Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΔΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΟΝΙΑΚΟΥ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

διαγωνισμός τραγουδιού - γλέντι
16 Αυγούστου 2012, Πέμπτη, 19.00

Το Δ.Σ. της Αδελφότητα Κονιάκου σε συνεργασία με το Δ.Σ. της Δωρικής Αδελφότητας συνδιοργανώνει στο χωριό μας την Πέμπτη 16 Αυγούστου και ώρα 7 το απόγευμα εκδήλωση με θέμα την Αναβίωση του γνησίου ύφους του Δημοτικού μας τραγουδιού.

Νικήτρια ομάδα στο 5ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5x5 η Svalencia

Ολοκλήρωθηκε με απόλυτη επιτυχία το 5ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5x5 που διοργάνωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά το Το.Συ.Ν. Αμφίκλειας από 18/7 έως 31/7.Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες στο χώρο του 5x5 και παρακολούθησε ένα σπουδαίο τελικό ανάμεσα στις ομάδες Svalencia και Δρυάδες που βρήκε νικήτρια την ομάδα της Svalencia με σκορ 1-0.Νωρίτερα έγινε και ο μικρός τελικός ανάμεσα στους Εραστές και τους Φούριος Ρόμπας όπου βρήκε νικήτρια την ομάδα των Εραστών.

ΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Σ. ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ''Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ''

Ο Γ.Σ. Αμφίκλειας ''Ο Παρνασσός'' σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του την Παρασκευή 3 Αυγούστου και ώρα 9:30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου Αμφίκλειας,για να διασκεδάσετε...

Συνάντηση με ΕΛΠΑ για το Rally Acropolis...

Την Τρίτη 31/07/2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κουΝ. Μπέτσιου, του Αντιδημάρχου Λαμίας κου Κ. Μουστάκα (λόγω έκτακτης απουσίας του Δημάρχου) καθώς και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κου Α. Διαμαντάρα, με τη διοίκηση της ΕΛΠΑπου έχει και την ευθύνη τέλεσης του Rally Acropolis.

1η Αυγούστου 1821: Όταν τυπώθηκε η πρώτη ελληνική εφημερίδα

Η πρώτη έντυπη εφημερίδα στην Ελλάδα, που εκδόθηκε την 1η Αυγούστου 1821 στην επαναστατημένη Καλαμάτα. Τυπώθηκε στο μικρό τυπογραφείο, που είχε φέρει ο...
Δημήτριος Υψηλάντης από την Τεργέστη. «Επιστάτη και εκδότη» όρισε τον ιερωμένο Θεόκλητο Φαρμακίδη, με προϋπηρεσία στον Τύπο («Λόγιος Ερμής») και πανεπιστημιακή μόρφωση.

ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ


Σημαντική μεταγραφή, όπως είχε προαναγγείλει το ΄΄ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ΄΄, έκανε ο Διαγόρας Πολυδρόσου, που κατάφερε να εντάξει στο δυναμικό του τον Θεόδωρο Αρμύλαγο.

7 πράγματα που δεν πρεπει να έχεις

Σύμφωνα με το μεγάλο Ινδό ηγέτη, Μαχάτμα Γκάντι τα παρακάτω συνιστούν τα 7 αμαρτήματα της κοινωνίας. Στην κοινωνία που αυτός οραματίστηκε οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν:

Πέφτει περισσότερο η θερμοκρασία - Σποραδικές καταιγίδες

Οι σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι βόρειοι άνεμοι τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. 

9.903.268 ο πληθυσμός της Ελλάδος

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τον αριθμό των δημοτών, σε όλη τη χώρα
Σε 9.903.268 ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της χώρα μας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Αδύνατος κρίκος σε μια αλυσίδα περικοπών και συγχωνεύσεων, το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται σε οριακό σημείο όπως ακριβώς είχε δρομολογηθεί. Ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα που στήθηκε  πρόχειρα, με βασικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των τοπικών πολιτευτών που με τη σειρά τους επιχειρούσαν απλώς να κλείσουν τα στόματα όσων ζητούσαν την ίδρυσή του. Ένα πανεπιστήμιο με δύο αναιμικά τμήματα σε Λαμία και Λιβαδειά, που παρέμεινε με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, χωρίς εγκαταστάσεις και χωρίς να συνδεθεί με τις τοπικές ανάγκες.

Η απλή μέθοδος των ...Τριών

Σύμφωνα με τον Εμμανουὴλ Ροΐδη (1836- 1904) «κόμμα εἶναι ὁμὰς ἀνθρώπων εἰδότων ν᾿ ἀναγιγνώσκωσι καὶ νὰ ὀρθογραφῶσιν, ἐχόντων χεῖρας καὶ πόδας ὑγιεῖς ἀλλὰ μισούντων πᾶσαν ἐργασίαν, οἵτινες ἑνούμενοι ὑπὸ ἕνα ἀρχηγὸν οἱονδήποτε ζητοῦσι ν᾿ ἀναβιβάσωσιν αὐτὸν διὰ παντὸς μέσου εἰς τὴν ἕδραν τοῦ πρωθυπουργοῦ ἵνα παράσχῃ αὐτοῖς τὰ μέσα νὰ ζῶσιν χωρὶς νὰ σκάπτωσιν».

Διανυκτέρευση στον Παρνασσό


Η πλημμύρα τού 1939.

Από τήν εφημερίδα " Η ΒΡΑΔΥΝΗ " τής 1-7-1939.  Η πλημμύρα πού έπληξε το Δαδί τόν Ιούνιο τού 1939 άφησε πίσω της νεκρούς καί μεγάλες καταστροφές.

Φωτογραφίες από ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (HISTORICAL PAGES OF FTHIOTIDA)


 Λουτρά Υπάτης, υδροθεραπευτήριον.