Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Το υπερθέαμα της πανσελήνου

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από όλο τον κόσμο

Ο ουρανός προχθές το βράδυ φωτίστηκε από τη λάμψη του μεγαλύτερου και φωτεινότερου φεγγαριού της χρονιάς, καθώς ο δορυφόρος της Γης βρέθηκε πιο κοντά στον πλανήτη μας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, οι παλίρροιες να είναι μεγαλύτερες απ’ ότι συνήθως. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σελήνη εμφανίστηκε μέχρι και 14% μεγαλύτερη και 30% πιο φωτεινή καθώς βρέθηκε σε μια απόσταση 356.955 χιλιόμετρων από τη Γη, σχεδόν 24. 622 χιλιόμετρα πιο κοντά από το μέσο όρο, δεδομένου ότι η απόσταση ποικίλει καθώς εκτελεί ελλειπτική και όχι κυκλική τροχιά.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από όλο τον κόσμο, με το υπερθέαμα που δημιούργησε η χτεσινή πανσέληνος...





















































http://www.newsbeast.gr

Ποιοι από τους “κορυφαίους” του ΠΑΣΟΚ μένουν εκτός

Α.Διαμαντοπούλου, Π.Γερουλάνος, Φ.Πετσάλνικος, Γ.Παπακωνσταντίνου, Γ.Ραγκούσης και άλλοι πολλοί από την σύνθεση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου μένουν εκτός βουλής.

Από τις 160 έδρες που είχε το 2009 το ΠΑΣΟΚ τώρα μόλις που κατάφερε να πάρει 41 βουλευτές.

Και όπως είναι φυσικό κορυφαία στελέχη του κόμματος μένουν εκτός βουλής.

Στη Α' Αθηνών το ΠΑΣΟΚ εκλέγει μόλις ένα βουλευτή και αυτός όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης. Έτσι εκτός θα μείνουν η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, ο Νάσος Αλευράς, ο υπουργός Πολιτισμού  Παύλος Γερουλάνος, ο υφυπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου και  ο Χρήστος Παπουτσής.

Στη Β' Αθηνών έγινε πραγματική πανωλεθρία για το ΠΑΣΟΚ αφού από 20 βουλευτές θα βγάλει μόνο τέσσερις. Τις θέσεις αυτές θα πάρουν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Μίμης Ανδρουλάκης και ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Εκτός θα μείνουν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας αλλά και η Μιλένα Αποστολάκη, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Άννα Νταλάρα, η Ροδούλα Ζήση που ήταν και αντιπρόεδρος της Βουλής.
Εκτός μένει και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου που είχε κατέβει υποψήφιος στο υπόλοιπο Αττικής.

Το ΠΑΣΟΚ στην Καστορία δεν εκλέγει βουλευτή και έτσι εκτός μένει και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.
Άλλη μια απώλεια είναι στην Κέρκυρα που δεν βγάζει επίσης βουλευτή και εκτός μένει η Άντζελα Γκερέκου.

Στη Θεσσαλονίκη τώρα ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης αλλά στην Α΄Θεσσαλονικής εκλέγει μόνο ένα βουλευτή και την έδρα αυτή θα την πάρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Έτσι λογικά θα μείνουν εκτός ο Γιάννης Μαγκριώτης, η Χρύσα Αράπογλου αλλά και η Εύα Καϊλή.

Εκτός θα μείνει και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης αφού στην Κορινθία το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει κανένα βουλευτή.

http://www.newsit.gr

ΕΚΛΟΓΕΣ - Ποιοί εκλέγονυαι σε Φθιώτιδα - Βοιωτία και Φωκίδα

 Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, κατταμέτρησης ψηφοδελτίων εκλέγονται:

  ΦΘΙΩΤΙΔΑ
.Με καταμετρημένα τα 362 από τα 363 Εκλογικά Τμήματα (ποσοστό 99,72 %) τις 5 έδρες στη Φθιώτιδα, μοιράζονται 5 κόμματα.


ΚΟΜΜΑΠΟΣΟΣΤΟΨΗΦΟΙΕΔΡΑΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Νέα  Δημοκρατία24,50 %25.7921Χρήστος Σταϊκούρας
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.15,81 %16.6401Βασίλης Κυριακάκης
ΠΑ.ΣΟ.Κ.14,85 %15.6371Νίκος Τσώνης
Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,82 %11.3951Θεόδωρος Χειμάρας
Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή7,31 %7.6941Αποστόλης Γκλέτσος

Σε ότι αφορά τους σταυρούς έχουν καταμετρηθεί τα 342 από τα 363 Εκλογικά Τμήματα (ποσοστό 92,68 %).



   ΒΟΙΩΤΙΑ
Στο 100% των εκλογικών τμημάτων,  ο ΣΥΡΙΖΑ αν και πρώτο κόμμα στη Βοιωτία με 19,40% εκλέγει τον Γιάννη Σταθά(3940), ενώ η Νέα Δημοκρατία αν και δεύτερο κόμμα με 14,78% εκλέγει τον Γιάννη Καράμπελα (3338), τον Ευάγγελο Μπασιάκο (3315) και τον Ανδρέα Κουτσούμπα (2771). Ωστόσο η 4εδρική Βοιωτία κάνει μία ακόμη υπέρβαση. Εκλέγει και 5ο βουλευτή, τον Μιχάλη Γιαννάκημέσω του ψηφοδελτίου επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


 ΦΩΚΙΔΑ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του AmfissaPress, βουλευτής εκλέγεται η Ασπασία Μανδρέκα με μικρή διαφορά από τον Κώστα Παπαθανασίου. Η διαφορά είναι περίπου 60 ψήφοι και υπολείπεται ένα εκλογικό τμήμα της Άμφισσας.
Η Ασπασία Μανδρέκα είναι η νέα εκπρόσωπος της Φωκίδας στο Κοινοβούλιο. Αλιεύσαμε από τη σελίδα της στο facebook τι δήλωσε η ίδια για την εκλογή της:  "Σάς ευχαριστώ πολύ που με τιμήσατε! Ήσασταν και θα είστε η δύναμή μου. Μαζί θα πάμε ένα βήμα μπροστά, θα δουλέψουμε για τον τόπο μας, μα πάνω από όλα, θα αλλάξουμε την νοοτροπία μας. Ευχαριστώ από την καρδιά μου, η συγκίνησή μου είναι μεγάλη. Σάς ευχαριστώ και πάλι.."


Τα στοιχεία είναι προσωρινά και δημοσιεύονται με κάθε επιφύλαξη.

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση - Τι έγινε σαν σήμερα

                                           Πολύδροσος 7-5-2012 στις 08¨30 από webcamera

Σαν Σήμερα...

1660: Ο ιταλικής καταγωγής Ισαάκ Φουμπίνε εφευρίσκει στη Χάγη τα μακαρόνια.
1823: Ιδρύεται στην Κέρκυρα η Ιόνιος Ακαδημία από τον αγγλο ύπατο αρμοστή των Επτανήσων Φρειδερίκο Νόρθ, κόμη του Γκίλφορδ.
 
    1946: Ιδρύεται από τους Μασάρο Ιμπούκα και Ακίο Μορίτα η Εταιρία Τηλεπικοινωνιών του Τόκιο, με προσωπικό 20 υπαλλήλων. Σήμερα είναι γνωστή με το όνομα Sony και απασχολεί 158.500 υπαλλήλους.
    1823: Ιδρύεται στην Κέρκυρα η Ιόνιος Ακαδημία από τον αγγλο ύπατο αρμοστή των Επτανήσων Φρειδερίκο Νόρθ, κόμη του Γκίλφορδ.

 

Είπαν...

 «Στη μάχη ο γενναίος επιζεί, ενώ ο δειλός σκοτώνεται.»
Ξενοφών

Ο Καιρός
12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GRΑύριο   7-ημέρες
Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
12:00Αυξημένη συννεφιά24 oC38%ΝΔ με 4 km/h 
(1 Bf)
15:00Αυξημένη συννεφιά25 oC33%Ν με 8 km/h 
(2 Bf)
18:00Αυξημένη συννεφιά25 oC33%ΝΝΔ με 10 km/h 
(2 Bf)
21:00Συννεφιά20 oC45%ΔΝΔ με 11 km/h 
(3 Bf)