Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Στο κενάφ, στρέφονται αγρότες στην Ήπειρο και στην Αιτωλοακαρνανία!

Το φυτό από το εξωτερικό προσφέρει σημαντικό εισόδημα... 
Σ' ένα φυτό από το εξωτερικό, το κενάφ... στρέφονται αγρότες στην Ήπειρο και στην Αιτωλοακαρνανία! Πρόκειται για ένα άγνωστο στην Ελλάδα φυτό, που όμως μπορεί να προσφέρει σημαντικό εισόδημα στον παραγωγό, έως 200 ευρώ το στρέμμα.
Είχε χρησιμοποιηθεί αρχικά για την παραγωγή σχοινιών, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί τεχνολογίες που το κάνουν άριστη πηγή για χαρτομάζα, για την παραγωγή υφασμάτων, αλλά και πετσετών, λόγω των απορροφητικών του ιδιοτήτων, καλό υλικό για συνθετικά υλικά και ξύλο, άριστο μονωτικό υλικό,
απορροφητικό υγρασίας, αλλά και πετρελαίου και άλλων προϊόντων. Το φυτό είναι άγνωστο κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα, αλλά με μεγάλη προσαρμοστικότητα και δυναμικό παραγωγής βιομάζας στις ελληνικές συνθήκες, οπότε θα μπορούσε να συνεισφέρει σημαντικά στη νέα γεωργική προοπτική της χώρας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παγκόσμια παραγωγή κενάφ είναι πολύ περιορισμένη και γι' αυτόν τον λόγο μπορεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις. Επίσης μπορεί και να αποτελέσει διέξοδο για τους βαμβακοκαλλιεργητές που στοχεύουν σε αναδιάρθρωση των καλλιεργειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου