Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Aλέξης Τσίπρας στο ΑΠΕ - "Μας αντιμετωπίζουν λες και ήμαστε παιδάκια"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ της 5ης Μαΐου δεν υπάρχει πια" είπε ο κ. Τσίπρας ανακοινώνοντας την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και την μετεξέλιξή του σε μια μεγάλη δημοκρατική αριστερή παράταξη.

Σαφής στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αλλά χωρίς την καταστροφική λιτότητα, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα όπλα μας, συμπλήρωσε, είναι η αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης, οι στενές σχέσεις με πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που έχουν τις ίδιες θέσεις και ο κίνδυνος διάλυσης της ευρωζώνης σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ. «Αν δεν καταφέρουμε να τους πείσουμε, θα δούμε τι επιλογές έχουμε», σημείωσε.

Εξέφρασε ακόμα τη δυσαρέσκειά του καθώς η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά από τις χθεσινές συναντήσεις, με αποτέλεσμα ο λαός να πληροφορείται από τις διαρροές των ΜΜΕ, τα οποία «εξαπολύουν επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ από το πρωί μέχρι το βράδυ».

Μας αντιμετωπίζουν λες και είμαστε παιδάκια, υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι με αυτό τον τρόπο δυναμώνουν την ισχύ και τη συμπάθεια του ελληνικού λαού προς το κόμμα.

Τέθηκε στην σύσκεψη των αρχηγών τι θα γίνει με το ομόλογο που λήγει μεθαύριο. Είναι το άκρο άωτο της ανευθυνότητας να ζητάνε από τον Τσίπρα και την Παπαρήγα τι θα κάνουν, όταν οι ίδιοι φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση της χώρας. Κυβερνούν με ανευθυνότητα, απειλές και εκβιασμούς.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η εντολή του λαού, είναι η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι αυτή η προσπάθεια άρχισε ήδη και χθες πραγματοποιήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση 70 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα.
http://www.newsit.gr

Θρίλερ διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης - Νέα σύσκεψη αύριο στο προεδρικό με όλους τους αρχηγούς πλην Μιχαλολιάκου

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
20:30 Αποχώρησαν οι πολιτικοί αρχηγοί, χωρίς να κάνουν δηλώσεις.
20:25 Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

19:45 Ξεκίνησε η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, υπό τον Κάρολο Παπούλια.
19:32 Στο Προεδρικό Μέγαρο προσήλθε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος.
19:30 Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο. "Συνεχίζω να αγωνίζομαι για να βρεθεί λύση" δήλωσε προσερχόμενος.
19:24 Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Νωρίτερα σε συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο ΑΠΕ δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται να κυβερνήσει αλλά δεν θα πάει ξυπόλητος στα αγκάθια και πρόσθεσε «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζεται από τη διαπλοκή αλλά από το λαό». Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά για το γεγονός ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά από τις χθεσινές συναντήσεις, με αποτέλεσμα ο λαός να πληροφορείται από τις διαρροές των ΜΜΕ, τα οποία «εξαπολύουν επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ από το πρωί μέχρι το βράδυ».
http://topontiki.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ 2012

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας, ύστερα από προκήρυξη της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων , σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις Αθλητικές γιορτές Γυμνασίων- Αγώνες Αθλοπαιδείας "ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ ", την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 και ώρα 6μμ. στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης
ΛΑΓΓΟΥΡΑΝΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ (ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ)
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ 2012
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙ΄ΑΣ
"ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ"
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • Αγώνας Αντοχής " Ο Γύρος της Πόλης"
  • Τελετή Έναρξης
  • Μίνι Τουρνουά Ποδοσφαίρου
  • Αγώνες Στίβου
  • 80μ - 300μ - 4χ 80μ Σκυτάλη
  • Άλμα σε μήκος
  • Άλμα σε ύψος
  • Σφαίρα
  • Παρουσίαση από το Μουσικό Γυμνάσιο Άμφισσας
  • Παραδοσιακοί Χοροί

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ :
1, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
2. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ
3. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΡΑΒΙΑΣ
4. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΛΦΩΝ
5. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΣΦΙΝΑΣ
6. ΕΕΕΕΚ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
7. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ
8. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
9. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΤΕΑΣ
10. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ
11. ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Καταστρέφεται το χορτάρι στο γήπεδο της Πολυδρόσου

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου στη Πολύδροσο, καθώς έχει ξεραθεί σε κάθε πλευρά με αποτέλεσμα να μην μπορεί  να  χρησιμοποιηθεί καθόλου.

Ο πρόεδρος του Διαγόρα κ. Αργύρης Μουλαράς και αρκετοί γονείς βρίσκονται σε έξαλη κατάσταση κυρίως με τον Δήμο, καθώς η κατάσταση αυτής της εικόνας που παρουσιαζει το χορτάρι, είναι απαράδεκτη.
Το γήπεδο   δεν ποτίζεται  καθόλου.
Για αρκετό διάστημα δεν είχε κουρευτεί το χορτάρι, παρότι υπάρχει χλοοκοπτικό για αυτή τη δουλειά.
Με λίγα χρήματα θα μπορούσε να αγοραστεί το φάρμακο για τον κατάλληλο ψεκασμό και να έχει αποφευχθεί η καταστροφή του γηπέδου.
Όπως μας εξήγησε ο κ. Μουλαράς εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει η επαναδραστηριοποίηση του αθλητικού συλλόγου κυρίως με μικρά παιδιά, αλλά η κατάσταση που επικρατεί στο γήπεδο είναι αποτρεπτική.
Συναντήσαμε πολλά παιδιά στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου να παίζουν με κίνδυνο να τραυματιστούν στις πέτρες και όλα εξέφραζαν τα παράπονα για την αδιαφορία.

 Εχουν γίνει διαβήματα στον Πρόεδρο της Τοπ. Κοινότητας και στον Αντιδήμαρχο και η μόνη ενέργεια ήταν να κοπεί το χορτάρι και ίσως κάποιες προσευχές για βροχή.
Εδώ να σημειώσουμε ότι αρκετές φορές έχουμε διαπιστώσει υπερχείλιση της δεξαμενής του χωριού οπότε απλά θα μπορούσε κάποιος να θέσει σε λειτουργία τον αυτόματο ποτισμό χώρις να υπάρχει  κόστος.
Για το συγκεκριμένο γήπεδο, πρόσφατα έγινε παραχώριση για χρήση από το Δήμο Δελφών στην ομάδα του Ανδρούτσου Γραβιάς για τους αγώνες μπαράζ.

Ελπίζουμε να μην επανέλθουμε, καλοκαίρι έρχεται και το γήπεδο το χρειάζονται τα παιδιά.!!!!

