ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Γνωρίστε τον Παρνασσό εκτός των ορίων του χιονοδρομικού!                                                                     

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού σε συνεργασία με το Σωματείο Ελλήνων ΟδηγώνΒουνού προσφέρει τη χαρά στους λάτρεις του σκι να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο σκι εκτός πίστας με μαθήματα και συνοδεία από τους πλέον ειδικούς. Για πρώτη φορά επαγγελματίες Οδηγοί Βουνού θα διδάξουν οργανωμένα τις τεχνικές και τακτικές του σκι εκτός πίστας ελεύθερα (δηλ. εκτός οργανωμένης σχολής) σε όποιο χιονοδρόμο επιθυμεί. Ακόμα, θα διεξαχθεί οργανωμένη εκδρομή προς τη χαράδρα της Βελίτσας με την υποστήριξη του ΧΚΠ.
Οι προτεινόμενες δράσεις στις οποίες θα συμμετέχουν Οδηγοί Βουνού σε συνεργασία με το ΧΚΠ είναι οι εξής:
Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής
4 Μαρτίου-Κυριακή: μαθήματα σκι εκτός πίστας.
Σύντομη περιγραφή: Γνωριμία με τα ορειβατικά σκι και τον απαραίτητο εξοπλισμό, τεχνικές ανάβασης-κατάβασης σε διάφορα είδη χιονιού, εκτίμηση snow pack, επιλογή δρομολογίου. Στη συνάντηση θα αναλυθούν σε πρώτο βαθμό τα υλικά και ο απαραίτητος εξοπλισμός ασφαλείας που χρειάζονται για το ορειβατικό σκι. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν πως θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια τους από χιονοστιβάδες. Συγκεκριμένα, θα μάθουν να εκτιμούν τους αντικειμενικούς κινδύνους και να χιονοδρομούν ανάλογα και θα γνωρίσουν τον τρόπο ανεύρεσης θύματος θαμμένου σε μια χιονοστιβάδα.
Στο τεχνικό κομμάτι θα παρουσιαστούν οι τεχνικές κατάβασης που είναι πιο αποδοτικές στα διάφορα είδη χιονιού εκτός πίστας (πούδρα, κρούστα, βαρύ χιόνι κλπ). Ακόμα, θα παρουσιαστούν οι διάφορες τεχνικές ανάβασης αναλόγως της κλίσης και της ποιότητας χιονιού.
Τα μαθήματα θα διεξαχθούν μέσα και δίπλα από το χιονοδρομικό κέντρο. Όποιος δεν έχει δικό του εξοπλισμό θα μπορεί να νοικιάσει έναντι ειδικού αντιτίμου από την εταιρία «Κλαουδάτος».
Τυπικό πρόγραμμα:
09.00-09.30 γνωριμία, ενημέρωση
09.30-10.30 μεταφορά, σκι εντός πίστας-ζέσταμα, αξιολόγηση ικανοτήτων
10.30-11.30 ανάλυση snow-pack, ενημέρωση για το ARVA, ασκήσεις με τα ARVA
11.30-12.00 διάλειμμα
12.00-13.00 τεχνικές ανάβασης
13.00-13.15 διάλειμμα
13.15-15.00 τεχνικές κατάβασης
15.00-15.30 διάλειμμα
15.30-16.30 ανάβαση-κατάβαση
18 Μαρτίου-Κυριακή: πορεία προς τη χαράδρα της Βελίτσας.
Σύντομη περιγραφή: Οργάνωση ομάδας, γνωστοποίηση δρομολογίου, έλεγχος εξοπλισμού, εκτίμηση κινδύνων, οργάνωση έκτακτου σχεδίου, πορεία-κατάβαση.
Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τον τρόπο οργάνωσης μιας μεγάλης πορείας καθώς και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται αναλόγως του καιρού και των συνθηκών χιονιού.
Η πορεία εξελίσσεται σε ένα μαγευτικό περιβάλλον μακριά από τους θορύβους του χιονοδρομικού με θέα στον Πατραϊκό και Ευβοϊκό κόλπο και τελειώνει με μια μεγάλη κατάβαση προς τη μονή Δαδιού. Κατά τη διάρκεια της πορείας (αναλόγως της δυναμικότητας της ομάδας) μπορούν αν γίνουν αναβάσεις σε παρακείμενες κορφές (όπως Τσάρκος ή ακόμα και Λιάκουρα).
Η διάρκεια της διαδρομής αναμένεται να είναι 5 με 6 ώρες. Από το τέλος της διαδρομής, πούλμαν του ΧΚΠ θα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες πίσω στο χιονοδρομικό. Ο αριθμός των ατόμων θα είναι περιορισμένος αναλόγως των συνθηκών. Όποιος δεν έχει δικό του εξοπλισμό θα μπορεί να νοικιάσει έναντι ειδικού αντιτίμου από την εταιρία «Κλαουδάτος».
Θα υπάρξει λίστα συμμετεχόντων.
Τυπικό πρόγραμμα
08.00-08.30 μάζεμα της ομάδας, γνωριμία με τους αρχηγούς
08.30-09.00 ενημέρωση, προετοιμασία, έλεγχος ARVA
09.00-14.00 (15.00) πορεία, κατάβαση
15.00-16.00 επιστροφή, αποχαιρετιστήριο ποτό λήξη, αποφώνηση.
25 Μαρτίου-Κυριακή: επίδειξη εύρεσης θύματος με ARVA.
Σύντομη περιγραφή: Θεωρητική προσέγγιση, τακτικές προσδιορισμού ενός, δύο ή τριών θυμάτων, παιχνίδια, ασκήσεις.
Την ημέρα εκείνη θα πραγματοποιηθεί μια σύντομη θεωρητική προσέγγιση με προβολή διαφανειών στον τρόπο που δουλεύουν τα ARVA και στις τεχνικές και τακτικές εύρεσης θύματος χιονοστιβάδας. Κατόπιν θα ακολουθήσουν πρακτικές ασκήσεις-επίδειξη από Οδηγούς Βουνού μέλη του ΣΕΟΒ για τις τακτικές που ακολουθούνται για την εύρεση ενός ή περισσοτέρων θυμάτων στο χιόνι. Αμέσως μετά θα διεξαχθεί παιχνίδι χρονομέτρησης για την εύρεση ενός ARVA, αλλά και δοκιμή για όποιον θέλει να δοκιμάσει την εμπειρία.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Στα τηλέφωνα του ΧΚΠ  22340 22700 και του ΣΕΟΒ 6976690816 κ. Μπελογιάννης


