Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Εκδήλωση μνήμης για τη μάχη της Παύλιανης

Ο Δήμος Λαμιέων και η Τοπική Κοινότητα Παύλιανης διοργανώνουν εκδήλωση απόδοσης τιμής στους νεκρούς αγωνιστές που έπεσαν πολεμώντας στην « Μάχη της Παύλιανης» που έγινε την 3η Ιουνίου 1943. 

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Μνημείο των Πεσόντων στην Τοπική Κοινότητα Παύλιανης, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα :
12:00 : Προσέλευση Προσκεκλημένων
12:15 : Επιμνημόσυνη Δέηση
• Προσκλητήριο Νεκρών
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής
• Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Λαμιέων κ.Γ.Κοτρωνιά
• Ομιλία για το ιστορικό της Μάχης
• Κατάθεση στεφάνων
• Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
Πέρας εκδήλωσης


Από το Γραφείο Τύπου

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΕΛΦΩΝ & ΔΩΡΙΔΑΣ

Με αυτό το σύνθημα οι εργαζόμενοι στους Καλλικρατικούς Δήμους Δελφών και Δωρίδος αφήνουν να εννοηθεί ξεκάθαρα τι πρόκειται να ακολουθήσει. Η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και δείχνουν αποφασισμένοι. Άλλωστε η αφίσα που κυκλοφόρησαν δεν αφήνει περιθώρια λάθους ερμηνειών.
ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ME TIΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ TOΥ XΘΕΣ !
Λέμε ΟΧΙ στον “υποταγμένο” συνδικαλισμό!
► ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ …
► ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ…
► ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ !
«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΕΛΦΩΝ & ΔΩΡΙΔΑΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Tο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ) για το 2012  περιλαμβάνει επιστημονικά συμπόσια, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια, σεμινάρια και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με εικαστική έκθεση, μουσική και θέατρο.

Ειδικότερα οργανώνονται:

* Εργαστήριο "ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ", 31 Μαΐου,  Αθήνα, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών  με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ.  Εισηγητική ομιλία και συντονισμός : Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ. 

* Επιστημονικό Συμπόσιο "ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - Από την Ακαδημία του Πλάτωνος στην Χάρτα της Μπολόνια", 6-8 Ιουλίου, Δελφοί

Οι ανωτέρω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της 2.400ής επετείου  από την Ακαδημία του Πλάτωνα στην Αθήνα (388 - 387 π.Χ.).  

* Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει Εικαστική Έκθεση, Μουσική, Θέατρο. 

Στην κατάρτιση του προγράμματος  2012 το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών συνεργάστηκε με πολιτιστικούς φορείς  κύρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με στόχο την διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των εκδηλώσεων με ταυτόχρονη συμπίεση δαπανών. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η συνεργασία με τη Ι' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Δελφών) για την πραγματοποίηση του κονσέρτου O DIMITRI SHOSTAKOVICH  ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΕΣ TISHCHENKO & WEINBERG  με το κουαρτέτο εγχόρδων DANEL στο Αρχαίο Θέατρο των Δελφών το Σάββατο, 7 Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αρχαίο Θέατρο ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό με καλλιτεχνική εκδήλωση  ύστερα από  είκοσι και πλέον χρόνια. 

Η έκθεση ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ: "ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΙΝΕΛΙΑ - ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ" που εγκαινιάζεται στους  Δελφούς στις 6 Ιουλίου πραγματοποιείται χάρις στη γενναιοδωρία της οικογένειας Ζούνη. 

Στο Θέατρο ΦΡΥΝΙΧΟΣ, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης θα παρουσιάσει την Παρασκευή, 6 Ιουλίου τη νέα του παραγωγή "Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ" του Ν. Γκόγκολ, ενώ την Κυριακή 8 Ιουλίου, το Μουσικό Σχολείο Βόλου θα παρουσιάσει το μουσικό αφιέρωμα "ΣΜΥΡΝΗ - 90 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ".

Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών είναι η ΕΡΤ Α.Ε. 

Για την πραγματοποίηση των λοιπών θερινών εκδηλώσεων το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο  Δελφών  συνεργάζεται με: 

- Το Αυτόνομο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Μεξικού και με χορηγό τον ΟΠΑΠ Α.Ε., για την πραγματοποίηση των Σεμιναρίων Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, 18-28/7.    

- Το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής που διοργανώνει στους Δελφούς από 9 έως 15 Ιουλίου τις ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ - ART CAMPUS.

- Την Ένωση Θεάτρων της Ευρώπης και το Εθνικό Θέατρο,  με στόχο την οργάνωση στους Δελφούς της ΔΕΛΦΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ με θεατρικά εργαστήρια και  θέμα LA GUERRE ET LA SCÈNE,  στις 16-27 Αυγούστου. 


Από το Γραφείο Τύπου του Ε.Π.Κε.Δ. 

Έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου στον Όλυμπο

Σήμερα ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΟΔ ότι αγνοείται στον Όλυμπο 53χρονος άνδρας από τη Μεγάλη Βρετανία.
Διασώστες της ΕΟΔ, που διεξάγουν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό ενός άλλου Έλληνα ορειβάτη από την Αθήνα, που αγνοείται από τις 28 Φεβρουαρίου, μεταβαίνουν στην περιοχή, για να διασταυρώσουν τις πληροφορίες, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες Αρχές.
Η περιοχή των ερευνών βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1.700 έως 2.000 μέτρων και στο παρελθόν έχουν συμβεί ορειβατικά ατυχήματα.

Συνολικά 14 διασώστες της ΕΟΔ συμμετέχουν στην έρευνα, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή ελικοπτέρου.

zougla.gr

Βαρύ το τίμημα του... εκκαθαριστικού - Τι ισχύει για αποδείξεις και τεκμήρια διαβίωσης

Ισχυρό σοκ για εκατομμύρια φορολογουμένους από τα εκκαθαριστικά της εφορίας. Σημαντικές επιβαρύνσεις από τη μείωση αφορολόγητου και τα τεκμήρια διαβίωσης
Με μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις από τη μείωση του αφορολόγητου και τα τεκμήρια θα βρεθούν αντιμέτωποι εκατομμύρια φορολογούμενοι.
Έχει επίσης καταργηθεί η έκπτωση με αποδείξεις, έχουν μειωθεί οι εκπτώσεις των φοροαπαλλαγών, ενώ συνυπολογίζεται η επιβολή έκτακτης εισφοράς επί των εισοδημάτων.
Ωστόσο, οι φορολογούμενοι πρέπει να προσέξουν ενδεχόμενα λάθη στον υπολογισμό των αποδείξεων και των τεκμηρίων.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι που υπέστησαν απώλειες ως και 30% στα εισοδήματά τους κατά τη διάρκεια του 2011, θα κληθούν να πληρώσουν ως και έξι φορές υψηλότερα ποσά φόρων από αυτά που πλήρωσαν πέρσι.
Ακόμη χειρότερα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, θα είναι τα πράγματα για όσους τα εισοδήματα του 2011 είναι στα ίδια επίπεδα με το 2010.
Μισθωτοί, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με μεσαία εισοδήματα θα κληθούν να καταβάλουν αυξημένους φόρους, ενώ χαμηλόμισθοι χαμηλοσυνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι που μέχρι πέρσι δεν πλήρωναν καθόλου φόρο επειδή τα ετήσια εισοδήματά τους ήταν μικρότερα του παλαιού αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ, θα καταβάλλουν τριψήφια ακόμα και τετραψήφια ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Τι ισχύει για τις αποδείξεις
Συγκεκριμένα το ποσό των αποδείξεων που απαιτούνται για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ υπολογίζεται στο 25% του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος, όποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο.
Αυτό σημαίνει ότι, αν το δηλωθέν εισόδημα είναι π.χ. 5.000 ευρώ και το εισόδημα που προκύπτει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης (κατοικία και αυτοκίνητο) ανέρχεται σε 8.000 ευρώ, για να κατοχυρωθεί το αφορολόγητο όριο απαιτούνται αποδείξεις ύψους 2.000 ευρώ που υπολογίζονται στο τεκμαρτό εισόδημα των 8.000 ευρώ (8.000 Χ 25% =2.000) και όχι 1.250 ευρώ για το δηλωθέν εισόδημα των 5.000 ευρώ (5.000 Χ 25%=1.250).
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, αν ο φορολογούμενος παρουσιάσει αποδείξεις 1.250 ευρώ, δηλαδή για το εισόδημα που δηλώνει και όχι για το τεκμαρτό των 8.000 ευρώ, τότε θα επιβαρυνθεί με ποινή φόρου 10% για τις αποδείξεις που λείπουν (2.000 -1.250= 750), δηλαδή θα έχει έξτρα φόρο 75 ευρώ (750 Χ 25%) και επιπλέον θα φορολογηθεί για το τεκμαρτό εισόδημα των 8.000 ευρώ πληρώνοντας φόρο 300 ευρώ.
Δηλαδή, θα πληρώσει συνολικά φόρο ύψους 375 ευρώ, ενώ κανονικά με βάση το δηλωθέν εισόδημα των 5.000 ευρώ θα ήταν αφορολόγητος.
Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι δεν έχουν υποχρέωση να αποστείλουν τις αποδείξεις με τη φορολογική τους δήλωση, αλλά να τις κρατήσουν στο σπίτι τους ώστε να τις επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.
Διευκρινίζεται ότι στο συνολικό ποσό των δαπανών που πραγματοποίησε ο φορολογούμενος στην Ελλάδα, εξαιρούνται τα ποσά των αποδείξεων που συλλέχθηκαν μέσω της "Κάρτας Αποδείξεων".
Για την αναγνώριση των αποδείξεων από τη Φορολογική Αρχή απαιτείται να διακρίνεται η επωνυμία της εκδότριας επιχείρησης, ο ΑΦΜ αυτής, η ημερομηνία έκδοσης και το τελικό ποσό.
Σε περίπτωση κατά την οποία η απόδειξη δεν είναι τυπωμένη με έντονα στοιχεία και πιθανολογείται η πλήρης εξαφάνισή τους ο φορολογούμενος πρέπει να επαναλάβει τα προαναφερθέντα στοιχεία (επωνυμία της επιχείρησης, ΑΦΜ, ημερομηνία και ποσά), ούτως ώστε να καθίσταται στη συνέχεια εφικτός ο έλεγχός τους από την Φορολογούσα Αρχή.
Διευκρινίζεται ότι στη διαμόρφωση του αφορολόγητου ποσού της κλίμακας περιλαμβάνονται όλες οι καταναλωτικές δαπάνες, δηλαδή οι πάσης φύσεως δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών.
Περιλαμβάνονται και τα ειδικά στοιχεία που εκδίδουν οι επιχειρήσεις λόγω των συγκεκριμένων υπηρεσιών που παρέχουν (π.χ. αποδείξεις των ΕΛΤΑ, εταιρειών Courier, πινακίδια χρηματιστηριακών εταιρειών για την αμοιβή των παρεχόμενων υπηρεσιών μόνο, κ.λπ.) όπως και οι πάσης φύσεως δαπάνες αγοράς υλικών και παροχής υπηρεσιών των κοινόχρηστων χώρων εκτός από τις δαπάνες εξόφλησης των λογαριασμών ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης αυτών μετά τον επιμερισμό τους στους ενοίκους ή στους ιδιοκτήτες των οριζόντιων ιδιοκτησιών.
Στις περιπτώσεις αυτές θα ακολουθείται η ακόλουθη διαδικασία:
O διαχειριστής της πολυκατοικίας θα εκδίδει και θα χορηγεί σε κάθε συνιδιοκτήτη ή ενοικιαστή κατά περίπτωση (ανάλογα με το ποιόν βαρύνει η δαπάνη αυτή), συγκεντρωτική κατάσταση των ετήσιων δαπανών της πολυκατοικίας, στην οποία θα εμφανίζεται το ποσό των κοινόχρηστων δαπανών που λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη του αφορολόγητου ποσού.
Από την κατάσταση αυτή θα προκύπτει αναλυτικά το είδος της δαπάνης, αριθμός του τιμολογίου ή της απόδειξης λιανικής πώλησης, του τιμολογίου ή της απόδειξης παροχής υπηρεσιών, το ποσό της δαπάνης, καθώς και η κατανομή του συνόλου των δαπανών αυτών στον κάθε συνιδιοκτήτη ή ένοικο κατά περίπτωση, ανάλογα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας κάθε οριζόντιας ιδιοκτησίας στους κοινόχρηστους χώρους.
Φωτοτυπία της συγκεντρωτικής κατάστασης θα συνυποβάλλεται από κάθε συνιδιοκτήτη ή ένοικο, κατά περίπτωση, μαζί με τις λοιπές αποδείξεις δαπανών και το αναγραφόμενο ποσοστό δαπάνης θα συναθροίζεται με τις λοιπές δαπάνες που καλύπτουν το αφορολόγητο ποσό. Τα πρωτότυπα των δικαιολογητικών στοιχείων των κοινόχρηστων δαπανών θα διαφυλάσσονται από το διαχειριστή της πολυκατοικίας.
Τι ισχύει για τα τεκμήρια διαβίωσης
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παγίδας των τεκμηρίων είναι κάποιος που υποβάλλει δήλωση με μηδενικό εισόδημα και διαθέτει κύρια κατοικία 50 τ.μ. και αυτοκίνητο 1.200 κυβικών εκατοστών.
Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος, όπως σημειώνει "Το Βήμα",  θα κληθεί να πληρώσει φόρο 400 ευρώ, καθώς με βάση τα νέα τεκμήρια διαβίωσης η Εφορία θα υπολογίσει ότι έχει ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης 3.000 ευρώ, έξοδα 2.000 ευρώ για τη χρήση και τη συντήρηση της κατοικίας του και 4.000 ευρώ για το αυτοκίνητο.
Συνολικά, δηλαδή, το τεκμαρτό εισόδημά του διαμορφώνεται σε 9.000 ευρώ και άρα τα 4.000 ευρώ που είναι πάνω από το νέο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ φορολογούνται με συντελεστή 10%. Έτσι προκύπτει φόρος 400 ευρώ.
Το τεκμήριο διαβίωσης για τις κατοικίες ενεργοποιείται από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και αφορά όχι μόνο την πρώτη ιδιόκτητη κατοικία αλλά και τη δευτερεύουσα και εξοχική κατοικία. Δηλαδή, τα τεκμήρια αθροίζονται. Αφορά επίσης και αυτούς που ζουν σε μισθωμένη κατοικία ή τους έχει παραχωρηθεί δωρεάν.
Μεγάλες αυξήσεις σημειώθηκαν στα τεκμήρια για τα αυτοκίνητα σε σύγκριση με πέρυσι. Ειδικότερα τα τεκμήρια ανέρχονται για τα αυτοκίνητα ως 1.200 κ.ε σε 4.000 ευρώ. Για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1.200 κ.ε προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κ.ε. ως τα 2.000 κ.ε. Για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 2.000 κ.ε. προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κ.ε. και ως 3.000 κ.ε. και για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από 3.000 κ.ε. προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.
Το τεκμήριο μειώνεται ανάλογα με την παλαιότητα του αυτοκινήτου, η οποία υπολογίζεται από το έτος πρώτης κυκλοφορίας του στην Ελλάδα, κατά ποσοστό 30% για χρονικό διάστημα πάνω από 5 και ως 10 έτη και κατά ποσοστό 50% για χρονικό διάστημα πάνω από 10 έτη.
Κάθε χρόνο εκτός των τεκμηρίων εφαρμόζεται και ένα ποσό ως ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης που ορίζεται στο ποσό των 3.000 ευρώ προκειμένου για άγαμο, διαζευγμένο ή χήρο και στο ποσό των 5.000 ευρώ προκειμένου για συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση.
Τα τεκμήρια περιορίζονται κατά 30% για συνταξιούχους που έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας τους.
Για να μπορέσει κάποιος να δικαιολογήσει τεκμήρια και να μη φορολογηθεί επί των τεκμαρτών εισοδημάτων αλλά επί των πραγματικών θα πρέπει να προχωρήσει σε ανάλωση κεφαλαίου προηγουμένων ετών, να εμφανίσει έσοδα από πώληση περιουσιακών στοιχείων (αυτοκινήτων, ακινήτων, σκαφών αναψυχής κτλ.), να έχει λάβει δάνεια, δωρεές, γονικές παροχές κτλ.

Δες το πριν ψηφίσεις...

Δες το πριν ψηφισεις

Πριν ψηφίσεις δες την ωμή κοροϊδια του Α. Σαμαρά. Θα διαθέσεις μόνο 3,5' απ' το χρόνο σου αλλά μπορεί να αποφύγεις με την ψήφο σου να καταδικάσεις τη χώρα σου ! Δες τι έλεγε πριν και τι λέει τώρα, αυτός που θέλεις να εμπιστευτείς και να διαπραγματευτεί για σένα. Δες, πόσο ξετσίπωτα απλά, σε κοροϊδεύει. Δες επίσης τα εύσημα που του αποδίδει στο τέλος, ο έτερος ψεύτης, Βενιζέλος και θα καταλάβεις, θα σκεφτείς, δε μπορεί !!
                                    
 Απο - http://agnantiroumelis.blogspot.com/
http://e-parembasis.blogspot.com

ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ... Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπόφευκτα θα κυριαρχήσει.

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν. Ο αέρας είναι πλέον γεμάτος με λόγια. Το κακό όμως είναι πως και τα λόγια είναι γεμάτα αέρα. Κατά περίεργο τρόπο βρίσκω να διαφωνώ με τα περισσότερα που ακούω. Εκτιμώ πως δεν έπρεπε να μπούμε στο Μνημόνιο. Μπορούσαμε να είχαμε απειλήσει η να κάναμε στάση πληρωμών (default) πριν να ενταχθούμε στο όπoιο σύστημα διάσωσης (bailout). Οι φορτωμένες ελληνικά ομόλογα Γαλλο-Γερμανικές Τράπεζες θα κινούσαν γή και ουρανό για την πιο ανώδυνη σωτηρία μας. Και πιθανότατα θα γλυτώναμε και την έξοδο από το ευρώ.
Τώρα όμως η συμφωνία έχει κλείσει. Οι ευρωπαικές Τράπεζες έχουν ξεφορτωθεί τα ελληνικά σκουπιδο-ομόλογα. Με τοPSIπιστωτές και τράπεζες έχουν οριοθετήσει τις ζημιές τους και μέσω τουEFSFελπίζουν σε παραπέρα ενισχύσεις. Μια ελληνική άτακτη χρεοκοπία έχει προεξοφληθεί από τις αγορές και κανείς ουσιαστικά δεν την φοβάται. Κάθε κίνηση ενάντια στους δανειστές σήμερα θα οδηγήσει σε έλλειψη πόρων, κατάρρευση Τραπεζών, εισαγωγών και ντόπιων αγορών. Κοντολογής, η χώρα θα μείνει από καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα – ανάμεσα σε αρκετά άλλα.
Εν τούτοις αυτά ελάχιστοι τα πιστεύουν. Η αξιοπιστία του φιλο-ευρωπαικού χώρου στην Ελλάδα έχει κατακρημνισθεί. Εξ αιτίας της συμπεριφοράς και των κυβερνήσεών μας αλλά και των δανειστών. Ενώ δεν την ζητούσε το Μνημόνιο, το ελληνικό κράτος επιδόθηκε σε μια άνευ προηγουμένου φορο-επιδρομή. Ακόμα και Υπουργοί κατηγορούσαν την Ευρωπαική Ενωση για υπονομευτική πολιτική ενώ οι Γερμανοί – κατ’ εξοχήν κοινωνιστές – καταγγέλλονταν σαν νεοφιλελεύθεροι!! Αλλά και οι δανειστές καταρράκωσαν το κύρος τους όταν πιεζόμενοι από τα πράγματα (να προλάβουν να σώσουν τι τράπεζες δηλ.) έκαναν διακηρύξεις που δεν τηρούσαν. Πόσες φορές δεν απείλησαν με κόψιμο δόσεων αν δεν προωθούνταν κάποιες μεταρρυθμίσεις… Τελικά, καμία μεταρρύθμιση δεν έγινε (λ.χ. άνοιγμα επαγγελμάτων, ιδιωτικοποιήσεις, εκποίηση περιουσίας του κράτους) ενώ οι δόσεις του δανείου καταβάλλονταν κανονικά.

Το αποτέλεσμα σήμερα είναι πως οι φιλο-ευρωπαικές φωνές δεν γίνονται πιστευτές, ενώ η υποσχεσιολογία της ριζοσπαστικής Αριστεράς και μέρους της λαικής και κρατικοδίαιτης δεξιάς συγκινούν τον κόσμο. Γι αυτό και τα κηρύγματα για ενότητα του κόσμου του ρεαλισμού και της λογικής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Δράση, ΔημΣυμ) δύσκολα θα συγκινήσουν το εκλογικό σώμα. Τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας – ιδιαίτερα η ΝΔ που εδώ μας ενδιαφέρει – πληρώνει τώρα την αδιαφορία της για τις ιδέες και την συγκεκριμενοποίηση της πολιτικής της ταυτότητας. Όλα τα πελατειακά κυκλώματα του τόπου, πελάτες για δεκαετίες των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, αποχωρούν από αυτά με άγριο ποδοβολητό. Και στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει την νέα ελπίδα πως το πάρτυ των παροχών θα συνεχισθεί. Οι «οργισμένοι» εκλογείς από το ευνουχισμένο από δυνατότητες παροχών σύστημα προσέρχονται εκεί ακριβώς που τους υπόσχεται κάτι από τα ίδια!!
Η ΝΔ σαν εμπορεύσιμο πολιτικό προιόν δεν πουλάει πιά. Χρειάζεται κάτι καινούργιο. Μια ομπρέλα κομματικής ένταξης δηλ. που να λέει διαφορετικά πράγματα, με άλλη γλώσσα και με νέα – και στην ηλικία –πρόσωπα. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τις διάφορες μεταρρυθμιστικές ομάδες. Η ευκαιρία της ενότητας και της ισχύος χάθηκε ανόητα στις τελευταίες εκλογές. Τώρα χρειάζεται συνένωση όλου του χώρου - μαζί και με την ΝΔ. Αλλά με διαφορετική ετικέτα κι αλλιώτικο αισθητά περιεχόμενο. Η ρουσφετολογία δεν ξαναγυρνά. Εμφαση στον δυναμισμό, την απελευθέρωση και την δημιουργία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπόφευκτα θα κυριαρχήσει. Για την ώρα της απογοήτευσης και της απελπισίας που γρήγορα θα έρθουν, ο άλλος πόλος οφείλει έγκαιρα να έχει διαμορφωθεί.
http://symmaxia.blogspot.com

Απάντηση Μιχάλη Γιαννάκη σε συνεντεύξεις Σαμαρά και Μπακογιάννη

Αναφορικά με τις συνεντεύξεις του κ. Σαμαρά και της κας Μπακογιάνη στη «RealNews» και το «Βήμα της Κυριακής» αντίστοιχα, ο Γενικός Γραμματέας του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, βουλευτής Επικρατείας, κ Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επικαλούμενος ότι δεν πρόκειται να  προβεί σε νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, στην αγωνία του να γίνει επιτέλους πρωθυπουργός, είτε δεν γνωρίζει τι υπέγραψε με το Μνημόνιο 2, είτε γνωρίζει και συνειδητά επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.
Από την πλευρά της, η νεοφιλελεύθερη συνιστώσα της ΝΔ, κα Μπακογιάννη προτείνει ευθαρσώς την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που απέφυγαν μετά τις προηγούμενες εκλογές οι αρχηγοί των τριών κομμάτων.

