Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΦΩΚΙΔΑ: ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σε έναν από τους φτωχότερους νομούς της χώρας έχει μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια ο νομός της Φωκίδας, με τα πλήγματα λόγω της κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής στην αγροτική οικονομία της περιοχής και τον τουρισμό να είναι συντριπτικά. Η καλλιέργεια της ελιάς, βασική αγροτική παραγωγική διαδικασία του νομού, βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης, λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής αλλά και της ανυπαρξίας ουσιαστικής ενισχυτικής κρατικής πολιτικής. Όπως μας περιγράφει ο Ευστάθιος Τσίντζηρας, ένας από τους τρεις υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, μαζί με τους Νίκο Κουτσούκο και Πολυξένη Ηλιοπούλου, "η ελιά έχει παραμεληθεί εντέλως τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια ένας από τους λιγοστούς πόρους των αγροτών της περιοχής να έχει σχεδόν εξαλειφθεί".
Την ίδια στιγμή ένας ακόμη βασικός πυλώνας εισοδήματος της περιοχής, η τουριστική δραστηριότητα με επίκεντρο τους Δελφούς, "βρίσκεται σε κατακόρυφη πτώση" επισημαίνει ο Ευστ. Τσίντζηρας.

"Ως πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Φωκίδας μπορώ να σας πω από πρώτο χέρι για τη μείωση της τουριστικής κίνησης μέχρι και 50% σε σχέση με πέρυσι, ενώ την ίδια ώρα γίνονται ασφυκτικές οι συνθήκες εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, που αντιμετωπίζουν μειώσεις και απολύσεις".

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι δεν μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση "χωρίς αναπτυξιακή πολιτική και πέρα από το επίκεντρο των Δελφών, όπως είναι το Γαλαξείδι και τα παραλιακά χωριά της Φωκίδας. Πρέπει δηλαδή να δοθεί βάρος και σε άλλες περιοχές, διαφορετικά δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκαμψη".

Όπως συμβαίνει με αρκετές περιοχές της περιφέρειας, η ερήμωση συνιστά βασικό χαρακτηριστικό λόγω της μετανάστευσης προς τα αστικά κέντρα. Ειδικά στην επαρχία της Δωρίδας τα ερειπωμένα χωριά είναι η πλειονότητα, καθώς οι κάτοικοί τους έχουν μετακινηθεί προς τα τρία κέντρα, την Άμφισσα, την Ιτέα και τους Δελφούς.

Η περιοχή αντιμετωπίζει ακόμη σοβαρά οικολογικά προβλήματα λόγω της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών. "Ειδικά στους πρόποδες της Γκιώνας", τονίζει ο Ευσ. Τσίντζηρας, "η κατάσταση δεν περιγράφεται, καθώς έχουν εξαπλωθεί παντού ανεμογεννήτριες, προκαλώντας ανεπανόρθωτη οικολογική ζημιά στο φυσικό κάλλος της περιοχής".

Ο Ευσ. Τσίντζηρας εμφανίζεται αισιόδοξος για την εκλογική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό. "Παρότι φοβόμασταν στην αρχή λόγω της οργής του κόσμου προς τα πολιτικά κόμματα, όπου και να πηγαίναμε τελικά ως υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ μας καλοδέχονταν. Το κλίμα ήταν πολύ θετικό και αυτό με κάνει αισιόδοξο για το εκλογικό αποτέλεσμα. Κατά πάσα πιθανότητα, την έδρα της Φωκίδας θα καταλάβει η Ν.Δ., χωρίς όμως τα ποσοστά του παρελθόντος που άγγιζαν μέχρι και το 50% με 60%" καταλήγει.



Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη Φωκίδα: 

1. Ηλιοπούλου Πολυξένη, ελεύθερη επαγγελματίας

2. Κουτσούκος Νίκος, συνταξιούχος του ΟΤΕ, προερχόμενος από τη συνιστώσα του ΔΗΚΚΙ

3. Τσίντζηρας Ευστάθιος, ξενοδοχοϋπάλληλος, πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Φωκίδας
 


