστοποίηση. Σας περιμένουμε όλους !
• Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας «Η Λαμία και το περιβάλλον της» ώρα 20.00 Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 9-11)
Σας ζητήσαμε να φωτογραφήσετε την πόλη μας και το περιβάλλον της και σας παρουσιάζουμε την έκθεση σας! Μέσα από διαγωνισμό φωτογραφίας με χαρά σας παρουσιάζουμε τις δικές σας φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν το περιβάλλον της Λαμίας όπως εσείς το βλέπετε.
Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012
• Πόρτα Πόρτα Ανακύκλωση με τη συμμετοχή των παιδιών.
Επισκέψεις Ενημέρωσης με τη βοήθεια των μαθητών των σχολείων μας σε γειτονιές της πόλης με θέμα την ανακύκλωση.
Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012
• Εθελοντική Δράση «Καθαρίζουμε τις πινακίδες της πόλης μας» ώρα 9.00 Πλατεία Ελευθερίας
Καθαρίζουμε τις πινακίδες και των σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Μ' αυτή την πρωτοβουλία ο Δήμος θέλει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στα θέματα της καθαριότητας και να κάνει την πόλη μας πιο φιλική σε δημότες, πεζούς και επισκέπτες. Γι αυτό καλεί όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν, να βρεθούμε την Παρασκευή 8 Ιουνίου στο κιόσκι της πλατείας Ελευθερίας ώρα 09:00 το πρωί για να καθαρίσουμε τις πινακίδες στο κέντρο της πόλης. Ελπίζουμε στη συμμετοχή των συμπολιτών μας αλλά και των αθλητικών συλλόγων της πόλης μας για ένα καλύτερο αστικό περιβάλλον.
Κυριακή 10 Ιουνίου 2012
• Βόλτα στον Ποδηλατόδρομο της Πόλης ώρα 09:00
• Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης της Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ώρα 10.00-14.00 Πάρκο Αναψυχής ΄΄Τσαλτάκη΄΄
Παιχνίδια με θέμα το Περιβάλλον από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Λαμιέων Europe Direct.
Περιήγηση στον ποδηλατόδρομο της Πόλης με τερματισμό το Πάρκο αναψυχής ΄΄Τσαλτάκη΄΄ όπου για τέσσερις ώρες θα λειτουργεί το Λούνα Πάρκ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο το κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Λαμιέων Europe Direct θα πραγματοποιεί δράσει και παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον!



Λαμία: Σκάνδαλο στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας




ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ 


Έπειτα από εισαγγελική παραγγελία το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έρευνα και εντόπισε πληθώρα εικονικών τιμολογίων.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Pheme.gr η υπόθεση αφορά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, στο όνομα των οποίων εκδόθηκαν εικονικά τιμολόγια ύψους 420.000 ευρώ το οικονομικό έτος 2009.

Εμπλεκόμενη φέρεται ότι είναι η ιδιωτική εταιρεία προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης KEK Europrogress.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ΣΔΟΕ έχει επιβάλλει πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για μεν τους υπευθύνους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φθιώτιδας ύψους 841.526, ενώ για την ιδιωτική εταιρεία 576.862 ευρώ.
  Pheme.gr

«ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Την Τετάρτη 23-5-2012 στο Δημαρχείο Ιτέας, έγινε συγκέντρωση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ». Στη συγκέντρωση που παραβρέθηκε πλήθος κόσμου περίσσεψε η αγανάκτηση για τις συνεχείς αυθαιρεσίες της ΔΕΗ στους λογαριασμούς του ρεύματος, για τις υπερβολικές χρεώσεις καθώς και για την άκρατη φορομπηξία της κυβέρνησης στο όνομα των μνημονίων. Παραβρέθηκαν και δήλωσαν συμπαράσταση εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Δρακάκης ενώ μήνυμα συμπαράστασης έστειλε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Π. Μέγκος. Στη συγκέντρωση εγκρίθηκε ψήφισμα και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

α) Να σταλεί το ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο
β) Να τεθεί το παραπάνω θέμα εκτός ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 24-5-2012 και
γ) Να γίνει τη Παρασκευή 25/5/2012 παράσταση διαμαρτυρίας στην τοπική ΔΕΗ με αίτημα τη διόρθωση των αυθαίρετων λογαριασμών.
Επειδή οι λογαριασμοί ΔΕΗ, τα χαράτσια , η ανεργία , η υποαπασχόληση μας πνίγουν και  επειδή δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο   ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.
 ( Aκολουθεί  ολόκληρο το ψήφισμα ).


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ`
      Όλοι εμείς οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Δελφών,  που έχουμε συμβληθεί με την ΔΕΗ Α.Ε για την παροχή ρεύματος, συγκεντρωθήκαμε σήμερα 23/05/2012 και διαπιστώσαμε τα εξής:
    Προ ημερών λάβαμε τους νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ στους οποίους:
Α)  έχει συμπεριληφθεί και το Ειδικό τέλος Ακινήτων χαρακτηρίζοντάς το ως «ανεξόφλητο ποσό» ή σημειώνετε ότι το έχετε αποστείλει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ «επιστροφή ΕΕΤΗΔΕ ΔΟΥ» ή έχετε αυθαίρετα εισπράξει δόση «έναντι» από το ποσόν που σας απεστάλη για εξόφληση του λογαριασμού ρεύματος για το ΕΕΤΗΔΕ και το υπόλοιπο το έχετε αποστείλει στην Εφορία κλπ.
Β) Οι λογαριασμοί «ΕΝΑΝΤΙ» που έχουν αποσταλεί έχουν υπερκοστολογηθεί τουλάχιστον με διπλάσιο ή πολλαπλάσιο συντελεστή.
 Γ) Στα έντυπα των άνω λογαριασμών εξακολουθεί να αναφέρεται ότι «η ΔΕΗ βάσει των νόμων 25/75, 429/76, 1080/80, 2130/93 και 2644/98 είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος τα ποσά υπέρ Δήμων – ΕΡΤ και να διακόπτει την παροχή εάν αυτά δεν καταβάλλονται από τον πελάτη, καθώς και για το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. (Ν. 4021/11)» και να μας τρομοκρατεί με την πηχυαία προειδοποίηση –ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι όλο αυτό το αλαλούμ με τους λογαριασμούς κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου που ο Ελληνικός λαός βάλλεται από παντού, προκειμένου να εισπραχθούν τα ποσά που πρέπει να δοθούν στους δανειστές, χωρίς να κρατηθούν ούτε τα προσχήματα ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο την άποψη ότι η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών όπως η ηλεκτρική ενέργεια, οι αυθαίρετες υπερβολικές αυξήσεις τιμών και οι «έναντι» υπερκοστολογημένες καταναλώσεις για να μην δαπανηθούν χρήματα για τις καταμετρήσεις  μόνο προς όφελος των καταναλωτών δεν μπορεί να είναι.
Ζητάμε να απαλλαχθούμε από το χαράτσι όπως απαλλάχθηκε π.χ. ο Μυτηλιναίος με τα εκατοντάδες οικήματα (Άσπρα Σπίτια) και πιθανόν άλλοι.
Καλούμε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας τον κ. Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους να σταθούν στο πλάι μας και να μας στηρίξουν.
Καλούμε τα πολιτικά κόμματα και τους υποψήφιούς τους να σταθούν αρωγοί στον αγώνα μας.
Φτάνει πια, δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλα βάρη.
http://iteanews.blogspot.com

Διοργάνωση αιμοδοσίας για την τράπεζα αίματος του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας

ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-EΛΑΤΕΙΑΣ
Αμφίκλεια 23.5.2012
 Ε-Μail:dourostheodor@gmail.com                                                          

ΤΗΛ:  6977353353

                       Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Παρακαλούνται οι Εθελοντές Αιμοδότες να προσέλθουν την Iουνίου 2012 στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας και περί Ώρα  10ηνπ.μ -14ηνμ.μ να δώσουν Αίμα για την Τράπεζα αίματος του Δήμου μας. Ο Δήμος Αμφίκλειας –Ελάτειας , διοργανώνει   αυτή την Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος που διαθέτει προκειμένου να καλύπτονται όλες οι Ανάγκες των Δημοτών μας με Αίμα όταν αυτό χρειασθεί.  Δίνεις Αίμα… χαρίζεις Ζωή.

Ο Δήμαρχος
Αμφίκλειας-Ελάτειας
Δρ. Θεόδωρος Ντούρος

Πηγή:http://e-tithorea.gr

Αιμοδοσία τη Δευτέρα στην Άμφισσα


seaamfissasΣε συνεργασία με την Υπηρεσία  Αιμοδοσίας Γ.Ν.Α. διοργανώνουμε  εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας την Δευτέρα  28-05-2012  και ώρες  17.00 – 21.00.

Μαζί μας θα είναι και το ΚΕΔΜΟΠ Πανεπιστημίου Πάτρας και θα γίνονται ενημέρωση και εγγραφές Δοτών Μυελού των Οστών.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ   : ΔΣ ΚΑΙ  ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ  ΛΕ.ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ .ΦΩ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ  ΚΑΙ   Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ   ΜΑΚΑΡΟΣ B.C.

Με εκτίμηση για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνου Ηλ. Δημήτριος
Ο Γραμματέας Ψιμούλης  Α. Δημήτριος

 

Συγκίνηση και δύναμη ψυχής στο facebook για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Τα μηνύματα που έχουν αναρτηθεί είναι σκληρά αλλά γεμάτα τρυφερότητα, πίστη και δύναμη: “Μαθαίνεις ότι έχεις την νόσο. Νιώθεις άγχος, απόγνωση... Η αγάπη όμως των δικών σου ανθρώπων σου δίνει δύναμη να παλεύεις και να είσαι νικητής κάθε ημέρα. “ και λίγο πιο κάτω: “Απέραντο άγχος, στρες, αβεβαιότητα για το μέλλον. Τελειομανία στα πάντα...Φοβάμαι μη δε προλάβω...” “Να αισθάνεσαι ότι η ζωή όπως την ήξερες ξεγλιστρά σιγά-σιγά μέσα από τα χέρια σου και εσύ να είσαι πλέον μόνο θεατής...”
 
Την δύναμη των social media, όπως το facebook, αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν οι υπεύθυνοι του συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, για να ενημερώσουν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την ασθένεια αυτή. Ήδη δημιούργησαν γκρουπ στο facebook (www.facebook.com/LearnAboutMS) και ζητούν από όλους μας να περιγράψουν με 100 λέξεις, τι σημαίνει για τους πάσχοντες και μη η πολλαπλή σκλήρυνση και πως ζουν με αυτή.

 Η σελίδα στο facebook έχει γεμίσει. Τα μηνύματα είναι πολλά και φανερώνουν μια τεράστια δύναμη ψυχής. Ένα “γιατί” αλλά και ένα αστείρευτο πάθος για ζωή. Δεν θα αντιγράψουμε άλλα μηνύματα από την σελίδα του συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας για έναν απλό λόγο. Για να μπείτε εσείς οι ίδιοι στο facebbok στην συγκεκριμένη σελίδα, να τα διαβάσετε όλα και να κάνετε like σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Την Κυριακή στις 27 Μαΐου ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης (30/05), διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα την Κυριακή, 27 Μαίου 2012 και ώρα 10:00 με 13:00 στο ξενοδοχείο Imperial Athens Hotel, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, την ενημέρωσή του για τη χρόνια αυτή πάθηση, την επίτευξη μεγαλύτερης κατανόησης, μέσω της σωστής ενημέρωσης, καθώς και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων και των οικογενειών τους.

Σημαντικοί ομιλητές θα δώσουν το παρόν στην εκδήλωση, τόσο από το χώρο της νευρολογίας και της διατροφολογίας όσο και από το χώρο της ψυχολογίας, όπως ο κ. Αντώνης Ρόμπος-Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Δημήτρης Γρηγοράκης- Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Msc Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας και η κ. Κατερίνα Μαλίχιν- Κλινική Ψυχολόγος και Ψυχαναλύτρια.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μία αυτοάνοση νόσος που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα δηλαδή τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Τις νευρικές ίνες (νευράξονες) του κεντρικού νευρικού συστήματος περιβάλλει μία ουσία, η μυελίνη, που επιτρέπει την διέλευση των ηλεκτρικών ερεθισμάτων ανάμεσα στα νεύρα. Στη ΣΚΠ σε πολλαπλά σημεία του κεντρικού νευρικού συστήματος προκαλείται στην αρχή φθορά της μυελίνης και στη συνέχεια δημιουργούνται πλάκες (ουλές), και γι’ αυτό στην πάθηση αυτή έχει δοθεί η ονομασία Σκλήρυνση «κατά πλάκας» ή «Πολλαπλή» σκλήρυνση.

Υπάρχει πιθανότητα καταστροφής του ίδιου του νευράξονα από τα αρχικά στάδια της νόσου. Η μυελίνη όχι μόνο προστατεύει τους νευράξονες αλλά τους επιτρέπει να «κάνουν και τη δουλειά τους». Όταν λοιπόν η μυελίνη και οι νευράξονες επηρεαστούν, ή και καταστραφούν, εμποδίζεται η ικανότητα αγωγής ερεθισμάτων στους νευρώνες, το σύστημα επικοινωνίας των κυττάρων του εγκεφάλου δυσλειτουργεί και αυτό είναι που προκαλεί τα διάφορα συμπτώματα της ΣΚΠ.
Πηγή :http://thivarealnews.blogspot.com