Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση - Σαν σήμερα

Άνω Σουβάλα Πλατεία Κυριάς -Πρωτομαγιά 2012

Το εξωκλήσι του Αγίου Λουκά στη Πολύδροσο
Στις 3 Μαΐου 1933, οι Σουβαλιώτες Ν. Μανέτας, Λ. Αδαμόπουλος και Δ. Χρήστου, ύστερα από ανασκαφή σε σημείο βόρεια της Πολυδρόσου, βρήκαν τις εικόνες του Ευαγγελιστή Λουκά, του Ιησού Χριστού και του Αγίου Δημητρίου. Στο σημείο εκείνο, έχτισαν την εκκλησία του Αγίου Λουκά ως δέηση και καθιέρωσαν λαϊκούς αθλητικούς αγώνες, που πραγματοποιούνται μέχρι και σήμερα την ημέρα του εορτασμού της. 

ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΣ


Καιρός

Όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Μικρές οι μεταβολές της θερμοκρασίας που θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και τις επόμενες μέρες.





Αρχίζει για την κεντρική και κυρίως για τη βόρεια Ελλάδα περίοδος απογευματινής αστάθειας με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) τα παραπάνω φαινόμενα είναι πιθανό να φθάσουν ως την ορεινή Πελοπόννησο, αλλά στη συνέχεια φαίνεται να περιορίζονται βασικά στη βόρεια χώρα. Κατά τα άλλα, οι Β-ΒΑ άνεμοι θα εξασθενήσουν και στη χώρα θα επικρατήσουν Δ-ΒΔ άνεμοι οι οποίοι στα νοτιοδυτικά θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, παρά τη μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Συμπερασματικά, ο καιρός τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στις μετακινήσεις των ετεροδημοτών για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση.


12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GR αύριο 7-ημέρες
Τοπική ώρα Καιρός Θερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
09:00 Αίθριος καιρός 19 oC 54% ΒΒΑ με 3 km/h
(1 Bf)
12:00 Αίθριος καιρός 22 oC 44% ΝΑ με 6 km/h
(2 Bf)
15:00 Αίθριος καιρός 23 oC 41% ΝΝΑ με 7 km/h
(2 Bf)
18:00 Αραιή συννεφιά 23 oC 41% ΝΔ με 7 km/h
(2 Bf)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Γιορτάζουν: Ροδόπη.

Ένας χρόνος χωρίς τον Θανάση Βέγγο


1979 Στις 3 Μαϊου 1979 εκλέγεται στην Αγγλία η πρώτη γυναίκα πωθυπουργός, η Μάργκαρετ Θάτσερ, που ήταν αρχηγός του Συντηρικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1975 έως το 1990, και πρωθυπουργός από το 1979 έως το 1990. Δες στο βίντεο την Σιδερά Κυρία να τραγουδά το "Did Ιt My Way", δίνοντας ίσως μια απάντηση σε όσους την κατηγόρησαν για τη σκληρή πολιτική της!
1892: Εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα, που εξελίσσονται σε θρίαμβο Χαρίλαου Τρικούπη. Το κόμμα του λαμβάνει τις 160 από τις 207 έδρες της Βουλής και η αντιπολίτευση (Δεληγιάννης, Ράλλης, Κωνσταντόπουλος) 47.
1946: Λίγες μέρες μετά τον θρίαμβό του στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, ο Στέλιος Κυριακίδης γίνεται δεκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν στον Λευκό Οίκο, εξασφαλίζοντας παράλληλα αθλητικό υλικό και 250.000 δολάρια για τον ελληνικό αθλητισμό, που δοκιμάζεται από τον Εμφύλιο Πόλεμο.
1837: Εγκαινιάζεται το Οθώνειον Πανεπιστήμιον (νυν Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), που στεγάζεται προσωρινά στην Πλάκα. Είναι η πρώτη ανώτατη σχολή σ' όλη την ανατολική Μεσόγειο.

Είπαν...

«Λίγοι άνθρωποι το έχουν στη φύση τους αυτό, να τιμούν χωρίς ζηλοφθονία τον ευτυχισμένο φίλο τους.»
Αισχύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου