Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση μετά τη δύση του Ηλίου αποφάσισε η κυβέρνηση

Αυστηρά μέτρα για να αποτραπούν νέες πυρκαγιές. Διαβάστε τι θα ισχύει
Έκτακτα μέτρα για να αποφευχθούν και νέες πυρκαγιές αποφάσισε να πάρει η κυβέρνηση.
Σε έκτακτη σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, αποφασίστηκε να απαγορευτεί η κυκλοφορία στα δάση. Το μέτρο θα ισχύει από την ώρα που δύει ο ήλιος.

Πώς θα πληρώσετε τις δόσεις στην εφορία

Σε λειτουργία είναι πλέον η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, του υπουργείου Οικονομικών, για την ενημέρωση των φορολογουμένων σε ότι αφορά τον αριθμό και το ύψος των δόσεων που πρέπει να πληρώσουν για τον φόρο εισοδήματος του 2011.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να μπουν  στην ιστοσελίδα «www.gsis.gr»  και χρησιμοποιώντας το ΑΦΜ τους, αλλά και τον αριθμό ειδοποίησης του εκκαθαριστικού, να ενημερωθούν για τις δόσεις.

Ετοίμαζαν χτύπημα στην Εθνική Τράπεζα Λαμίας

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν τη σύλληψη του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο. Ετσι ενώ αρχικά έγινε γνωστό ότι ο συλληφθείς συνδέεται και με τρομοκρατικές οργανώσεις, το μεσημέρι της Δευτέρας η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο στόχαστρό του είχε βάλει και την Εθνική τράπεζα Λαμίας. Ο 30χρονος είχε πρόσφατα ξυρίσει το κεφάλι του και διέμενε σε ξενοδοχείο στο Μοναστηράκι. 

Τώρα-Έρευνες της αντιτρομοκρατικής στη ευρύτερη περιοχή της Λαμίας

Κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και σύμφωνα με πληροφορίες πιστεύουν ότι είναι κοντά στον εντοπισμό του κρησφύγετου του Αναστάσιου Θεοφίλου.

Η μεγαλύτερη καταστροφή στη Χίο μετά τον σεισμό του 1881



Τα 22 μαστιχοχώρια βρέθηκαν στο επίκεντρο του πύρινου κυκλώνα που έπληξε παρθένα δάση στο κεντρικό και νότιο τμήμα του νησιού.
«Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή μετά τη Σφαγή και τον σεισμό του 1881». Με αυτό τον τρόπο περιέγραψε την πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στη Χίο από τα ξημερώματα του Σαββάτου ο δήμαρχος του νησιού Πολύδωρος Λαμπρινούδης. Εως αργά χθες το βράδυ η πυρκαγιά είχε κάνει στάχτη πάνω από 65.000 στρέμματα παρθένου δάσους στην Κεντρική και τη Νότια Χίο, απειλούσε μοναδικά σε ομορφιά και ιστορία χωριά και είχε αποτεφρώσει ανυπολόγιστο αριθμό μαστιχόδενδρων, που φύονται αποκλειστικά στα 22 μαστιχοχώρια τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο του πύρινου κυκλώνα. 

2012.08.18 ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: "Η ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ"

Για την “ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ” 18.08.2012
Κάθε χρόνο, από τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Αμφίκλειας, ξεχωριστή θέση έχει στις προτιμήσεις των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών η εκδήλωση του τοπικού Λαογραφικού και Χορευτικού Συλλόγου <Η ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ>, την οποία και στηρίζουν με την πολυάριθμη παρουσία τους.
Το φετινό μουσικοχορευτικό Σεργιάνι στην Παράδοση που οργανώθηκε από τον σύλλογο στις 18.08.2012, ήταν πραγματικά ξεχωριστό και το χαρακτήριζαν κυρίως η ουσιαστική αγάπη και το μεράκι για την διατήρηση αλλά και διάδοση της γνήσιας ζωντανής παράδοσης του τόπου μας. Η αγάπη αυτή και το μεράκι εκφράστηκαν πλούσια και έμπρακτα από τα έξοχα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα που είχαν προσκληθεί στην Αμφίκλεια, αλλά και από τα ανάλογα τμήματα της <ΔΑΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ>.
Είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο ενδιαφέρον μουσικοχορευτικό σεργιάνι, το οποίο ξεκίνησε από τα βάθη του Πόντου και μέσω της Ρούμελης και του Αιγαίου κατέληξε στην Κρήτη, ψυχαγώγησε ποιοτικά [ψυχαγωγία = αγωγή της ψυχής] όσους συμμετείχαν, αλλά και αύξησε τις προσδοκίες - απαιτήσεις όλων για ακόμα καλύτερα σεργιάνια στην πλούσια παράδοσή μας, με οδηγό την <ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ>.

Όλο το γνωστό Σύμπαν σε ένα ταξίδι έξι λεπτών από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Ανοίξτε οπωσδήποτε τα ηχεία σας, γιατί η μουσική είναι καταπληκτική.
Το βίντεο ξεκινάει από τα Ιμαλάϊα για να φτάσει στο απώτατο άκρο του Κόσμου και στην αρχή του, το Big Bang. Έναν Κόσμο που περιέχει περίπου 100 δισεκατομμύρια άστρα μόνο στον Γαλαξία μας, και κατά προσέγγιση 125 δισεκατομμύρια γαλαξίες (εκ των οποίων μόνο οι 3.000 είναι ορατοί). Έναν Κόσμο που έχει διάμετρο περίπου 40 δισεκατομμύρια έτη φωτός, ενώ το παρατηρήσιμο Σύμπαν είναι μόνο 13.7 δισ. έτη φωτός. Άρα μπορούμε να δούμε ένα απειροελάχιστο μόνο κομμάτι του Σύμπαντος. Πώς λοιπόν να πιστέψουμε ότι η Γη μας είναι ο μοναδικός τόπος με συνθήκες κατάλληλες για την ‘σπορά’ της όποιας ζωής;

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ - Αγιασμός και έναρξη προετοιμασίας του Διαγόρα - Φωτορεπορταζ - ΒΙΝΤΕΟ


Με στόχο την άνοδο στην Α' κατηγορία, ξεκίνησε ο Διαγόρας την προετοιμασία του.
Προηγήθηκε αγιασμός και ευχές από τους παράγοντες της ομάδας για υγεία και καλή πορεία σε αθλητικά πλαίσια.
Την Κυριακή στη Πολύδροσο το πρώτο φιλικό με το Καλαπόδι.