    Καλημέρα - πρωινή ενημέρωση για χθές και για σήμερα

         Γιορτάζουν: Αριστοτέλης, Ισίδωρος, Ισιδώρα   

    Ελλάδα σήμερα

    • Μετά τον πρώτο άκαρπο γύρο διαβουλεύσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς για το σχηματισμό κυβέρνησης, οι προσπάθειες του Κάρολου Παπούλια αναμένεται να ενταθούν τη Δευτέρα. Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, στις 19:30, ο Κάρολος Παπούλιας θα συγκαλέσει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Ωστόσο, σύμφωνα με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει στη σύσκεψη.
    • Τους επτά όρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού, παρέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος στη συνάντησή του το απόγευμα της Κυριακής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Κ.Παπούλια πως υπάρχει ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας, και τόνισε ότι αν οι επτά θέσεις γίνουν δεκτές, και ενημερωθεί επισήμως για την κατάσταση της οικονομίας, θα μπορούσε να συμμετέχει σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, υπάρχει μόνο κατάργηση ή αποδοχή του».
    Σαν σήμερα
       1796: Ο άγγλος γιατρός Έντουαρντ Τζένερ παρουσιάζει το πρώτο εμβόλιο κατά της ευλογιάς.
    1824: Αιγυπτιακή μοίρα υπό τον Χουρσίτ πασά εμφανίζεται έξω από την Κάσο και την κανονιοβολεί. Οι Κάσιοι, ενισχυμένοι με 600 Κρήτες, απαντούν στον εχθρικό κανονιοβολισμό. Η αιγυπτιακή ναυαρχίδα «Αφρική» προσκρούει σε ύφαλο και τα υπόλοιπα πλοία φεύγουν για τη Σούδα της Κρήτης.
       1854: Επιβάλλεται στην Ελλάδα από τις Μεγάλες Δυνάμεις η ανάκληση των στρατευμάτων από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.
    1928: Ιδρύεται η Τράπεζα της Ελλάδας. Πρώτος διοικητής αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Διομήδης.
    1932: Την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, μία διαδήλωση στη Νέα Υόρκη απαιτεί: «Θέλουμε μπύρα».
     
     
     
     
     
     
                                                                                                             Είπαν
     
     
          «Στη δημοκρατία κάθε άνθρωπος είναι αναγκαίος.»
    Ραλφ Γουόλντο Έμερσον
     
     
                                                                                                              Ο καιρός

    Ο καιρός για Πολύδροσος, Ελλάδα

     Lat:38.63 Lon: 22.53 μέσο υψόμετρο: 502m. (Χάρτης) 
    Τρέχουσες συνθήκες 
    (Εκτιμώμενη Αναφορά)
    Σχ.. Υγρασία: 81 %
    Άνεμος: ΒΒΑ με 5 Km/h
    Ορατότητα: 0
    Πίεση: 1010.8 mb
    Μαϊ 14, 06:00 Τοπική ώρα
    Πολύδροσος,GR
    Θερμ:
    14 oC
    Αραιή συννεφιά
    Καιρός για το δικό σας site
      12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GRΑύριο   7-ημέρες
    Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
    °C
    Σχ. Υγρ
    %
    Άνεμος
    km/h
    09:00Αυξημένη συννεφιά18 oC72%ΑΒΑ με 7 km/h 
    (2 Bf)
    12:00Συννεφιά21 oC59%ΝΑ με 10 km/h 
    (2 Bf)
    15:00Ασθενής βροχή22 oC56%Ν με 12 km/h 
    (3 Bf)
    18:00Ασθενής βροχή21 oC57%ΝΔ με 11 km/h 
    (3 Bf)
                                                                                                  

    Εκδηλώσεις αφιερωμένες στο Χάνι της Γραβιάς

    Κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στο Χάνι της Γραβιάς. Πλήθος κόσμου από όλες τις πόλεις και τα χωριά της φωκίδας, αλλά και από την γειτονική φθιώτιδα, έφθασε στην Γραβιά για να τιμήσει τα 118 γενναία παλικάρια του Οδυσσέα Ανδρούτσου, που κατάφεραν να κάνουν τον στρατό του Ομέρ Βρυώνη,
                                                    

    αποτελούμενο από 9000 στρατιώτες, να το βάλει στα πόδια και να κατευθυνθεί προς την Εύβοια. Λόγω της παύσης αυτής των δραστηριοτήτων του Βρυώνη, η μάχη στο χάνι της Γραβιάς θεωρείται σημαντικός σταθμός για την έκβαση της ελληνικής επανάστασης. Από τότε οι 'Έλληνες δεν ξεχνούν, τιμούν τους γνήσιους συμπατριώτες τους και έτσι, σήμερα, μετά την Θεία Δοξολογία έγινε η επιμνημόσυνη δέηση, κάτω από το άγαλμα του Οδυσσέα Ανδρούτσου.



    πηγη : lamiastar.gr
      





    Από τις εκδηλώσεις το 1960
    http://polydrososparnassou.blogspot.com/