Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ - ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ ΑΔΡΑΧΤΑΣ

Φωτογραφία
Απο το αρχείο του Γιάννη Κούσουλα
Απο τα κύρια επαγγέλματα των Σουβαλιωτών τον 19ο αλλά και στις αρχές του 20ου αιώνα, η κατεργασία του ξύλου.

ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ : ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ,ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ,ΠΑΡΟΡΙΟΥ


Το μήνυμα του Τσακνή στην Παπαχρήστου

Βούλα παιδί μου!
Επίτρεψέ μου αρχικά, αυτή την προσφώνηση, γιατί ηλικιακά και μόνο θα μπορούσες να ήσουν. Ο δεύτερος γιος μου άλλωστε, γυμναστής και αθλητής ανήκει κι αυτός στην ΑΕΚ όπως κι εσύ. Εσύ στο τριπλούν, εκείνος στο Handball.
Ξέρω επομένως, από πρώτο χέρι και τους κόπους και τον ιδρώτα και τις στερήσεις και την αυτοπειθαρχία, που επιτάσσει τρόπον τινά, ο λεγόμενος επαγγελματικός αθλητισμός.
Καμαρώνω για τις νίκες σας και συμπάσχω με τις λεγόμενες αποτυχίες ή ήττες σας. Μα πάνω απ’ όλα, σας βλέπω σαν παιδιά μου. Όλους σας. Τι ωραίος αυτός ο συναγωνισμός, (το πρώτο συνθετικό της λέξης, δίνει μέγιστη σημασία στο δεύτερο, τον αγώνα-αν με εννοείς) τι ωραία η επιβράβευση των κόπων και τι μεγαλείο η προσπάθεια για υπέρβαση των ατομικών σας ορίων.

Εξαφανίζονται η ρίγανη και το τσάι του βουνού

Στην εξαφάνιση της ρίγανης και του τσαγιού του βουνού οδηγεί η μαζική εκρίζωση και ανεξέλεγκτη συλλογή των φυτών, προειδοποιεί η διεύθυνση Δασών της Αιτωλοακαρνανίας... ζητώντας την ορθολογική διαχείριση στη συλλογή τους.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΄΄ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ΄΄ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ


Κύριε Πρόεδρε.
Μου προξενεί εντύπωση για όλα όσα μου αναφέρεται.
Για τα θέματα που θέτεται έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που δημοσιεύθηκαν, πλην της απόφασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που μάλλον δεν την μελετήσατε σωστά.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΄΄ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ΄΄

Λυπάμαι πραγματικά, όταν βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να αντιπαρατεθώ με συντοπίτες μου και μάλιστα δημόσια. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που παίζουν ακατανόητα παιχνίδια. Άνθρωποι ευεργετημένοι από το πρόσφατο σύστημα, είτε από θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, είτε από θέσεις εξουσίας και λήψης αποφάσεων. Αυτοί λοιπόν, που είχαν όλη την δύναμη να προσφέρουν ουσιαστικά στον τόπο τους - και αν το είχαν πράξει, ίσως να μην βρισκόμασταν σε αυτό το σημείο - έρχονται σήμερα με την μάσκα του δήμιου, να διαμαρτυρηθούν και να καταδικάσουν οτιδήποτε βρίσκεται στον δρόμο τους.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ Δ.Ο.Υ. ΣΕ ΘΗΒΑ,ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 198 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"Ρολά" το Νοέμβριο στις Δ.Ο.Υ. ! Άρον-άρον κλείνει δεκάδες ΔΟΥ το Υπουργείο Οικονομικών, δίνει τη "δουλειά" σε ιδιώτες
Γιγαντιαίες πρόκειται να είναι οι αλλαγές που θα γίνουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου καθώς, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr, πρόκειται να ανασταλούν ή να συγχωνευθούν τουλάχιστον 200 εφορίες.

Στο κενάφ, στρέφονται αγρότες στην Ήπειρο και στην Αιτωλοακαρνανία!

Το φυτό από το εξωτερικό προσφέρει σημαντικό εισόδημα... 
Σ' ένα φυτό από το εξωτερικό, το κενάφ... στρέφονται αγρότες στην Ήπειρο και στην Αιτωλοακαρνανία! Πρόκειται για ένα άγνωστο στην Ελλάδα φυτό, που όμως μπορεί να προσφέρει σημαντικό εισόδημα στον παραγωγό, έως 200 ευρώ το στρέμμα.

Οι Ελληνες σαρώνουν τις πολυτελείς κατοικίες στην Ελβετία

Πολυτελείς κατοικίες στην Ελβετία των οποίων οι τιμές ξεκινούν από 1.000.000 ελβετικά φράγκα και αγγίζουν τα 20.000.000 φαίνεται που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν όσοι προνομιούχοι Ελληνες διαθέτουν το ανάλογο χρηματικό ποσό, σύμφωνα με τον μεσίτη των vip Ρόμπερτ Φερφέκι.

Αυγουστιάτικες βραδιές στο Οινοχώρι

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ  ΒΡΑΔΙΕΣ ΟΙΝΟΧΩΡΙΟΥ

 ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ « ΔΡΥΟΠΗ»

1.Παρασκευή 3  Αυγούστου:

 7.00 μ.μ. Διαγωνισμός τάβλι. (Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30 Ιουλίου).

2. Σάββατο 4 Αυγούστου:

5.00 μ.μ. Ποδηλατικές διαδρομές με τη συμμετοχή του Συλλόγου

«ΠΡΟΒΟΜΑΣΤΟΡΕΣ».

Σοκ για συντάξεις και επιδόματα

Βαρύ λογαριασμό περικοπών σε συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ περιλαμβάνει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ που απαιτεί η τρόικα. Τον κατάλογο των προτεινόμενων μέτρων έγραφε και έσβηνε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το οικονομικό επιτελείο.
Στις προτάσεις περιλαμβάνεται ψαλίδι 5% για όλες τις κύριες συντάξεις από 1000 έως 1400 ευρώ και 10% για όλες τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1400 ευρώ.

Ο τραπεζίτης και τα φιλέτα της Κωπαΐδας

Σε υπόθεση υπερεκτιμημένων εκτάσεων γης που αγοράστηκαν μέσω τραπεζικών δανείων, εμπλέκεται διευθυντικό στέλεχος μεγάλου πιστωτικού Ιδρύματος της Περιφέρειας.

Η εντυπωσιακή πόλη πλαγιά του Ronda, Ισπανία - Εκπληκτική συλλογή από εικόνες

Ρόντα είναι μια πόλη στην ισπανική επαρχία της Μάλαγα. Βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα (62 μίλια) δυτικά της πόλης της Μάλαγα με πληθυσμό 35.000 περίπου κατοίκους.
 Η τρέχουσα Ρόντα είναι,  της ρωμαϊκής προέλευσης, που έχει ιδρυθεί ως οχυρωμένη θέση στο δεύτερο Punic πόλεμο, από Σκιπίων ο Αφρικανός. Ρόντα έλαβε τον τίτλο της πόλης κατά την εποχή του Ιούλιου Καίσαρα.

Ημερίδα για τον Γιάννη Σκαρίμπα / 28 Ιουλίου 2012, Αγία Ευθυμία