Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Γνωριμία με τα Μουσεία της Αθήνας από 11 έως 27 Μαΐου

Αθήνα
Μια γνωριμία με τα Μουσεία της Αθήνας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, προτείνει το Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, το οποίο καλεί τους Αθηναίους να βγουν στις γειτονιές της πόλης και να γνωρίσουν τους φορείς του σε μια δράση με τίτλο «Αθήνα: Γειτονιές και Μουσεία».

Αφετηρία της δράσης που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 11 Μαΐου έως και την Κυριακή 27 Μαΐου θα είναι το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη και τερματισμός το Μουσείο Πολιτικών Εξόριστων Αη Στράτη.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να επισκεφθούν 17 φορείς του Δικτύου και να απαντήσουν στις ερωτήσεις που θέτει ο κάθε φορέας στο ειδικό έντυπο που θα διατίθεται δωρεάν.

Πολλοί από τους φορείς που χρεώνουν εισιτήριο εισόδου, προσφέρουν μειωμένο ή μισό εισιτήριο στους επισκέπτες που συμμετέχουν σε αυτή την κοινή εκδήλωση, ενώ την Παρασκευή 18 Μαΐου -Διεθνής Ημέρα Μουσείων- η είσοδος σε όλα τα Μουσεία είναι δωρεάν.

Οι 17 επισκέψεις μπορούν να πραγματοποιηθούν στο ωράριο λειτουργίας του κάθε φορέα, από την Παρασκευή 11 Μαΐου έως και την Κυριακή 27 Μαΐου, ενώ τα σχετικά έντυπα θα διατίθενται από το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1 στο Σύνταγμα) την Παρασκευή 11 Μαΐου (10.00-20.00) και το Σάββατο 12 Μαΐου (10.00-18.00) και από την Κυριακή 13 Μαΐου και από τους υπόλοιπους φορείς.

Η δράση θα ολοκληρωθεί στην αυλή του Μουσείου Πολιτικών Εξόριστων Αη Στράτη (Αγίων Ασωμάτων 31) στο Θησείο, την Κυριακή 27 Μαΐου στις 19.30, όπου οι επισκέπτες που συμπλήρωσαν το σχετικό έντυπο θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση με εκπροσώπους των φορέων του Δικτύου και να συζητήσουν μαζί τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επισκεφθεί
την ιστοσελίδα http://www.athensmuseums.net

Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου