Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο επιχειρηματίας σχολιάζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, δήλωσε ότι «το 2012 θα είναι χρονιά που θα κλάψουν μανούλες», ενώ περιέγραψε τους τρεις πυλώνες της καταστροφής: 
Ένα κράτος που έχει πτωχεύσει, ένα τραπεζικό σύστημα που δεν δανειοδοτεί, υπερβολικοί φόροι που καταστρέφουν την επιχειρηματικότητα. Όμως ο κ. Μυτιληναίος «ξέχασε» να πει, ότι ο ίδιος χρωστάει περισσότερα από 80 εκατ. στη ΔΕΗ και αρνείται πεισματικά να τα πληρώσει, παρά το γεγονός ότι του έχει δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής μέσα από μία σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Το χρέος της εταιρείας Αλουμίνιον του κ.
Μυτιληναίου προς τη ΔΕΗ έφτανε πριν από δύο μήνες τα 115 εκατ. ευρώ. Τα 74,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ τα 39,5 εκατ. ευρώ το υπόλοιπο της ρύθμισης – haircut προηγούμενου χρέους. Η ΔΕΗ είχε καλέσει την Αλουμίνιον να πληρώσει εντός συγκεκριμένης προθεσμίας τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της, όμως η Αλουμίνιον κατέβαλε λιγότερα από τα μισά: Μόλις 35 εκατ. ευρώ. Και αυτό διότι η εταιρεία είχε υπογράψει με τη ΔΕΗ συμφωνία, για να παραπέμψουν τη διαφορά τους ως προς τα τιμολόγια χρέωσης στη διαιτησία. Ως όρος τέθηκε η Αλουμίνιον να πληρώνει κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος που θα της έστελνε η ΔΕΗ. Όμως, η Αλουμίνιον δεν τήρησε τη συμφωνία, καθώς μετά την υπογραφή σταμάτησε να πληρώνει.

Όταν η ΔΕΗ επιχείρησε να «θυμίσει» στον κ.
Μυτιληναίο να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας, δηλαδή να πληρώνει τους λογαριασμούς του, εκείνος έκανε ακόμη μία τρίπλα. Προσέφυγε στη ΡΑΕ, ζητώντας αυτή τη φορά να της προσδιορίσει προσωρινή τιμή ρεύματος. Το ακόμη πιο απίστευτο είναι, ότι μέχρι η ΡΑΕ να πάρει την απόφαση, η Αλουμίνιον προσδιόρισε μόνη της την προσωρινή τιμή, που ήταν πολύ χαμηλότερη από αυτή που είχε συμφωνήσει προ μηνών με τη ΔΕΗ! Το αποτέλεσμα είναι σήμερα η Αλουμίνιον να χρωστάει στη ΔΕΗ περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ, ενώ το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή έπειτα από ερώτηση δέκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο όμιλος Μυτιληναίου έχει μπει και στο «μικροσκόπιο» του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος παρήγγειλε δικαστική έρευνα. Όσον αφορά τη διαφορά με τη ΔΕΗ, αναμένεται ο ορισμός του επιδιαιτητή. Την ίδια ώρα ο κ. Μυτιληναίος ανακοινώνει υψηλές κερδοφορίες. Ενδεικτικά τα κέρδη προ φόρων για το 9μηνο του 2011 ανέρχονται σε 99,4 εκατ. ευρώ, ενώ προχωρά και σε εξαγορές - μαμούθ…

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Ορεινή Πεζοπορία στο Καλλίδρομο (Ανωπαία Ατραπός)

 20-5-2012
Συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Θεσπιών ΄΄ΔΗΜΟΦΙΛΟ΄΄

Ενδείκνυται και για αρχάριους

Ορεινή πεζοπορία στο Καλλίδρομο διοργανώνει αυτή την Κυριακή 20 Μαΐου ο Ορειβατικός Σύλλογος Προβομάστορες σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεσπιών «Δημόφιλο»
Κυριακή : Συνάντηση στις Θερμοπύλες στις 8:30π.μ.
Θα προωθηθούμε με αυτοκίνητα ή λεωφορείο έως τη Μονή Δαμάστας. Από εκεί θα περπατήσουμε σε δασικό δρόμο και μονοπάτι μέχρι τη θέση Παναγιά, όπου θα συναντήσουμε πηγή. Μετά από σύντομη στάση θα κατηφορίσουμε από μονοπάτι για το χωριό Θερμοπύλες.

