Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.....Πέμπτη 14 Μαρτίου σήμερα....

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Μια ξεδιάντροπη προπαγάνδα για το μαρτυρικό Δίστομο

Συκοφαντημένοι από τηλεοπτικά κανάλια και την ίδια τη Χρυσή Αυ­γή νιώθουν οι κάτοικοι του μαρ­τυρικού Διστόμου με αφορμή τα όσα ψεύδη διαδόθηκαν για το εκλογικό αποτέλεσμα, όσον αφορά το ποσοστό που έλαβε εκεί το φιλοναζιστικό κόμμα (δήθεν... 6%). Αυτό ήταν το πρώτο ψέ­μα – το δεύτερο ήταν ότι έγινε συγκέ­ντρωση εκεί της Χρυσής Αυγής.
Έχει τη σημασία του να δούμε την αλήθεια, διότι πάνω στο πρώτο... ψέμα (ή μήπως απλή ανευθυνότητα;) στηρί­χτηκε η Χρυσή Αυγή και κάνει ξεδιά­ντροπη προπαγάνδα!
Αυτό που πήρε η Χρυσή Αυγή στο Δίστομο – μια κωμόπολη με πολλούς εσωτερικούς μετανάστες – ήταν μόνο 2,7% (44 ψήφοι) και αυτό μαζί με το διπλανό χωριό Άσπρα Σπίτια (Παραλία Διστόμου). Ένα ποσοστό από το οποίο, αν αφαιρεθεί, όπως επισημαίνουν κά­τοικοι της μαρτυρικής κωμόπολης, το αναλογούν στα Άσπρα Σπίτια, τότε για το Δίστομο απομένει ποσοστό κάτω από 2%, όσο δηλαδή και στα χωριά των ολοκαυτωμάτων της Κρήτης, ίσως και λιγότερο.
Τότε πού βρέθηκε, θα αναρωτηθείτε, το 6% που ακούσατε σε πολλά κανάλια τη Δευτέρα των εκλογών και καυτηρί­ασαν – σωστά... αν ίσχυε – διάφοροι επώνυμοι, όπως ο καθηγητής Ιστορίας Βασίλης Κρεμμυδάς και οι βουλευτές Λιάνα Κανέλλη και Γρηγόρης Ψαριανός και φυσικά πολλοί άλλοι;
Η εξήγηση είναι απλή: στον... «Καλ-λικράτη», θύμα του οποίου έπεσε ένας συντάκτης, που δεν τον υπολόγισε λό­γω άγνοιας της γεωγραφίας. Στη συνέχεια τον... εντυπωσιακό τίτλο «Δίστομο- Καλάβρυτα ψήφισαν Χρυσή Αυγή» αναπαρήγαγαν αρκετοί συντάκτες.
«Παρασύρθηκαν», δηλαδή, από τα αποτελέσματα του καλλικρατικού Δή­μου Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας, όπου πράγματι η Χρυσή Αυγή πήρε 5,96% - δηλαδή 335 ψήφους - συνο­λικά στα τρία δημοτικά διαμερίσματα. Έτσι εμφανίζονταν ρεπορτάζ που έλε­γαν ότι 335 κάτοικοι του χωριού που μαρτύρησε από τους ναζί, ψήφισαν τους νοσταλγούς του Χίτλερ!
Αν όμως κάποιος κοιτάξει αναλυτι­κά τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών - τα οποία εξέδωσε αργότερα με ανακοίνωση και ο δήμαρχος Γ. Πατσαντάρας - βλέπει ότι το μεγάλο ποσοστό της Χρυσής Αυ­γής το πήρε στα άλλα δύο χωριά του καλλικρατικού δήμου και συγκεκρι­μένα 7,47% στην Αράχοβα και 7,87% στην Αντίκυρα, και όχι στο Δίστομο! «Τι σχέση έχει το Δίστομο με την Αράχοβα και την Αντίκυρα, που απέχουν 15-20 χιλιόμετραμεταξύ τους;» λένε κάτοικοι από το Δίστομο.
Τραγέλαφος
Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Διστόμου (μαζί με την τέως Κοινότητα Στειρίου) η Χρυσή Αυγή πήρε 79 ψήφους, δηλαδή 3,48%. Μάλιστα, επισημαίνει ο δήμαρχος Διστόμου - Αραχωβας - Αντίκυρας Γ. Πατσαντάρας στην επίσημη ανακοίνω­σή του, αμιγώς στην ιστο­ρική κωμόπολη - χωρίς το Στείρι δηλαδή το ποσοστό της Χρυσής Αυγής περιορίζεται στο 2,7% (μόνο 44 ψήφοι). Όπως σημειώνει ο ίδιος- που κατάγεται μάλιστα από την Αράχοβα -, στην πραγματι­κότητα οι ψήφοι Διστομιτών προς τη Χρυσή Αυγή είναι ακό­μη λιγότερες, αφού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δι­στόμου ψηφίζουν και οι κάτοικοι της Παρα­λίας Διστόμου (Άσπρα Σπίτια), που είναι κυρίως εσωτερικοί μετανάστες, οι οποίοι εγκαταστάθκαν εκεί τις δεκαετίες Ό& του 1960 και 1970 για τη λειτουργία του εργοστασίου Αλου­μινίου.
Το τραγελαφικό συγκριτικά με την ψευδή εικόνα που μεταδόθηκε είναι ότι στο Δίστομο πρώτο κόμμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,2%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 19,70%, τρίτη η Ν.Δ. με 17,32%, τέταρτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,14%, πέμπτο το ΚΚΕ με 7,05%, έκτη η Δημοκρατική Συμμαχία με 5,24%, έβδομη η Δημοκρατική Αριστερά με 4,14% κ.ο.κ. Και όχι μόνο αυτό: Διστομίτης είναι και ο εκλεγείς με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Γιάννης Σταθάς!
Τα κανάλια
Παρ’ όλα αυτά - δηλαδή τις... 20-25 ψήφους - κάποια κανάλια επέμεναν να μιλούν για... 335 ψήφους.
Αυτό όμως το... λάθος των καναλιών εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Χρυσή Αυγή. Έτσι, παρά τις επίσημες ανακοι­νώσεις και την απεγνωσμένη προσπάθεια που έκαναν νεολαίοι και άλλοι κά­τοικοι του Διστόμου μέσα από μπλογκ κ.λπ., βγήκαν δύο στελέχη της στον Νί­κο Ευαγγελάτο στον ΣΚΑΪ και είπαν ανερυθρίαστα ότι η Χρυσή Αυγή πήρε... 7% σε Δίστομο - Καλάβρυτα.
Έδωσαν όμως και συνέχεια με δεύ­τερο ψέμα: Υποστήριξαν εντελώς ψευ­δώς ότι στο Δίστομο έκαναν... προεκλο­γική συγκέντρωση και μάλιστα μεγαλύ­τερη από αυτήν του... Καμμένου!
Όμως ούτε ο Καμμένος έκανε προε­κλογική συγκέντρωση στο Δίστομο ού­τε φυσικά η... Χρυσή Αυγή! Η αλήθεια είναι εντελώς αντίθετη: Η Χρυσή Αυγή είχε προαναγγείλει από το σάιτ της ότι θα περνούσε από το Δίστομο. Όμως, όπως αντέδρασε στην Κρήτη η Βιάννου, έτσι αντέδρασαν και οι κάτοικοι του Διστόμου και εξέδω­σαν ανακοινώσεις και φέιγ-βολάν, κρέμασαν πανό κ.λπ. Έτσι η Χρυσή Αυγή... ακύρωσε την περιοδεία!
Κάτοικοι του Διστόμου λένε ότι, αν δεν γραφτεί η αλήθεια, θα δίνεται η ευκαιρία στους χρυσαυγίτες να κάνουν αι­σχρή προπαγάνδα πάνω στο αίμα των 218 σφαγιασθέντων από τους ναζί Γερμανούς. Τα κανάλια που έκαναν το... λάθος οφείλουν, μας λέ­νε, να διορθώσουν: γι’ αυτό το αίμα!
http://topontiki.gr

2o Οίτης MTB Marathon στην Παύλιανη (νικητές - φωτό)

Το 2ο Οίτης ΜΤΒ Marathon σημείωσε μεγάλη επιτυχία και έφερε τους φίλους του ποδηλάτου από όλη την Ελλάδα, αυτή την Κυριακή, στην Παύλιανη. Μετά την περσινή επιτυχία του πρώτου αγώνα όλοι περίμεναν τη φετινή διοργάνωση με ανυπομονησία. Η νέα διαδρομή που σχεδιάστηκε με αφετηρία και τερματισμό το όμορφο ορεινό χωριό του Δήμου Λαμίας άφησε θετικότατα σχόλια στους αθλητές. 

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο που γέμισαν από αθλητές όλα οι ξενώνες της γύρο περιοχής. Το απόγευμα στο σχολείο της Παύλιανης είχε στηθεί η γραμματεία του αγώνα. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν την τεχνική ενημέρωση και για τις δύο διαδρομές. Η μεγάλη των 60 χιλιομέτρων φυσικά είχε την τιμητική της. Ταυτόχρονα στην πλατεία του χωριού είχαν στηθεί περίπτερα από εταιρείες ποδηλατικές.

Την Κυριακή το πρωί το χωριό έσφυζε από ζωή και η μουσική του DJ έδινε κέφι. Οι ποδηλάτες πήραν τους αριθμούς συμμετοχής και ετοίμαζαν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Ρυθμίσεις στο ποδήλατο, φούσκωμα στα ελαστικά, γέμισμα στα παγούρια και……έφυγαν!

Η εκκίνηση δόθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Μουστάκα Κ. στις 11:10 για 200 περίπου αθλητές. Στην μικρή διαδρομή των 30 χιλιομέτρων οι πρώτοι αθλητές χρειάστηκαν 2:30’. Η σειρά τερματισμού ήταν:
1. Μαρίνος Κ.
2. Τυραίδης Κ.
3. Παπαγεωργίου Γ.


Μία ώρα αργότερα άρχισαν να τερματίσουν και οι πρώτοι αθλητές της μεγάλης διαδρομής των 60 χιλιομέτρων. Εδώ αξίζει να αναφερθεί πως και οι τρεις ανήκαν στην elite της Ελληνικής ορεινής ποδηλασίας. Η σειρά τερματισμού ήταν:
1. Παττές Γ.
2. Νικολάου Γ.
3. Πετρίδης Θ.

Οι γυναικείες συμμετοχές φέτος ήταν ελάχιστες. Στη μεγάλη διαδρομή συμμετείχε η Στρουμπούλη Δανάη η οποία σημείωσε και αξιόλογο χρόνο. Τη μικρή διαδρομή κέρδισε η Ρούντη Δ. με δεύτερη την Τσίριλα Αθ.

Όλοι οι αθλητές έφυγαν κατενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της Οίτης και τη φιλοξενία των κατοίκων της Παύλιανης. Η διοργάνωση κέρδισε τις εντυπώσεις και το ραντεβού δόθηκε για το 2013. 
http://www.lamiareport.gr
 

Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Περπατώντας κάτω από παγωμένη λίμνη - Προσοχή! το μυαλό σας θα τα παίξει...





Για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων και το μυαλό σας τρελαθεί βλέποντας τις φυσαλίδες αέρα να πηγαίνουν προς τα πόδια αντί προς το κεφάλι σας διευκρινίζω πως αυτό που βλέπετε
στην φωτογραφία είναι δύο δύτες που περπατάνε ΑΝΑΠΟΔΑ στο πάγο που έχει σχηματιστεί σε μία λίμνη της Φιλανδίας.


Οι δύτες αφού μπουν στην παγωμένη λίμνη, μη φορώντας βαρίδια, δεν πηγαίνουν στον πάτο αλλά λόγω άνωσης πηγαίνουν προς την επιφάνεια. Έτσι χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια γυρνάνε ανάποδα και περπατάνε στην επιφάνεια του πάγου... αλλά από την μεριά του νερού.

Απίστευτο βίντεο που αξίζει να αφιερώσετε 3 λεπτά για να το δείτε...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                                                        Άμφισσα, 18.05.2012    
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                                                    Αρ. πρωτ. 14.508
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                                                            ΠΡΩΤΗ  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ             

                                   
ΠΡΟΣ: 1) κ. Δήμαρχο Δελφών, 2) κ.κ. Δημ. Συμβούλους του Δήμου Δελφών                                                           
ΚΟΙΝ.: α) Προέδρους  Συμβουλίων Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων & Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Δελφών, β) Βουλευτή Φωκίδας κ. Ασπ. Μανδρέκα & γ) Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Π. Γαζή

Παρακαλούμε όπως στις είκοσι τέσσερις (24) Μαΐου 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00΄ προσέλθετε στην Άμφισσα και στην ισόγεια αίθουσα (αίθουσα Ν. Γιαγτζή) του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας, πλατεία  Ησαΐα, σε δημόσια συνεδρίαση, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.    Υποβολή Πρότασης στα πλαίσια της υπ’ αριθμ. 19.1 πρόσκλησης της Μ.Ο.Δ. Α.Ε. για την «Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Δελφών», (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Προγραμματισμού)
2.    Έγκριση παράτασης προθεσμίας της μελέτης «Ανάπλαση μονοπατιού Κεδροδάσους Βουνιχώρας», (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
3.    Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Ύδρευση Άμφισσας», (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
4.    Έγκριση παράτασης προθεσμίας εργασιών του έργου «Ύδρευση Άμφισσας», (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
5.    Διενέργεια διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Τ.Δ. Μαριολάτας» Δήμου Δελφών, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
6.    Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Ανάπλαση της Πλατείας Παιδικής Χαράς» στη Δ.Κ. Άμφισσας και Διενέργεια Διαγωνισμού, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
7.    Έγκριση και παραλαβή της επικαιροποιημένης μελέτης «Υπόλοιπη Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου» στη Δ.Κ. Άμφισσας, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
8.    Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Κατασκευή τουαλέτας Α.Μ.Ε.Α. στο Γυμνάσιο Ιτέας», (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
9.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Ανάπλαση στο Τ.Δ. Πεντεορίων» (Α.Μ.112/2009), (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
10. Έγκριση μελετών και διενέργεια διαγωνισμού έργων που έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2012, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
11. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοΐβαρης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
12. Καταβολή επιδόματος στους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού εκ των εσόδων από τα παράβολα για τη χορήγηση και ανανέωση των αδειών διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών, που εισπράχθηκαν κατά το έτος 2011, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοΐβαρης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