Φωτογραφίες από την πεζοπορία του Σ.Χ.Ο.Αράχωβας Δόκανο – Παλιοπαναγιά

Μια πολύ όμορφη διαδρομή στο δασωμένο κομμάτι του Παρνασσού είχαν τη χαρά να απολαύσουν σήμερα με καλό καιρό περί τους 65 ορειβάτες του ΣΧΟ Αράχωβας. Με βαθμό δυσκολίας Α’ για αρχή της περιόδου, η διαδρομή ξεκινούσε από το Δόκανο και κατέληγε μέσα από μονοπάτια στο μεγαλύτερο μέρος της, στην Παλιοπαναγιά, όπου υπήρχαν νοστιμιές επιμελημένες από τον Νιάρχο.
Ήταν ευκαιρία να επιβεβαιωθεί πόσο όμορφο βουνό είναι ο Παρνασσός όταν ξεφύγεις από τη θέα πέριξ του δρόμου που οδηγεί στο Χιονοδρομικό και περπατήσεις τα μονοπάτια του. Το πιο επιβλητικό κομμάτι της διαδρομής κι αυτό που μου θύμισε  Όλυμπο ήταν η περιοχή στον Επτάστομο. Το νοτιότερο παγετώνα της Ευρώπης, λόγω του πάγου που υπάρχει στο εσωτερικό του  ο οποίος διατηρείται όλο τον χρόνο. 
Για να δείτε τη συλλογή κλικ σε οποιαδήποτε φωτογραφία.
IMG_0482





http://arahova.wordpress.com

ΣΚΙΤΣΟ ΣΤΟΝ GUARDIAN «Η Μέρκελ πάει την Ελλάδα στο γκρεμό»

Με χιουμοριστική διάθεση προσπαθεί να δώσει τις πραγματικές διαστάσεις της κρίσης στην ευρωζώνη η εφημερίδα Guardian, δημοσιεύοντας σκίτσο με το οποίο κατηγορεί την Γερμανίδα καγκελάριο ότι ως αρχηγός της ζώνης του κοινού νομίσματος δεν τα χει καταφέρει και περίφημα, με συνέπεια να κινδυνεύουν και η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ιταλία.

Το σκίτσο του David Simonds στην εφημερίδα The Guardian
Το σκίτσο του David Simonds στην εφημερίδα The Guardian
Το σκίτσο του David Simonds παρομοιάζει την Αγκελα Μέρκελ με τον αρχηγό μίας ορειβατικής ομάδας, η οποία βρίσκεται με την πλάτη στον γκρεμό. Η αρχηγός της ευρω-ομάδας, Μέρκελ, με ψυχραιμία έχει μπλεχτεί με τους χάρτες της, ενώ η πυξίδα της είναι σπασμένη.
Ταυτοχρόνως, ο ορειβάτης «Ελλάδα» έχει πέσει στον γκρεμό και κρέμεται από τα σχοινιά που σπάνε, ενώ η υπόλοιπη ευρωομάδα που αποτελείται από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ιταλία αγωνίζονται να σώσουν την Ελλάδα.
Ωστόσο, έχουν μπερδευτεί με τα σχοινιά και δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα για να σώσουν είτε τον εαυτό τους είτε την Ελλάδα.

ΣΥΡΙΖΑ: Kαι τώρα σειρά έχει η διαπλοκή

Την στοχοποίηση συγκεκριμένων στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέλη του οποίου ζητούν την επαναφορά του θέματος του βασικού μετόχου. Ο Α Τσίπρας θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να χαρακτηρίσει τα δύο «μεγάλα» κόμματα διαπλεκόμενα καθώς εναλλάσσονταν συνεχώς στην εξουσία. 

Η αρχή έγινε με την δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Α. Σαμαρά. «Έχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά αγκαλιά με τη διαπλοκή, τα τραπεζικά συμφέροντα και τις δυνάμεις της στασιμότητας, της αδράνειας, της κλεπτοκρατίας, της ιδιοτέλειας και της υποτέλειας» είπε ο Α. Τσίπρας δίνοντας παράλληλα και την τακτική που θα ακολουθήσει σε αυτή την νέα προεκλογική περίοδο η οποία μόλις ξεκίνησε. 

Μετά τον Πρόεδρο της ΝΔ σειρά στα περί διαπλοκής πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στελέχη του υποστήριξαν στο δικαστήριο τους κατηγορούμενους για την «17 Νοέμβρη». Ο Α. Τσίπρας της απάντησε μιλώντας για την υπόθεση της Siemens. 

«Η αντιπρόσωπος της Siemens στην Ελλάδα, αντί επιτέλους να τηρήσει μία φορά τον λόγο της και να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή μιας και δεν μπήκε στη Βουλή, επιστρέφει δριμύτερη στη γνωστή της τακτική. Χυδαιολογεί και κατασυκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ένα πράγμα συμφωνούμε μαζί της. Ναι, είμαστε πάντα σε διαφορετικά στρατόπεδα. Εμείς δεν ήμασταν ποτέ ούτε στις χορηγίες του κ. Χριστοφοράκου, ούτε στο επισκεπτήριο πρεσβειών».

Στο κλίμα της «διαπλοκής» ήταν και το σχόλιο του εναντίον του Κώστα Σημίτη. «Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας κ. Σημίτης αρθρογραφεί, ξεχνώντας να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική. Δεν λέει κουβέντα για τα δάνεια και τις μίζες των Ολυμπιακών αγώνων και των εξοπλισμών. Για τα μεγάλα έργα που κόστισαν δέκα φορές πάνω από ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για το σκάνδαλο της Γκόλντμαν Σάκς»

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης γίνεται μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ από συγκεκριμένα συμφέροντα με σκοπό την διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματος. Γι΄ αυτό τον λόγο το τελευταίο διάστημα υπήρξαν και επίσημες αναφορές στελεχών από το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Mega. «Πολιτικά κόμματα, θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξένα κερδοσκοπικά funds, εργοδοτικά συμφέροντα, μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής, ένα στόχο έχουν: Να υποκύψει ο ελληνικός λαός, να επικρατήσει ολοκληρωτικά το μνημόνιο και να συνεχίσει να κυβερνά το πολιτικό προσωπικό του, δηλαδή αυτοί που χρεοκόπησαν ηθικά, πολιτικά και οικονομικά τη χώρα.» δήλωσε ο Α. Τσίπρας.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Παναγιώτης Σκουρλέτης σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το θέμα του βασικού μετόχου στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. «Νομίζω ότι είναι μέσα στην ατζέντα που θα πρέπει να ξαναδούμε» είχε πει χαρακτηριστικά. 

