Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ : ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

 Η παράδοση λέει πως έζησε και μαρτύρησε στα χρόνια του Ρωμαίου αυτοκράτορα Δεκίου (Gaius Messius Quintus Decius, 249-251 μ.Χ.). Στη διάρκεια ενός πολέμου συνελήφθη αιχμάλωτος μαζί με άλλους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην Αντιόχεια όπου βαπτίστηκε από τον εκεί επίσκοπο, ιερομάρτυρα Βαβύλα. Πήρε τότε το όνομα Xριστόφορος (ή Χριστοφόρος) εγκαταλείποντας το προηγούμενο όνομά του που ήταν Ρέπροβος Ο Άγιος Χριστοφόρος παρουσιάζεται σε εικόνες με μορφή γίγαντα να περνά τον Χριστό ως μικρό παιδί στους ώμους του, από την μία όχθη ενός χειμάρρου στην άλλη. Ο μύθος αναφέρει ότι περνούσε τους οδοιπόρους από τον χείμαρρο, αφού δεν υπήρχε γέφυρα και έτσι έγινε προστάτης τους. Όταν πέρασε και τον Χριστό πήρε το όνομα του Χριστόφορος («Χριστόν φέρει»), μια άλλη εκδοχή για την προέλευση του ονόματός του. Στους νεώτερους χρόνους, άρχισε να θεωρείται προστάτης των αυτοκινητιστών, των οδοιπόρων και του Σώματος Εφοδιασμού-Μεταφορών του Στρατού.  [Βακιπαίδεια].

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Τίμησαν σήμερα 09.05.2012 με ευλάβεια και μαζί με τις οικογένειές τους, οι αυτοκινητιστές και οδηγοί Αμφίκλειας και Περιχώρων, την μνήμη του προστάτη τους Αγίου Χριστοφόρου στο αφιερωμένο στην χάρη του εκκλησάκι στα Άνω Καλύβια Αμφίκλειας.  Η αυξημένη προσέλευση, οι δωρεές, αλλά και οι πλούσιες σπιτικές ετοιμασίες για το "φίλεμα" των πιστών  μετά την λειτουργία, δείχνουν και την μεγάλη αφοσίωση των εορταζόντων προς τον προστάτη τους Άγιο.
                                                                                                                                                                            Δ. Καλπύρης   Αμφίκλεια 
 

Christophorus_im_Limburger_Dom.JPG
2012.05.09 000.jpg
2012.05.09 001.jpg
2012.05.09 003.jpg 
2012.05.09 004a.jpg
2012.05.09 006.jpg
2012.05.09 007a.jpg
2012.05.09 017.jpg
2012.05.09 021.jpg
2012.05.09 022.jpg
2012.05.09 024.jpg

BINTEO: Θηριώδης κηλίδα σχηματίζεται στον Ήλιο

Το διαστημικό τηλεσκόπιο SDO που παρατηρεί τον Ηλιο εντόπισε τον σχηματισμό μιας κηλίδας στην βορειοδυτική πλευρά του άστρου η οποία όσο περνούν οι μέρες γιγαντώνεται και ήδη η διάμετρός της είναι οκτώ φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Γης.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι εκλάμψεις της κηλίδας θα προκαλέσουν πανίσχυρες μαγνητικές καταιγίδες που πιθανώς να επηρεάσουν τα τηλεπικοινωνιακά και ενεργειακά δίκτυα της Γης, αναφέρει tovima.gr.
Οι κηλίδες
Οι ηλιακές κηλίδες είναι σκοτεινά σημεία όπου η θερμοκρασία είναι αισθητά χαμηλότερη από τις υπόλοιπες περιοχές του άστρου και προκαλούνται από διαταραχές του ηλιακού μαγνητικού πεδίου. Η συχνότητα με την οποία εμφανίζονται αυξομειώνεται (από το ελάχιστο στο μέγιστο και ξανά στο ελάχιστο) κάθε 11 χρόνια, χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην αντιστροφή των μαγνητικών πόλων του Ήλιου.
Το τέρας
Το SDO εντόπισε την κηλίδα που έλαβε την κωδική ονομασία AR 1476 πριν από λίγα 24ωρα και έκτοτε την παρατηρεί συνεχώς. Η ανάπτυξή της είναι ραγδαία και η κηλίδα έχει γίνει ήδη τόσο μεγάλη που είναι πλέον ορατή από τη Γη με ένα απλό οικιακό τηλεσκόπιο. Οι ειδικοί βέβαια προειδοποιούν τους ερασιτέχνες αστρονόμους να τοποθετούν φίλτρα στα τηλεσκόπιά τους όταν παρατηρούν τον Ηλιο για να αποφύγουν την πρόκληση βλάβης στην όρασή τους.