13. Αποδοχή έκτακτης χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών για την καταβολή εκλογικής αποζημίωσης και αντίστοιχη αναμόρφωση προϋπολογισμού, (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοΐβαρης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
14. Ορθή Επανάληψη της υπ’ αριθμ. 38/2012 Απόφασης του Δ.Σ. Δελφών «Έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δελφών ¨Οι Αμφικτυονίες¨», (Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Μανανάς, Αντιδήμαρχος)
15. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για διοργάνωση εκδήλωσης μνήμης στη θέση «Αγία Τριάδα» Τ.Κ. Καλοσκοπής, (Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Μανανάς, Αντιδήμαρχος)
16. Επαναδιαπραγμάτευση μισθωτικής σύμβασης εκμίσθωσης δημοτικού κτιρίου (καταστήματος) στην πλατεία της Τ.Κ. Μαριολάτας, (Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Μανανάς, Αντιδήμαρχος)
17. Έγκριση διάθεσης πίστωσης (δαπανών) για πραγματοποίηση εκδηλώσεων Δ.Ε. Καλλιέων «Μάχη Ντρέμισσας» και «Διάκεια», (Εισηγητής: κ. Λεωνίδας Καραγιάννης, Αντιδήμαρχος)
18. Καθορισμός βοσκήσιμων εκτάσεων περιφέρειας Δ.Ε. Καλλιέων για το έτος 2012, (Εισηγητής: κ. Λεωνίδας Καραγιάννης, Αντιδήμαρχος)
19. Υποβολή προτάσεων για την υλοποίηση των προγραμμάτων «Άθληση για όλους» περιόδου 2012-2013, (Εισηγήτρια: κ. Παναγιώτα Λαΐνη - Κολλιαλή, Αντιδήμαρχος)
20. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για τις εκδηλώσεις μνήμης Μικρασιατών, (Εισηγήτρια: κ. Παναγιώτα Λαΐνη - Κολλιαλή, Αντιδήμαρχος)
21. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 110/2012 Απόφασης του Δ.Σ. Δελφών, (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Τζαβάρας, Γενικός Γραμματέας Δήμου)
22. Έγκριση Τροποποίησης Κανονισμού Ύδρευσης - Αποχέτευσης, (Εισάγεται από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, Αντιδήμαρχος)
23. Άδεια εγκατάστασης καμπίνας, άδεια κατασκευής χάνδακα και άδεια κατασκευής φρεατίου υποδοχής τηλεφωνικού παρόχου (HOL) εντός περιοχής Άμφισσας, (Εισάγεται από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, Αντιδήμαρχος)
24. Χρήση και Λειτουργία της Εμποροπανήγυρης 2012 Δ.Κ. Άμφισσας, (Εισάγεται από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, Αντιδήμαρχος)
25. Λήψη Απόφασης σε σχέση με την υπ’ αριθμ. 117/2012 Απόφαση της Ρ.Α.Ε. (περί χορήγησης άδειας παραγωγής ηλ. ενέργειας από αιολικό σταθμό σε θέσεις του Δήμου μας), (Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, Αντιδήμαρχος)
26. Κατά παρέκκλιση εκμίσθωση καταστήματος (57 τ.μ.) στη Βασιλεία Μουλά, (Εισηγητής: κ. Βασίλειος Καραγιάννης, Αντιδήμαρχος)
27.  Κατά παρέκκλιση εκμίσθωση καταστήματος (33,60 τ.μ.) στην Ελένη Μαυροειδάκου, (Εισηγητής: κ. Βασίλειος Καραγιάννης, Αντιδήμαρχος)
28. Κατά παρέκκλιση εκμίσθωση καταστήματος (14 τ.μ.) στην Ελένη Μαυροειδάκου, (Εισηγητής: κ. Βασίλειος Καραγιάννης, Αντιδήμαρχος)
29.  Διόρθωση της υπ’ αριθμ. 462/2011 Απόφασης του Δ.Σ. Δελφών, (Εισηγήτρια: κ. Λέλα Κόζαρη - Μπακολουκά, Αντιδήμαρχος)
30. Εκλογή Υδρονομέων αρδευτικής περιόδου 2012 της Δ.Ε. Δελφών, (Εισηγήτρια: κ. Λέλα Κόζαρη - Μπακολουκά, Αντιδήμαρχος)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών



Αθανάσιος Η. Παναγιωτόπουλος

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση για χθές και για σήμερα

                                          Πολύδροσος από webcamera 22-5-2012 στις 06:40

Ελλάδα σήμερα
Γιορτάζουν: Αιμίλιος, Αιμιλία
 
  • Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας εξετάζονται την Τρίτη 22 Μαΐου οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α').
  • Στο μικροσκόπιο των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου βρίσκονται τα λεγόμενα «ημερολόγια» του πρώην υπουργού, καθώς φαίνεται να περιλαμβάνουν κρίσιμα στοιχεία για την ερευνώμενη υπόθεση. Στα ημερολόγια του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης καταγράφονται συναντήσεις του με πρόσωπα από πολλούς χώρους, ενώ μεγάλο μέρος των σημειώσεων αναλώνεται στην απαίτηση από κάποιον «Γιάννη» να του επιστρέψει 1.000.000 ευρώ.
  • Σε πλήρεις προεκλογικούς ρυθμούς βρίσκονται τα επιτελεία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, με τις ηγεσίες των δύο κομμάτων να προετοιμάζουν το δυναμικό τους για την... επιστροφή στην προεκλογική εκστρατεία. Όσον αφορά το μεν ΠΑΣΟΚ, ο Ευ.Βενιζέλος συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος για τον συντονισμό και την «κατανομή ρόλων», με ιδιαίτερα έμφαση να δίνεται στις περιφέρειες του Λεκανοπεδίου, ενώ η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε τη σύγκληση Εθνικής Εκλογικής Συνδιάσκεψης το Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην οποία θα παρουσιαστών οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος.
  • Έκκληση στους πολιτικούς αρχηγούς για τη συμπίεση του εκλογικού κόστους απηύθυνε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος κατά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα με τους πολιτικούς αρχηγούς. Παράλληλα, δήλωσε ότι έλαβε «γόνιμες προτάσεις» από τα κόμματα εν όψει της Άτυπης Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης στις Βρυξέλλες και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η παρουσία της Ελλάδας θα είναι «αισθητή και αποτελεσματική». Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με τον Λουκά Παπαδήμο και υπουργούς, εν όψει της Συνόδου Κορυφής.
  • Την προσχώρηση στη Νέα Δημοκρατία του Θάνου Πλεύρη και του Γιώργου Ανατολάκη ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τους δύο πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ. Εντονότατη η αντίδραση του ΛΑΟΣ, που κάνει λόγο «για πανστρατιά προδοτών».
  •  
  •  
     
    Σαν σήμερα
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    334 π.Χ: Ο Μέγας Αλέξανδρος νικάει τους Πέρσες στη Μάχη του Γρανικού.
    1067: Νέος αυτοκράτορας του Βυζαντίου αναγορεύεται ο Μιχαήλ Ζ' Δούκας, ο επονομαζόμενος και Παραπινάκης. Γνωστός για τις απίστευτες καταχρήσεις του, έφθασε να πουλά το σιτάρι στο λαό ελλειποβαρές («παρά πινάκιο», εξ ου και το προσωνύμιο Παραπινάκης).
    1907: Ο Κάιζερ αγοράζει το «Αχίλλειο» της Κέρκυρας για να το χρησιμοποιήσει ως κοιμητήριο.
    1947: Ο αμερικανός πρόεδρος Χάρι Τρούμαν υπογράφει το νόμο που προβλέπει παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα. (Δόγμα Τρούμαν)
    1973: Αποτυγχάνει το Κίνημα στο Πολεμικό Ναυτικό για την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος Παπαδόπουλου.

    http://www.sansimera.gr
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    Είπαν
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    «Η συνήθεια να βλέπουμε την καλύτερη πλευρά κάθε γεγονότος έχει περισσότερη αξία από το να έχουμε χίλιες λίρες εισόδημα το χρόνο.»
    Σάμιουελ Τζόνσον


    Ο καιρός
     

    Ο καιρός για Πολύδροσος, Ελλάδα

     Lat:38.63 Lon: 22.53 μέσο υψόμετρο: 502m. (Χάρτης) 
    Τρέχουσες συνθήκες 
    (Εκτιμώμενη Αναφορά)
    Σχ.. Υγρασία: 84 %
    Άνεμος: ΝΝΔ με 4 Km/h
    Ορατότητα: 0
    Πίεση: 1009.2 mb
    Μαϊ 22, 06:00 Τοπική ώρα
    Πολύδροσος,GR
    Θερμ:
    10 oC
    Αυξημένη συννεφιά

      12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GRΑύριο   7-ημέρες
    Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
    °C
    Σχ. Υγρ
    %
    Άνεμος
    km/h
    09:00Αυξημένη συννεφιά17 oC60%ΔΝΔ με 9 km/h 
    (2 Bf)
    12:00Αυξημένη συννεφιά21 oC52%ΔΝΔ με 18 km/h 
    (3 Bf)
    15:00Αραιή συννεφιά21 oC42%ΔΝΔ με 23 km/h 
    (4 Bf)
    18:00Αίθριος καιρός19 oC45%ΔΝΔ με 21 km/h 
    (4 Bf)