Στις 17:00 μ.μ. θα ξεναγηθούμε στο Ιστορικό Κέντρο πληροφόρησης Θερμοπυλών που θα ανοίξει ειδικά για τα μέλη των δύο Συλλόγων και ευχαριστούμε δημόσια το Δήμαρχο Λαμίας κ. Κοτρωνιά  και το προσωπικό του κέντρου. Στην επίσκεψη αυτή μπορούν να παραβρεθούν μέλη και φίλοι του συλλόγου που δεν θα συμμετέχουν στη δράση της πεζοπορίας στη Ανωπαία Ατραπό.
Στη συνέχεια προαιρετικά  θα πάμε για χαλαρό μπάνιο στις Ιαματικές πηγές Δαμάστας-Κουτσέκι και θα καταλήξουμε σε Ταβέρνα της περιοχής για γεύμα.
Η διαδρομή αυτή ενδείκνυται για αρχαρίους. Β.Δ.1, - Ω.Π.5, - Υ.Δ.800μ.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 19/5/2012
Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Νίκος Αναστασίου                        Τηλ. 6974964428
2). Κωστής Πετρόπουλος                   Τηλ. 6976891093
Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος   τηλ. 6976891093 email kostaspetro2003@yahoo.gr

ΔΙΣΤΟΜΟ: 28ος ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ

O Δήμος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας διοργανώνει την Κυριακή 3 Ιουνίου τον "28ο Δρόμο Θυσίας" που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη μνήμη των Σφαγιασθέντων Διστομιτών στις 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής.
Ώρα εκκίνησης: 10:15.
Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ  Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η Σ :
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και μία ώρα πριν τον αγώνα, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Εκεί θα παραλαμβάνουν οι δρομείς και τις κάρτες συμμετοχής.
Όμως, για την καλύτερη προετοιμασία των αγώνων παρακαλούμε οι δηλώσεις συμμετοχής να στέλνονται στο παρακάτω τηλέφωνο, φαξ, και email μέχρι την Παρασκευή 01-06-2012.      
Α. Στον κ. Μίστηλη Κυριάκο, τηλ. : 6945411752 
Fax :   2267 0 22063 ( υπ ‘ όψη κ Κώτσου), και
Β.   στα e-mail:
Στις δηλώσεις συμμετοχής θα αναφέρονται :
  1. Όνομα : …………………….
  2. Επώνυμο : ………………………….
  3. Έτος Γέννησης : …………………………
  4. Φύλλο : ………………………………( περίπτωση ξένης εθνικότητας)
  5. Σύλλογο : …………………………………..
   Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται μία ώρα πριν από τους αγώνες στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης για να παραλάβουν τις κάρτες συμμετοχής.
    
                            Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
       ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
                 ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ      
http://iteanews.blogspot.com

Aθλητικά στιγμιότυπα του τώρα και του κάποτε, στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Αμφίκλειας.

Η περίοδος αυτή,  εκτός από προεκλογική χάρις στα ιδιαίτερα χαμηλά πολιτικά αναστήματα που αναιμικά προσπαθούν να μας κυβερνήσουν, είναι τώρα και περίοδος των Σχολικών Αθλητικών Αγώνων [ποδόσφαιρο, πετόσφαιρα, καλαθόσφαιρα κλπ] σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, αλλά και περίοδος των Σχολικών Γυμναστικών Επιδείξεων, κάποτε. 
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, αποτυπώνονται αθλητικά στιγμιότυπα του τώρα και του κάποτε, στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Αμφίκλειας.
Δ. Καλπύρης

















Δ. Καλπύρης
 
 

 

Ανακοίνωση Δημοτικής Ενότητας Αμφίκλειας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ  ΟΙ  ΔΗΜΟΤΕΣ  ΤΗΣ  ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΟΠΩΣ
ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ   ΑΜΕΣΑ   ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ  ΤΟΥΣ  ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 100Μ  ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ)
ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ  ΧΟΡΤΑ  ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ  ΠΑΝΤΟΥ
ΔΙΟΤΙ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ  ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ
ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΥΧΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ.
      ΕΚ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
http://neoiamfikleias.blogspot.com/

Καλημέρα - πρωινή ενημέρωση για χθές και για σήμερα

                                            Πολύδροσος σήμερα


Ελλάδα σήμερα

  • Ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Υπουργός Οικονομικών ο Γ.Ζαννιάς, υπουργός Εσωτερικών ο Αντ.Μανιτάκης, υπουργός Εξωτερικών ο Π.Μολυβιάτης, υπουργός Αμυνας ο Φρ.Φραγκούλης, υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Λ.Οικονόμου. Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 10 το πρωί και οι βουλευτές αμέσως μετά, στις 11 π.μ.


  • Ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος. Μετά την ορκωμοσία ο κ. Πικραμμένος κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου παρέλαβε από τον Λουκά Παπαδήμο. Ποια ονόματα ακούγονται για τη στελέχωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία ανακοινώνεται από ώρα σε ώρα.
  • Τη βεβαιότητά του ότι ο νέος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες ηρεμίας και μετριοπάθειας εξέφρασε ο Λουκάς Παπαδήμος, παραδίδοντας στον Παναγιώτη Πικραμμένο. Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι «κατά το διάστημα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία να εκπληρώσουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και να εφαρμοστούν οι πολιτικές που θα διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα».
  • Μικρότερη από πέρυσι ήταν η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές, όπως εκτιμούν εκπρόσωποι παρατάξεων. Βάσει των πρώτων στοιχείων μετά το κλείσιμο της κάλπης το απόγευμα της Τετάρτης η υποχώρηση της συμμετοχής είναι στην περιοχή του 10-12%.
  • «Η ευρωπαϊκή ηγεσία και ιδίως η κυρία Μέρκελ πρέπει να σταματήσουν να παίζουν πόκερ με τις ζωές των ανθρώπων» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στο BBC, τονίζοντας ότι εάν «η ασθένεια της λιτότητας καταστρέψει την Ελλάδα, θα εξαπλωθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη». Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο αναφέρει στην ηλεκτρονική του έκδοση ότι ο ηγέτης του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ -που μπορεί να έλθει στην πρώτη θέση στις εκλογές της 17ης Ιουνίου- επιτίθεται στην ΕΕ και τη Γερμανία, την ώρα που γίνονται αναλήψεις εκατομμυρίων ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες.

  •  
    Σαν σήμερα

    1792: Μία ομάδα μεσιτών συγκεντρώνεται σε μια καφετέρια της Νέας Υόρκης και δημιουργεί το Χρηματιστήριο της πόλης. Οι πρώτες συναλλαγές γίνονται κάτω από ένα δέντρο, στη Γουόλ Στριτ.
    1895: Εγκαινιάζεται ο παλιός σταθμός του σιδηροδρόμου Πειραιώς - Αθηνών (νυν Ηλεκτρικός) στην Πλατεία Ομονοίας, στη διασταύρωση των οδών Λυκούργου και Αθηνάς. Αποτελεί τμήμα της προέκτασης της σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 1.465 μέτρων, από τα οποία τα 660 μ. αποτελούν θολωτή σήραγγα, που άρχισε να κατασκευάζεται το 1889.
    1902: Ο αρχαιολόγος Σπυρίδων Στάης ανακαλύπτει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που θεωρείται ως ένα από τα πρώτα υπολογιστικά μηχανήματα.
    1920: Η Αμερικανική Γερουσία αναγνωρίζει για πρώτη φορά με ψήφισμά της τα ελληνικά δικαιώματα στην Βόρειο Ήπειρο.
    1931: Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος δηλώνει από το Βόλο ότι δεν πρόκειται να καταργήσει τις «ελευθερίες του Τύπου, αλλά την ασυδοσία», με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή του νόμου 5060 «Περί Τύπου». Προηγήθηκε οξεία επίθεση αντιπολιτευόμενων εφημερίδων κατά του Βενιζέλου, με χαρακτηρισμούς όπως «Κυβέρνησις Κλεπτών».


    Είπαν
     «Τα μόνα έθνη που μπορεί να ονομάζονται ιστορικά είναι αυτά που αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα και την αξία των θεσμών τους. »
    Λέων Τολστόι

     http://www.sansimera.gr

    Ο καιρός

    Ο καιρός για Πολύδροσος, Ελλάδα

     Lat:38.63 Lon: 22.53 μέσο υψόμετρο: 502m. (Χάρτης) 
    Τρέχουσες συνθήκες 
    (Εκτιμώμενη Αναφορά)
    Σχ.. Υγρασία: 86 %
    Άνεμος: Δ με 15 Km/h
    Ορατότητα: 0
    Πίεση: 1005.7 mb
    Μαϊ 17, 06:00 Τοπική ώρα
    Πολύδροσος,GR
    Θερμ:
    10 oC
    Αίθριος καιρός

      12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GRΑύριο   7-ημέρες
    Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
    °C
    Σχ. Υγρ
    %
    Άνεμος
    km/h
    09:00Αίθριος καιρός14 oC66%ΔΝΔ με 15 km/h 
    (3 Bf)
    12:00Πιθανή βροχή17 oC56%ΝΔ με 16 km/h 
    (3 Bf)
    15:00Ασθενής βροχή16 oC56%ΔΝΔ με 21 km/h 
    (4 Bf)
    18:00Πιθανή βροχή14 oC53%ΔΝΔ με 19 km/h 
    (4 Bf)