BINTEO: Θηριώδης κηλίδα σχηματίζεται στον Ήλιο
Το βίντεο
http://youtu.be/vL1hTcIq9vI

http://www.tsantiri.gr

Να τελειώνουμε με τους νταβατζήδες τοκογλύφους

 (Του Δημ. Κωνσταντόπουλου)

Το μήνυμα των εκλογών ήταν ξεκάθαρο. Μερικοί βέβαια κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, γιατί απλά δεν τους συμφέρει..
Έκτος αν είναι ζαλισμένοι από το δυνατό "χαστούκι", που έφαγαν και δεν μπορούν να κάνουν σωστή εκτίμηση και ανάλυση των δεδομένων και των αποτελεσμάτων...

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Δείτε τι ποσοστό συγκεντρώνουν συνολικά τα μνημονιακά κόμματα και τι ποσοστό συγκεντρώνουν όλα τα υπόλοιπα.

Βέβαια εάν θέλουμε να έχουμε μια απόλυτα πραγματική εικόνα για το τι θέλουν οι Έλληνες ήρθε η ώρα για ένα δημοψήφισμα. Τότε κάποιοι θα εκπλαγούν ακόμη περισσότερο.
Φτάνουν πια οι απειλές και τα διλήμματα. Τρια χρόνια τώρα η αγορά βιώνει έναν αργό θάνατο. Το πηγάδι δεν έχει πάτο και το πλιάτσικο των νόμιμων νταβατζήδων τοκογλύφων δεν έχει προηγούμενο.

Καλύτερα να είχαμε πιάσει πάτο από την αρχή. Τώρα θα είχαμε συνέλθει και θα είχε αρχίσει η ανάκαμψη.

Επιτέλους ας πάρουμε αποφάσεις και ας είναι και επώδυνες. Ας πάψουμε να είμαστε υποτελείς και έρμαια των "αγορών", που έχουν ξεσκίσει τις σάρκες μας όπως τα όρνεα, πάνω από το πτώμα.

Ο λαός αρχίζει να ξυπνάει από τον λήθαργο. Αρχίζει να συνέρχεται από την ανώμαλη προσγείωση.

Ήρθε η ώρα όλοι αυτοί που ευθύνονται να εισπράξουν την οργή του, ενώ σιγά σιγά , έστω και δύσκολα, η Ελλάδα θα ξαναβρεί το δρόμο της. 

http://www.lamiareport.gr

Στα βήματα της Ιστορίας - Πολύδροσος

  Πηγή : http://kokkinosfakelos.blogspot.com

Η Πολύδροσος είναι ένα μικρό όμορφο χωριό στους πρόποδες του Παρνασσού με πλούσια ιστορική παρακαταθήκη.

 Εκτός από τον ναό της Αφροδίτης, γνωστό για το άγαλμα του έρωτα που βρέθηκε σε αυτόν, στο χωριό υπάρχουν και δύο παλαιοχριστιανικές εκκλησίες στον ρυθμό της βασιλικής.