Την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται πυρετωδώς για την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος που θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Εκεί αναμένεται να ξεκαθαριστεί με πιο τρόπο θα καταγγείλει το μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ και πως θα καταργήσει τους νόμους που αφορούν τα εργασιακά.
http://www.real.gr

Λαγκάρντ: Κοίτα ποιά μιλάει!

Από τον Στέλιο Κούλογλου
Όπως ισχύει και για τα περισσότερα ανώτατα στελέχη διεθνών οργανισμών όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ, ο βίος και η πολιτεία της κυρίας Λαγκάρντ αρκεί για να εξηγήσει την σημερινή, διεθνή κρίση του νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου. Πρόκειται για μικρή, διαπλεκόμενη κλίκα που ενώνεται μέσω της απληστίας και της διαφθοράς, ληστεύοντας τον παγκόσμιο πλούτο.

Πέρυσι το καλοκαίρι, παραδείγματος χάριν, ξεκίνησε σε βάρος της έρευνα του γαλλικού Ειδικού Δικαστηρίου με την κατηγορία κατάχρησης δημόσιου χρήματος, για την τεράστια αποζημίωση που καταβλήθηκε στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, προσωπικό φίλο του προέδρου Ν. Σαρκοζί, όταν η ίδια ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορήθηκε η Λαγκάρντ επισύρουν ποινή κάθειρξης 10 ετών και επιβολής προστίμου 150.000 ευρώ.
Κωμικοτραγικά είναι όμως τα κροκοδείλια δάκρυα της κυρίας Λαγκάρντ για τον Νίγηρα και τα παιδιά του, τα οποία, όπως δήλωσε στο Guardian στην πολύκροτη συνέντευξη με τις αναφορές στην Ελλάδα, έχει συνέχεια στο μυαλό της. Η δύστυχη αυτή χώρα της Αφρικής, που υποφέρει από πείνα, έχει ένα κοινό πρόβλημα με την Ελλάδα: χρωστάει. Και έχει για αυτό το λόγο μπλεχτεί στο γνωστό φαύλο κύκλο προγραμμάτων “βοήθειας”, μνημονίων και εκβιασμών που επιδεινώνουν δραματικά την κατάσταση.
Κάτω από την πίεση του ΔΝΤ, ο Νίγηρας υιοθέτησε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 μέτρα “μεταρρυθμίσεων” της οικονομίας, που είχαν τα εξής αποτελέσματα. Η κατάργηση του ελέγχου της τιμής της βενζίνης από το κράτος και η επιβολή πρόσθετου φόρου τσ καύσιμα, προκάλεσαν αύξηση της τιμής της βενζίνης και επομένως της τιμής των τροφών. Σημειώνεται ότι στον Νίγηρα, όπως και σε άλλες αφρικανικές χώρες, υπάρχουν τρόφιμα αλλά ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να τα αγοράσει.
Η ιεράρχηση των εξαγωγών τροφίμων, την οποία επέβαλε το ΔΝΤ ώστε να αποπληρωθεί το χρέος, προκάλεσε πτώση της παραγωγής για τις εσωτερικές ανάγκες.  Η Ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και του δημόσιου δικτύου παροχής κτηνοτροφικών υπηρεσιών, αποστέρησε το δικαίωμα της περίθαλψης από τους πολίτες και μείωσε την παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων.  Το 2006, σε κάθε 100.000 κατοίκους αντιστοιχούσαν 3 γιατροί και 22 νοσοκόμες!

Σε μια χώρα που ένα μεγάλο της μέρος είναι έρημος, επιβλήθηκε επίσης η ιδιωτικοποίηση του αρδευτικού συστήματος. Οι νέες τιμές που επέβαλλαν οι εταιρείες ήταν απλησίαστες για μικρούς παραγωγούς, που εξαφανίστηκαν. Προϋπόθεση για ένα νέο πακέτο βοήθειας από το ΔΝΤ, η επιβολή ΦΠΑ 19% στο αλεύρι, το γάλα και την ζάχαρη προκάλεσε διαδήλωση στην πρωτεύουσα της χώρας με κεντρικό σύνθημα “Πεινάμε”. Το 2010, όταν η χώρα χτυπήθηκε από την ξηρασία, περίπου 1,5 εκατ. κάτοικοι απειλήθηκαν από τον λιμό.
Ας σημειωθεί τέλος ότι όλες οι προηγούμενες “μεταρρυθμίσεις” συνδυάστηκαν με τα απαραίτητα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων, των δημοσίων εταιρειών ενέργειας και της τηλεφωνίας. Και για να μην ξεχνιόμαστε: η κυρία Λαγκάρντ, πριν να γίνει Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας,  ήταν  πρόεδρος του Δικηγορικού γραφείου «Baker & McKenzie». Το γραφείο ,σύμφωνα με πληροφορίες, προορίζεται να αναλάβει, αν δεν έχει αναλάβει κιόλας, τον χειρισμό της ιδιωτικοποίησης των ελληνικών πετρελαίων(ΕΛΠΕ). Ρώτησα τον κ. Βενιζέλο σε μια  συνέντευξη  πριν τις εκλογές και δεν διέψευσε την πληροφορία, χωρίς να την επιβεβαιώσει κιόλας.  Μετά όμως τις δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ, είναι φανερό ότι η παλιά της εταιρεία, με την οποία διατηρεί-με την μέθοδο της “κυλιόμενης πόρτας¨ εναλλαγών δημόσιων και ιδιωτικών θέσεων, εξαιρετικές σχέσεις,δεν πρέπει να αναλάβει δουλειές στην Ελλάδα.
Απο το tvxs.gr

Συγκλονιστικό αποκαλυπτικό ντοκουμέντο, από υλικό των γερμανικών αρχείων, σχετικά με την Σφαγή του Διστόμου - Στοχοποιημένο το Δίστομο.

                                        Τμήμα του καμένου Διστόμου, λίγους μήνες μετά 
                                        το ολοκαύτωμα από τους ναζιστές Γερμανούς

Ευχαριστώ θερμά τον συμπατριώτη μας, Πάνο Ασημάκη για την παραχώρηση του σπάνιου υλικού.
            
Ένας Γερμανός ερευνητής και αντιναζιστής, μετά από έρευνες στα αρχεία της Γερμανίας, αναζήτησε και αποκαλύπτει έγγραφα - αναφορές των σφαγέων του Διστόμου, αξιωματικών και υπαξιωματικών των SS - που τελείως αισχρά, δολερά και άνανδρα, προσπαθούν να συγκαλύψουν με ''εθνική υπερηφάνια'', την γενοκτονία του Διστόμου.
Μαζί με τα έγγραφα απέστειλε και κάποιες φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται το καμένο και κατεστραμμένο Δίστομο, λίγους μήνες μετά το ολοκαύτωμα.
Διαβάστε τι έγραψαν οι σφαγείς του Διστόμου. Αν έχετε λίγο αντίληψη επίσης, και δεν σας καταβάλλει κάποιο ιστορικό και πολιτικό κόλλημα, θα διαπιστώσετε ότι η σφαγή, αν μη τι άλλο, ήταν προσχεδιασμένη, και το Δίστομο στοχοποιημένο.


Άποψη της ανατολικής πλευράς του κατεστραμένου Διστόμου

Ακολουθούν οι αναφορές των ακροδεξιών σφαγέων, καθώς και οι μεταφράσεις τους από τα γερμανικά στα ελληνικά:




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ 
 
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Για την προσπάθεια του 2ου Λόχου στις 10.6.44
ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΛΟΧΟ :   Να προχωρήσει στον δρόμο Λιβαδειά – Άμφισσα μέχρι την Αράχωβα για να καθαρίσει τον δρόμο από πιθανά σημεία όπου υπήρχαν συμμορίες και να συνεχίσει προσπερνώντας το Δίστομο
Ο ΛΟΧΟΣ ΕΙΧΕ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ :
  1. Έναν Λόχο πολιτών με έναν υπαξιωματικό κι έναν μεταφραστή
  2. Έναν Λόχο από οπλίτες μ’ έναν υπαξιωματικό, έναν μεταφραστή κι έναν Έλληνα οδηγό φορτηγού
* ( Αναφέρονται  και αριθμητικά οι δυνάμεις )
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΧΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ  08:00 πμ
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΧΟΥ ΟΠΛΙΤΩΝ  08:15 πμ
Στις 08:50 χωρίς να υπάρχει εχθροπραξία, 2 χμ δυτικά της περιοχής του Διστόμου, στον δρόμο Λιβαδειάς – Αράχωβας, ήρθαν  σε επαφή ο Λόχος πολιτών με την ομάδα
III./7.
Ο Λόχος των πολιτών διέκρινε 5 χιλ ανατολικά, 1 χιλ βόρεια από την περιοχή Παλιοκλήσι , διασκορπισμένους Έλληνες πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν σε 3 μικρούς λόφους με περίπου 30 πρόβατα.
Πλησιάζοντας ένα μέρος του Λόχου προς τα εκεί, άρχιζαν οι πυροβολισμοί από τους πολίτες και τους Συμμορίτες ( κακοποιούς ).
Μετά από μια δυναμική αντεπίθεση, σκοτώθηκαν στην προσπάθεια να διαφύγουν, 18 άτομα νεαρής ηλικίας.
Μετά απ’ αυτό δόθηκε η εντολή να προσπεραστεί η τοποθεσία Δίστομο, γιατί έγινε γνωστό ότι την προηγούμενη μέρα, κοντά στην περιοχή, είχαν γίνει μάχες, και ότι είχαν διαμείνει εκεί την νύχτα και το πρωί  της ίδιας μέρας Συμμορίτες ( κακοποιοί ).
Λίγο πριν φτάσει ο Λόχος στο Δίστομο, άρχισαν να επιτίθενται προς τον Λόχο με όπλα, κάποιοι από μέσα από το Δίστομο.
Αμέσως σκοτώθηκαν επί τόπου 3 άνδρες καθώς και 18 αρχηγοί, υπαρχηγοί και άνδρες του Λόχου, από τους οποίους οι 4 τραυματίστηκαν σοβαρά.
Οι 4 σοβαρά τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους κατά την μεταφορά τους προς την βάση.
Γι αυτό τον λόγο διέταξα να ανοιχτεί πυρ, και να γίνει επίθεση με ό,τι όπλα διαθέταμε, εναντίον του Διστόμου.
Αφού έγινε εκκαθάριση του Διστόμου, στο τέλος μετρήθηκαν 250 – 300 σκοτωμένοι, καθ’ υποψίαν συμμορίτες ή συγγενείς των συμμοριτών.
Στην συνέχεια κάηκαν όσα σπίτια είχαν μείνει όρθια
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΟΧΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΠΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ στις 18:30
ΑΠΩΛΕΙΕΣ:

7 νεκροί, 14 τραυματίες, 1 Υπαξιωματικός τραυματίας, 1 μεταφραστής που πέθανε στη βάση πρώτων βοηθειών, 1 Έλληνας οδηγός φορτηγού νεκρός.
*Μετά αναφέρονται οι απώλειες σε μηχανοκίνητα και το πόσα όπλα – σφαίρες χρησιμοποιήθηκαν.
Υπογράφει ο Lautenbach, Ες – Ες Αξιωματικός και αρχηγός Λόχου
Μερική άποψη του κατεστραμμένου Διστόμου από το Φθινόπωρο του 1944
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Τμήμα GFP 510
Στις 10.06.1944 ξεκίνησε μία δράση του 2ου Λόχου των Ες – Ες με αφετηρία την Λιβαδειά και τερματισμό την Αράχωβα υποστηριζόμενος από τον 10ο και 11ο Λόχο, να καθαρίζει τον δρόμο από πιθανούς  συμμορίτες που θα υπήρχαν πιθανόν στην διαδρομή Λιβαδειά – Αράχωβα.
Στον 2ο Λόχο συμμετείχαν και ο Υπαξιωματικός Koch και ο διερηνέας Theo.
Στις 08:15 πμ ξεκίνησε ο 2ος  Λόχος προς Αράχωβα με πολλά μηχανοκίνητα.
Για να ξεγελαστούν οι συμμορίτες πριν από τον Λόχο, είχαν ξεκινήσει για αντιπερισπασμό στις 8:00 δύο Ελληνικά φορτηγά με πολίτες που ήταν 18 στον αριθμό.
Στις 8:50 πμ χωρίς να έχει συμβεί κάτι, 2 χμ δυτικά του δρόμου’Wegegabel’’, στον δρόμο Λιβαδειά – Αράχωβα – Λιβαδειά – Δίστομο, συναντήθηκε η ομάδα των πολιτών με τις ομάδας III./7.
Κατά τον έλεγχο των λόφων που βρίσκονταν 5 χμ ανατολικά του ’Wegegabel’’ και 1 χμ βόρεια από το Παλιοκλήσι, αιχμαλωτίστηκαν 12 Έλληνες που κρύβονταν στους λόφους.
Έξι Έλληνες που προσπάθησαν να ξεφύγουν, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν την ώρα της φυγής.
Αφού ήρθε σε πέρας η διαταγή, ο αξιωματικός  των Ες – Ες Lautebach μαζί με τον αρχηγό του 2ου Λόχου, πήραν την νέα διαταγή να προχωρήσουν μέχρι το Δίστομο μαζί με τον 10ο Λόχο για να ψάξουν την περιοχή.
Μία ταυτόχρονη προσπέραση του Διστόμου δεν στάθηκε δυνατή.
Στο Δίστομο είχε μαθευτεί από τον Δήμαρχο Διστόμου, καθώς και του Στειρίου, ότι στις 9.6.44, κατά τις 10:00, περίπου 30 συμμορίτες ήρθαν από την Δεσφίνα στο Δίστομο και κατά τις 15:00 της ίδιας μέρας έφυγαν από το Στείρι για το Κυριάκι.
Επίσης μαθεύτηκε ότι είχε σκοτωθεί ο αρχηγός των Συμμοριτών ‘΄’Μαυρογιάννης’’ σε κάποια μάχη στην Δεσφίνα.
Αφού ο 10ο2 Λόχος κατά τις 14:30 έφυγε από Δίστομο, αποφάσισε ο αρχηγός των Ες – Ες Lautebach με μια μικρή ομάδα που αποτελούταν από 2 Ελληνικά φορτηγά, 3 Ι.Χ και 3 μοτοσυκλέτες, να ερευνήσει την περιοχή  μέχρι το Στείρι.
Σ’ αυτήν την επιχείρηση πήρε μέρος  κι ένα κομμάτι από τον λόχο πολιτών
( κομάντος ), για να εξακριβώσουν ακριβώς τι συνέβαινε με τους συμμορίτες στο Στείρι.
Φθάνοντας οι πρώτοι από τους ‘’κομάντος’’ κατά τις 15:10 περίπου, 700 μέτρα βορειοδυτικά του Στειρίου, δέχτηκαν επίθεση από υψώματα που βρίσκονταν ανατολικά και βορειοανατολικά του δρόμου.
Αμέσως υπήρξαν απώλειες γιατί η δυνατότητα κάλυψης ήταν πολύ μικρή.
Η αντίδραση για αντεπίθεση ήταν αδύνατη, ο οπλισμός σχετικά ελαφρύς σε σχέση με τα 8cm  πολυβόλα που είχαν οι συμμορίτες και κυριαρχούσαν εκείνη την στιγμή.
Ο εχθρός βρισκόταν σε πολύ καλά σημεία και ήταν περίπου 30 -35 άνδρες.
Μετά από σινιάλο και από την φασαρία της μάχης, ήρθαν οι υπόλοιπες δυνάμεις που είχαν μείνει πίσω στο Δίστομο.
Μετά από σφοδρή αντεπίθεση οι συμμορίτες τράπηκαν σε φυγή προς τα ανατολικά.
Μία καταδίωξη από μας θα ήταν χωρίς λόγο και σημασία, γιατί ήδη υπήρχαν τραυματίες και η ομάδα είχε αποδυναμωθεί.
Γι αυτό ήταν και αδύνατο να εξακριβωθεί πόσες απώλειες  είχαν οι συμμορίτες, αν και  σίγουρα υπήρχαν κάποιες,, αφού βρέθηκαν  αρκετά ίχνη αίματος σε διάφορα σημεία.
Κατά τις 17:30 γύρισε ο Λόχος πάλι πίσω στο Δίστομο.
Υπήρξε η γνώμη ότι ο κόσμος γνώριζε ακριβώς για τους συμμορίτες, γιατί στην περιοχή εκείνη την ώρα της μάχης , δεν ήταν κανείς ( από το Δίστομο ) για να κάνει κάποια δουλειά.
Γι αυτό τον λόγο εκτελέστηκαν τόσο οι 12 αιχμάλωτοι καθώς και όσοι βρίσκονταν στο Δίστομο και κάηκε και μέρος των σπιτιών.
Ο διερμηνέας Theo τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και την κοιλιά και υπέκυψε στα τραύματά του την νύχτα από την 11.6 προς τα ξημερώματα στις 12.6.
Ο υπαξιωματικός Koch τραυματίστηκε ελαφρά.
Η μεταφορά των βαριά τραυματιών έγινε στη βάση πρώτων βοηθειών στην Άμφισσα.
Ο Λόχος έφυγε από το Δίστομο για την Λιβαδειά περίπου στις 12:30.
ΑΠΩΛΕΙΕΣ

3 νεκροί
18 τραυματίες ( απ’ αυτούς 4 πέθαναν )
1 Έλληνας οδηγός φορτηγού νεκρός
Υπογράφει :
Koch
Υπαξιωματικός
Πηγή : http://distomo.blogspot.com