Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ασμάτων ιστορίαι...

Γράφει ο Μήτσος ο Τούφας
ΘΑ ΚΑΝΩ ΝΤΟΥ ΒΡΕ ΠΟΝΗΡΗ

Το τραγούδι εγράφθη κατά το 1953 απέ τον στιχουργό του K. Βίρβο και μετά εμελοποιήθη από τον μέγιστο Β. Τσιτσάνη ή Βλάχο.
Αφορμή για την έμπνευσις των στίχων όπως ο ίδιος ο ποιητής διηγείται, ήτο οι παπατζήδες στην κεντρική Βαρβάκειο αγορά των Αθηνών.
"Ήταν άνοιξη του 1953....

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ vs Φ.Π.Α.


Ένας τέως Δημόσιος Υπάλληλος,
τέως Αρχισυνδικαλιστής,
τέως Υφυπουργός
και νυν Βουλευτής...

Επιστολή προς την Βουλή των Ελλήνων, μέσω Αρείου Πάγου.
Ημερομηνία 18-4-2013.
Αποστολέας ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος κος Γρηγόριος Πεπόνης.
 Ένας εφοριακός (ΦΑΕ Θεσ/νίκης) καταγγέλει στον Εισαγγελέα ....

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΣΠΑ


«Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά
 με τον Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων, 
κ. Γιώργου Γιαννούση»...

Εκτός οι αγρότες της Στερεάς από το πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων


Θύμα του Στόχου 2 και οι αγρότες της Στερεάς. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης άμεσα ξεκινά η υλοποίηση νέας δράσης επιδοτούμενης κατάρτισης ανέργων, αυτοαπασχολούμενων και υποαπασχολούμενων στον αγροτικό τομέα.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα όμως -ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 20 εκ ευρώ- δεν αφορά την Στερεά Ελλάδα ....

ΕΠΑ.Λ. & 1ο Σ.Ε.Κ. Άμφισσας: Εκδήλωση ενημέρωσης και πολιτισμού


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 14-5-2013 η εκδήλωση ενημέρωσης και πολιτισμού του ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Άμφισσας και εν συνεχεία στην Πλατεία Κεχαγιά. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν πολλοί συμπολίτες μας που ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν, αλλά και να ψυχαγωγηθούν.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου....

19 Μαίου – Ημέρα μνήμης και μνημόσυνου

του Παναγιώτη Τσολάκη
Σεβόμενος την μνήμη της ιστορίας, την μνήμη της γενιάς της πόντιας γιαγιάς μου, των ιερών χωμάτων που αποκόπηκαν, μονάχα ως γεωγραφικοί χώροι, από τον εθνικό μας κορμό και όχι σαν ιστορία και μνήμη, γράφω τούτες τις αράδες.

Δεν μπορώ να ισχυριστώ.....

Α΄ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Για συμμετοχή φορέων στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Δελφών


   Καθώς η υπ’ αριθμ. 10.477/15.04.2013 αρχική πρόσκλησή μας δεν συγκέντρωσε επαρκή αριθμό αιτήσεων, καλούμε εκ νέου όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, που εμπίπτουν στο πεδίο της διάταξης του άρθρου 76 Ν.3852/2010, να εκδηλώσουν εγγράφως ενδιαφέρον για συμμετοχή στη δεύτερη περίοδο της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Δελφών. Η Επιτροπή αυτή αποτελεί γνωμοδοτικό όργανο του Δήμου....

Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό, λίγο πριν την Στυλίδα


Συναγερμός αυτή την ώρα στην εθνική οδό, λίγο πριν την Στυλίδα. ΕΚΑΒ, αστυνομία και πυροσβεστική έχουν σπεύσει στο 221ο χιλιόμετρο της ΕΟ Αθηνών - Θεσσαλονίκης, σε τροχαίο που έγινε νωρίτερα.....

Πως να γλυτώσετε έως 30 ευρώ από την βενζίνη του Σαββατοκύριακου

Επειδή ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει για τα καλά και οι περισσότεροι κάνουμε το λογαριασμό για να δούμε πόσο θα μας κοστίσει μια «απόδραση» το Σαββατοκύριακο....

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ - Έναρξη προσφορών τιμών 2ης διάθεσης προϊόντων


Η κίνηση «ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ» προγραμματίζει για το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 τη δεύτερη απευθείας διάθεση προϊόντων.
Προϊόντα:....

Ναζιστική πρόκληση με «heil Hitler» της Χρυσής Αυγής στη Βουλή


Πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή, με βουλευτές της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν «heil Hitler» μέσα στην Ολομέλεια. Το επεισόδιο ξεκίνησε....

Σε Λαμία, Αταλάντη και Ελάτεια επικεντρώνονται οι εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων




Στη Λαμία, την Αταλάντη και την Ελάτεια επικεντρώνονται οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί από σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου ως και την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 η ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Σε όλες τις δράσεις του τριημέρου, που γίνονται στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή», η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΒΙΝΤΕΟ-Δεκάλεπτο διάλειμμα γέλιου

Τα βίντεο με αστεία στιγμιότυπα και ανώδυνα ατυχήματα κάνουν θραύση στο διαδίκτυο...
Η αλήθεια είναι ότι προσφέρουν άφθονο γέλιο και αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα.....

Άνοδο της θερμοκρασίας, έρχεται το πρώτο κύμα καύσωνα


Με άνοδο της θερμοκρασίας-34 βαθμοί σε Κεντρική Ελλάδα- και καλές καιρικές συνθήκες θα «κυλήσει» η σημερινή ημέρα, ενώ εξαιρετικές συνθήκες θα επικρατήσουν και το Σαββατοκύριακο, όπου η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Μάλιστα, την Κυριακή ο υδράργυρος αναμένεται.....

Ανοίγει η αυλαία των πανελλήνιων


Ξεκινούν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, με το οποίο παραδοσιακά ξεκινούν οι πανελλαδικές. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται φέτος το θέμα της έκθεσης που θα επιλέξει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.
Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται.....

Το Φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα” σε Λιβαδειά και Θήβα


Φεστιβάλ με τίτλο “Κερνάμε Ελλάδα” θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Κρύας στη Λιβαδειά, από τις 7 μέχρι τις 9 Ιουνίου και στο Μοσχοπόδι στη Θήβα από τις 14 μέχρι τις 16.
Το φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα σημαντικότατο γεγονός .....

«Fabrica de Vino in the Sand»: το wine bar που πήγε παραλία

Εκτός από τα «αστικά» της wine bars που τον περασμένο χειμώνα αυξήθηκαν κατακόρυφα, η Αθήνα έχει πλέον και το πρώτο της παράλιο. Το θερινό αδερφάκι του «Fabrica de vino» της Εμμανουήλ Μπενάκη πάτησε επισήμως τα πόδια στην άμμο της ακτής του Ήλιου....