Κατά την περίοδο της Κατοχής το χωριό έδωσε πολλά από τα νεαρά παιδιά του στην εθνική αντίσταση ενώ δέχτηκε και την οργή και την κτηνοδία του Γερμανού κατακτητή μέσα από μαζικές εκτελέσεις-αντίποινα για την δράση του ΕΛΑΣ και το ΕΑΜ.

Από τα αποσπάσματα των ναζί έχασαν τις ζωές τους οι παρακάτω κάτοικοι της Πολύδροσου.

1) Τάσος Τζιβάρας
2) Μήτσος Τζιβάρας
3) Κώστας Γλυμεντζής
4) Ηλίας Θάνος
5) Γιαννης Βαλάσκας
6) Γιάννης Γαντζώγιας
7) Παναγιώτης Σταματίου
8) Γιάννης Κασαβέτης
9) Χαράλαμπος Δεληγιάννης

Η πλατεία της Πολύδροσου



Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι... 


Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση - Τί έγινε σαν σήμερα

                                            Πολύδροσος  Άνοιξη 2012


 ΣΗΜΕΡΑ

 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
328: Ο διάκονος Αθανάσιος, μετέπειτα Άγιος Αθανάσιος, εκλέγεται Πατριάρχης Αλεξανδρείας.
1364: Οι Βενετοί καταστέλλουν την Επανάσταση του Αγίου Τίτου στην Κρήτη. Πρόκειται για αποστασία των Βενετών φεουδαρχών του νησιού, που αρνήθηκαν να πληρώσουν φόρους στη Μητρόπολη και ζήτησαν τη βοήθεια του ντόπιου πληθυσμού.
1886: Τμήματα του ελληνικού στρατού, που δυσφορούν για τον «ατιμωτικό ναυτικό αποκλεισμό της Ελλάδος από τις Μεγάλες Δυνάμεις» εισβάλλουν στην Τουρκία από τα Θεσσαλικά σύνορα, για να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα στη νέα κυβέρνηση του Χαρίλαου Τρικούπη. Δεν θα καταφέρουν τίποτα και τρεις μέρες αργότερα συνάπτεται ανακωχή.
1908: Φρικιαστικό έγκλημα στον Πειραιά. Η γιαγιά Μαρία Παπαδάκη τεμαχίζει το νόθο παιδί της κόρης της, ενώ αυτή βρίσκεται στο κρεβάτι του τοκετού, το βάζει στο τσουκάλι, το βράζει κι έπειτα το πετά.
1948: Ο αμερικανός δημοσιογράφος Τζορτζ Πολκ, ο οποίος μία εβδομάδα αργότερα θα βρεθεί δολοφονημένος, φτάνει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να προωθηθεί στο αρχηγείο του «Δημοκρατικού Στρατού» και να πάρει συνέντευξη από τον αρχηγό του Μάρκο Βαφειάδη.
1974: Ο νεαρός Μπρους Σπρίνγκστιν εμφανίζεται σε συναυλία στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και ο δημοσιογράφος Τζον Λάντο γράφει στο περιοδικό Rolling Stone: «Είδα το μέλλον του ροκ και ονομάζεται Μπρους Σπρίνγκστιν».

Είπαν
«Η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον.»
Μιγκέλ Ντε Θερβάντες
Πηγή: sansimera.gr
Ο καιρός.
  12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GR Αύριο   7-ημέρες
Τοπική ώρα Καιρός Θερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
09:00 Αίθριος καιρός 17 oC 70% ΒΑ με 9 km/h
(2 Bf)
12:00 Πιθανή βροχή 19 oC 62% ΑΒΑ με 10 km/h
(2 Bf)
15:00 Ασθενής βροχή 20 oC 61% ΑΒΑ με 13 km/h
(3 Bf)
18:00 Ασθενής βροχή 19 oC 64% ΑΒΑ με 10 km/h
(2 Bf)