1 Μαρτίου ξεκινούν οι εγγραφές για το “Μονοπάτι Παρνασσού 2012″ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2012  
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 10 π.μ.

Δελτίο τύπου
Την Πέμπτη 1 Μαρτίου ξεκινούν οι εγγραφές για τον φετινό αγώνα “Μονοπάτι Παρνασσού 2012”. Οι εγγραφές θα γίνουν μέσω του site του διοργανωτή συλλόγου Α.Σ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ (http://www.dionysosamfiklias.gr) και θα ολοκληρώνονται με την κατάθεση  του  ποσού συμμετοχής στον λογαριασμό του συλλόγου. Περισσότερα στοιχεία για την εγγραφή και για τον αγώνα  θα βρείτε στο site του συλλόγου.

  Ο φετινός αγώνας θα έχει αναβαθμισμένες και καλύτερες υπηρεσίες προς τους αθλητές, ενώ το κόστος συμμετοχής θα παραμείνει στα 10 ευρώ.
Από την Οργανωτική επιτροπή.

www.dionysosamfiklias.gr

πηγη : ethithorea.gr

Free Ride Contest την Κυριακή 4/3 στη Φτερόλακα


Για 3η συνεχή χρονιά το καταφύγιο Μ. Δέφνερ σε συνεργασία με το ΧΚΠ διοργανώνει το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα Free ride contest, την Κυριακή 4 Μαρτίου στη Φτερόλακα. Για περισσότερες πληροφορίες, Παπαδακάκης Κωστής, τηλ.: 6936861064.


Αγοράστε Ελληνικά προϊόντα. Το bar code αρχίζει από 520...!!!

 

SUPER MARKET
Όλο και περισσότεροι διαδίδουν πλέον το μήνυμα των "Ελληνικών Προϊόντων" Δηλαδή... "Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια.
Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό. Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520 !!! Κοινοποιήστε το!!!"