ΠΗΓΗ: http://synfokidas.blogspot.com/

Βόμβα από ΣΥΡΙΖΑ: Υπονοεί απόπειρα νοθείας - Ζητεί στοιχεία για την Singular

Mε μια επιστολή-βόμβα προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ευθέως ζήτημα γνησιότητας του εκλογικού αποτελέσματος και διαδικασιών διεξαγωγής των εκλογών!
Μετά την Ρωσία που στέλνει παρατηρήτές, μετά τον ΟΑΣΕ του οποίου κλιμάκιο αφίχθηκε εσπευσμένα στην Ελλάδα και είχε συναντήσεις με στελέχη των μικρών κομμάτων, τώρα έρχεται επίσημα ένα κόμμα το οποίο μάλιστα οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν πολύ υψηλά και ζητεί εγγυήσεις και διευκρινίσεις προκειμένου το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής να είναι ανόθευτο.
Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που ένα κόμμα θέτει εμμέσως πλην σαφώς σε προεκλογικό περίοδο θέμα πιθανής νοθείας με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο των εκλογών. Το 2000 η Νέα Δημοκρατάι είχε καταγγείλει νοθεία, αλλά ... μετά τις εκλογές και την έκδοση του εκλογικού αποτελέσματος.
Είχε μάλιστα εκδώσει και "μαύρη βίβλο" όπου αποδεικνυόταν ότι περί τους 150.000 ψηφοφόρους ήταν ξένοι που είχαν αποκτήσει με ταχυδακτυλουργίες εκλογικό δικαίωμα (περιπτόντως, αυτοί έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν μέχρι σήμερα 
Μάλιστα "κτυπάει στην καρδιά" του συστήματος συλλογής και μετάδοσης των αποτελεσμάτων: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να παραχωρηθούν σε όλα τα κόμματα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την σωστή τήρηση του αναγνωρισμένου προτύπου Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων ISO27001:2005 που έχει ζητηθεί από το υπουργείο εσωτερικών να τηρεί η εταιρεία Singular Logic.
Για τη σωστή τήρηση, σημειώνουν, πρέπει να υπάρχουν και τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από αναγνωρισμένο κέντρο πιστοποίησης ISO.
Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική αιτούνται όπως τους γνωστοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα έχουν τα κόμματα πρόσβαση στα στοιχεία που αναφέρονται στην Πολιτική Ασφάλειας (audit trail, συστήματα καταγραφής) το βράδυ των εκλογών την ώρα που θα γίνεται η καταχώρηση των αποτελεσμάτων.
Επικαλούμενοι πληροφορίες ότι θα αξιοποιηθεί για την εκλογική διαδικασία μικρός αριθμός δημοτικών υπαλλήλων που αντιστοιχεί στο 1/3 των εκλογικών τμημάτων, όπως επίσης ό,τι αποφασίστηκε η αποχή των δημοτικών υπαλλήλων σύμφωνα με απόφαση της οργάνωσής τους, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι υπό αυτές τις συνθήκες θα προκληθούν τεράστια προβλήματα στην διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών και γι αυτό ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα σε συνεννόηση με τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για να εξυπηρετηθούν απρόσκοπτα οι πολίτες στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
Ζητούν επίσης από τον υπουργό να παρέμβει ώστε να εξασφαλιστεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους η μετάβαση των πολιτών στις εκλογικές τους περιφέρειες διότι, όπως αναφέρουν, έχουν εμφανιστεί τεράστια προβλήματα ιδιαίτερα με τα δρομολόγια των πλοίων.
Τα παραπάνω είναι ακρούντως σοβαρά και κρίσιμα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κρατάνε στα χέρια τους 100% τον εκλογικό μηχανισμό δεν θα θελήσουν να παίξουν με την φωτιά και να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα απέραντο πεδίο συγκρούσεων...

http://eleftheriskepsii.blogspot.com

Αποζημίωση 300.000 ευρώ για την υπόθεση της ζαρντινιέρας

Δικαιώθηκε ο Κύπριος Αυγουστίνος Δημητρίου, για την υπόθεση της ζαρντινιέρας. Διαβάστε την απόφαση του δικαστηρίου

Χρηματική αποζημίωση ύψους 300.000 επιδίκασε το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον Κύπριο σπουδαστή Αυγουστίνο Δημητρίου για την υπόθεση της ζαρντινιέρας.
Το δικαστήριο ουσιαστικά επικύρωσε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου το οποίο επίσης είχε προσδιορίσει το ύψος της αποζημίωσης στο ίδιο χρηματικό ποσό κρίνοντας ότι πρέπει ν' αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που προκάλεσαν στο νεαρό οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2006.
Ο Αυγουστίνος Δημητρίου με την αγωγή που είχε καταθέσει ο Κύπριος σπουδαστής διεκδικούσε αποζημίωση ύψους 1.000.000 ευρώ.
Ο ίδιος υποστηρίζει υποστηρίζει στην αγωγή που κατέθεσε, μετά το περιστατικό, παρουσίασε αγχώδη διαταραχή και συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή με ψυχοτρόπα και παρακολουθείται από ειδικούς γιατρούς.
news247

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ

Στο Εκκλησάκι του Αϊ Λουκά Πολυδρόσου Φωκίδας, το οποίο γιορτάζει σήμερα 
το γεγονός ανεύρεσης της Αγίας Εικόνας του Ευαγγελιστή Λουκά.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Στις 3 Μαΐου 1933, οι Σουβαλιώτες Ν. Μανέτας, Λ. Αδαμόπουλος και Δ. Χρήστου, ύστερα από ανασκαφή σε σημείο βόρεια της Πολυδρόσου, βρήκαν τις εικόνες του Ευαγγελιστή Λουκά, του Ιησού Χριστού και του Αγίου Δημητρίου. 
Στο σημείο εκείνο, έχτισαν την εκκλησία του Αγίου Λουκά ως δέηση και καθιέρωσαν λαϊκούς αθλητικούς αγώνες, που πραγματοποιούνται μέχρι και σήμερα την ημέρα του εορτασμού της.






Οι νικητές των αγώνων ........συγκινημένοι από χαρά. 



   

Για ληστεία και οπλοχρησία δικάζεται ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής

Οι εγκληματίες θέλουν να μπουν στην Βουλή και να έχουν ασυλία

Για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, δικάζεται στις 14 Μαΐου 2012, μια εβδομάδα ακριβώς μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο Ηλίας Κασιδιάρης, υπεύθυνος τύπου της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής. Γράφει ο N.Ago
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που ήλθε σε γνώση μας από νομικούς κύκλους που  χειρίζονται το συγκεκριμένο θέμα,  ο Κασιδιάρης κατηγορείται ως υπαίτιος  του ...
ότι, με πρόθεση παρείχε συνδρομή σε 5 άγνωστους δράστες οι οποίοι ενεργώντας από κοινού πλησίασαν στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου τον παθόντα, καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών,  και αφού αρχικά του επιτέθηκαν με γκλομπ με χτυπήματα σε όλο του το σώμα, στη συνέχεια του κατέφεραν χτύπημα με μαχαίρι στο οπίσθιο τμήμα του δεξιού μηρού και απαίτησαν να τους παραδώσει την αστυνομική του ταυτότητα. Ο ίδιος αρνήθηκε αλλά οι δράστες του την αφαίρεσαν δια της βίας.

Ο κατηγορούμενος  Ηλίας Κασιδιάρης, παρείχε στους δράστες το αυτ/τό του, την πινακίδα του οποίου πρόλαβε και σημείωσε αυτόπτης μάρτυρας, καθηγήτρια του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου.”

Με αυτό τον τρόπο η αστυνομία έφτασε στο όνομα του συγκεκριμένου χρυσαυγίτη, σημερινού υπεύθυνου τύπου αλλά και υποψηφίου βουλευτή! Με το αυτοκίνητο του Κασιδιάρη, δηλαδή, διέφυγαν οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση. Οι ίδιοι, αφού επιτέθηκαν στον καθηγητή,  φεύγοντας πετούσαν φειγ-βολάν της Χ.Α, όπως αναφέρθηκε επίσης από αυτόπτες μάρτυρες.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι την ώρα την εν λόγω επίθεσης, βρισκόταν σε ραντεβού στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν, ως ιατρικός επισκέπτης,  και ότι το αυτ/το του ήταν παρκαρισμένο στο παρκινγκ του νοσοκομείου, ισχυρισμός , όμως, που καταρρίπτεται κατηγορηματικά από αυτόπτες μάρτυρες.

Έτσι, συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση του χώρου της ακροδεξιάς,ένα ακόμα εκλεκτό μέλος της Χρ. Αυγής,  μαζί με άλλους πέντε ομοϊδεάτες του, δικάζεται για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, μόλις μια βδομάδα μετά τις εκλογές. Καλό είναι να μάθει ο κόσμος μερικά πράγματα παραπάνω, για αυτούς που μπορεί και να βάλει με τη ψήφο του στην Βουλή των Ελλήνων.
Πηγή: Correspondent


Διαβάστε περισσότερα Για ληστεία και οπλοχρησία δικάζεται ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής | Itea net - Ενημέρωση και απόψεις για την Φωκίδα, την Ιτέα, την Αμφισσα, τους Δελφούς http://iteanet.blogspot.com/2012/05/blog-post_3257.html#ixzz1thyy4Gto

"ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ" Εκπροσώπηση από μαθήτρια του λυκείου Αμφίκλειας

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αμφίκλειας, συγχαίρει τη μαθήτρια Σκλαβούνου Μαρία του Λουκά της Β΄ τάξης του Σχολείου μας για την επιτυχία της  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ» της Βουλής των Ελλήνων, που θα εκπροσωπήσει τη Φθιώτιδα – μαζί με άλλους τρεις εφήβους βουλευτές  από τη Λαμία – στη σύγκληση της  ΙΖ’  συνόδου της Βουλής των Εφήβων που θα πραγματοποιηθεί  το ερχόμενο το Φθινόπωρο στο Κοινοβούλιο.

Συγχαίρει επίσης και την υπεύθυνη του προγράμματος καθηγήτρια κα. Αγγελούση Παναγιώτα, για την οργάνωση και  υλοποίηση του προγράμματος.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων
του Γενικού Λυκείου Αμφίκλειας

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση - Σαν σήμερα

Άνω Σουβάλα Πλατεία Κυριάς -Πρωτομαγιά 2012

Το εξωκλήσι του Αγίου Λουκά στη Πολύδροσο
Στις 3 Μαΐου 1933, οι Σουβαλιώτες Ν. Μανέτας, Λ. Αδαμόπουλος και Δ. Χρήστου, ύστερα από ανασκαφή σε σημείο βόρεια της Πολυδρόσου, βρήκαν τις εικόνες του Ευαγγελιστή Λουκά, του Ιησού Χριστού και του Αγίου Δημητρίου. Στο σημείο εκείνο, έχτισαν την εκκλησία του Αγίου Λουκά ως δέηση και καθιέρωσαν λαϊκούς αθλητικούς αγώνες, που πραγματοποιούνται μέχρι και σήμερα την ημέρα του εορτασμού της. 

ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΣ


Καιρός

Όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Μικρές οι μεταβολές της θερμοκρασίας που θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και τις επόμενες μέρες.





Αρχίζει για την κεντρική και κυρίως για τη βόρεια Ελλάδα περίοδος απογευματινής αστάθειας με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) τα παραπάνω φαινόμενα είναι πιθανό να φθάσουν ως την ορεινή Πελοπόννησο, αλλά στη συνέχεια φαίνεται να περιορίζονται βασικά στη βόρεια χώρα. Κατά τα άλλα, οι Β-ΒΑ άνεμοι θα εξασθενήσουν και στη χώρα θα επικρατήσουν Δ-ΒΔ άνεμοι οι οποίοι στα νοτιοδυτικά θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, παρά τη μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Συμπερασματικά, ο καιρός τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στις μετακινήσεις των ετεροδημοτών για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση.


12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GR αύριο 7-ημέρες
Τοπική ώρα Καιρός Θερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
09:00 Αίθριος καιρός 19 oC 54% ΒΒΑ με 3 km/h
(1 Bf)
12:00 Αίθριος καιρός 22 oC 44% ΝΑ με 6 km/h
(2 Bf)
15:00 Αίθριος καιρός 23 oC 41% ΝΝΑ με 7 km/h
(2 Bf)
18:00 Αραιή συννεφιά 23 oC 41% ΝΔ με 7 km/h
(2 Bf)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Γιορτάζουν: Ροδόπη.

Ένας χρόνος χωρίς τον Θανάση Βέγγο


1979 Στις 3 Μαϊου 1979 εκλέγεται στην Αγγλία η πρώτη γυναίκα πωθυπουργός, η Μάργκαρετ Θάτσερ, που ήταν αρχηγός του Συντηρικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1975 έως το 1990, και πρωθυπουργός από το 1979 έως το 1990. Δες στο βίντεο την Σιδερά Κυρία να τραγουδά το "Did Ιt My Way", δίνοντας ίσως μια απάντηση σε όσους την κατηγόρησαν για τη σκληρή πολιτική της!
1892: Εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα, που εξελίσσονται σε θρίαμβο Χαρίλαου Τρικούπη. Το κόμμα του λαμβάνει τις 160 από τις 207 έδρες της Βουλής και η αντιπολίτευση (Δεληγιάννης, Ράλλης, Κωνσταντόπουλος) 47.
1946: Λίγες μέρες μετά τον θρίαμβό του στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, ο Στέλιος Κυριακίδης γίνεται δεκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν στον Λευκό Οίκο, εξασφαλίζοντας παράλληλα αθλητικό υλικό και 250.000 δολάρια για τον ελληνικό αθλητισμό, που δοκιμάζεται από τον Εμφύλιο Πόλεμο.
1837: Εγκαινιάζεται το Οθώνειον Πανεπιστήμιον (νυν Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), που στεγάζεται προσωρινά στην Πλάκα. Είναι η πρώτη ανώτατη σχολή σ' όλη την ανατολική Μεσόγειο.

Είπαν...

«Λίγοι άνθρωποι το έχουν στη φύση τους αυτό, να τιμούν χωρίς ζηλοφθονία τον ευτυχισμένο φίλο τους.»
Αισχύλος