ΝΤΟΡΑ: ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΗΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥ
Η Ντόρα άναυδη!!!
00:02:14
Προστέθηκε στις 29/2/2012
http://youtu.be/icPfInRzwuM

ΚΕΛΛΑΡΙΑ
                                                                     ΦΤΕΡΟΛΛΑΚΑ

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ
28-2-2011


Από τον "κουρέα" και οι ιδιώτες;

Reporter.gr

02:34

Ετοιμάζεται κούρεμα κατά 35% στα δάνεια των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών
Μετά το κούρεμα του ελληνικού χρέους φαίνεται ότι σειρά θα πάρει το κούρεμα των δανείων των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών,υπό το φόβο να ξεσπάσει ένα μεγάλο κραχ στην αγορά από τα "κόκκινα" δάνεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται, η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση ώστε να αρχίσει και το κούρεμα των υποχρεώσεων σε τράπεζες από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Μάλιστα, όπως αναμένεται, προωθείται η ρύθμιση σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα περιλαμβάνει τη μείωση του ύψους της μηνιαίας δόσης μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, καθώς και περίοδο χάριτος σε ορισμένες ομάδες πληθυσμού, και η δεύτερη περιλαμβάνει «κούρεμα» του κεφαλαίου και των τόκων.
Στόχος τους προγράμματος είναι η ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση των χρεών τους, και στο να μην "κοκκινήσουν" τα χαρτοφυλάκια χορηγήσεων των τραπεζών. Αξίζει μάλιστα εδώ να σημειωθεί ότι όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, η μεγαλύτερη του αναμενομένου ύφεση και το 2012 θα φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τις τράπεζες, οι οποίες δεν αποκλείεται να βρεθούν αντιμέτωπες με μεγάλες απομειώσεις.
Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η Τρόικα, με πρωτοστάτη την Κομισιόν έχουν προτάξει την αναγκαιότητα της τόνωσης της ανάπτυξης. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ελαφρυνθούν αφενός οι επιχειρήσεις, μέσω της μείωσης του κόστους εξυπηρέτησης του τραπεζικού τους δανεισμού, και αφετέρου τα νοικοκυριά, μέσω της μείωσης του βάρους των καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων,ώστε να στηριχθεί η ολοένα και συρρικνώμενη κατανάλωση.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, ο τραπεζικός κλάδος θα κληθεί να προχωρήσει σε ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων αλλά και ενήμερων δανείων, ώστε να προλάβουν ενδεχόμενο κραχ στα χαρτοφυλάκια χορηγήσεων τους.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι ισλανδικές τράπεζες προχώρησαν στη διαγραφή του 25% του ενυπόθηκου χρέους των νοικοκυριών με τους οικονομικούς αναλυτές να κάνουν λόγο για μοναδική περίπτωση, καθώς ποτέ ξανά δεν έχει διαγραφεί ιδιωτικό χρέος σε τόσο μεγάλη κλίμακα.
Κατόπιν συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών έχουν διαγραφεί χρέη αντίστοιχα με το 13% του ΑΕΠ της χώρας, τα οποία υπερέβαιναν το 110% της αξίας της κατοικίας κάθε νοικοκυριού. Το 2008, η ισλανδική οικονομία κατέρρευσε, με τις τράπεζες να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις 85 δισ. δολαρίων, την κορώνα να καταρρέει μέχρι και 40%
και την αναλογία του χρέους προς το εισόδημα των νοικοκυριών να εκτοξεύεται στο 240%.
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ         29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ                             10:30
ΚΑΙΡΟΣ                                                     Ασθενής χιονόπτωση
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ                          Μαλακό φρέσκο
ΧΙΟΝΙ                                                          40 εκατ. νέο χιόνι
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ                                 Μέτρια
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ                                    Περιορισμένη ορατότητα
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ       230 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ                                           5 από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ                                                     Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ                                                Απαραίτητες

Πηγή ενημέρωσης:     Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ 29-2-2012 στις 08¨00
- ΛΕΙΒΑΔΙ ΑΝΩ ΣΟΥΒΑΛΑΣ