Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Καταδίκη των ρατσιστικών – εθνικιστικών επιθέσεων στα Βίλια


Με το χειρότερο τρόπο βρήκαν να κάνουν τα προεόρτια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων στα Βίλλια Αττικής!.....

Την Παρασκευή 15/3, το βράδυ, φασιστοειδή «υποδέχτηκαν» με πέτρες, κροτίδες και άλλα αντικείμενα 20 περίπου οικογένειες αιτούντων άσυλο μεταναστών, κατά την εγκατάστασή τους στα Βίλια, σε ξενοδοχείο, μισθωμένο από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Έκαναν θρύψαλα τη τζαμαρία της εισόδου, ενώ -σύμφωνα με καταγγελίες- δεν δίστασαν να χτυπήσουν ακόμα και παιδιά.
Η Δημοτική Αρχή Μάνδρας – Ειδυλλίας, που είναι υπότροπη, με το ρατσιστικό παροξυσμό της, διαμόρφωσε τις συνθήκες για την εγκληματική αυτή επίθεση. Αποφάσισε ότι δεν μπορεί να δεχτεί πρόσφυγες στην περιοχή με πρόσχημα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται ο δήμος. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στα Βίλια ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης δέχτηκε επίθεση και διακοπή της τοποθέτησής του από ομάδα τραμπούκων με επικεφαλής γνωστό χρυσαυγίτη της περιοχής. Δεν άντεξαν τις καταγγελίες του για τη βραδυνή φασιστική επίθεση καθώς και για την κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας.  
Ως Παράρτημα Λαμίας καταγγέλουμε τη ρατσιστική επίθεση κατά των προσφύγων, τη στάση της δημάρχου και του Δ.Σ. Συμβαδίζουν στον ίδιο κατήφορο, ανοίγοντας το δρόμο στον εθνικισμό, το φασισμό και τη ρατσιστική βία.  
Στοχοποιούν τους πρόσφυγες, τα θύματα των πολέμων που γίνονται για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και αφήνουν στο απυρόβλητο εκείνους που διεξάγουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. Μιλάνε για διεθνή συνωμοσία και επεξεργασμένα δήθεν σχέδια για ισλαμποποίηση της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Δύσης ολόκληρης. Επινοούν αιτίες για το «προσφυγικό». Λένε «ό,τι τους κατέβει» για να κρύψουν τα αποτελέσματα του σκληρού ανταγωνισμού με άλλους διεθνείς «παίχτες» όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία κ.ά., για το τίνος οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα πάρουν το μεγάλο κομμάτι της λείας από τον πλούτο που παράγουν οι λαοί.     
 Πρώτη ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχει στις στρατιωτικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Μετατρέπει τη χώρα σε απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση πολεμικών εξορμήσεων. Εφαρμόζει κατά γράμμα την ευρωατλαντική πολιτική που γεννά πολέμους και πολλαπλασιάζει τα κύματα των ξεριζωμένων. Εφαρμόζει τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, που κρατάει εγκλωβισμένους στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες. Καλεί σε σαθρά μέτωπα κατά της ακροδεξιάς, ενώ συγκυβέρνησε τέσσερα χρόνια με εθνικιστές. Πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες στη ναζιστική Χ.Α. Συγχρωτίζεται στα «ευρωπαϊκά» συμβούλια και όργανα με εκπροσώπους ξενοφοβικών, ρατσιστικών, νεοφασιστικών, φιλοναζιστικών κομμάτων. Τέλος, συμμετέχει σε μια Ευρωένωση που έχει αναγάγει σε επίσημη πολιτική της τον αντικομμουνισμό, την αντιδραστική και επικίνδυνη θεωρία «των δύο άκρων». Δηλαδή την εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού, για να ξεπλύνει τον πρώτο.    
Άμοιρη ευθυνών δεν είναι η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. ως οδηγούς και φάρους. Αν ήταν αυτά κυβέρνηση, ακριβώς τα ίδια θα έκαναν, υπερασπιζόμενα -με τη σειρά τους- τις ανάγκες της ντόπιας και διεθνούς κεφαλαιοκρατίας.   
Καλούμε το λαό της Φθιώτιδας να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική πάλη, τον αγώνα για να μη "σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ", για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις. Για τον συνολικό απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών που το επιθυμούν από την Ελλάδα. Για προώθησή τους στις χώρες προορισμού τους. Για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όσο διάστημα φιλοξενούνται στη χώρα. Για γρήγορες διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου.
Να βάλει στο στόχο την πραγματική αιτία για τα κοινά μας βάσανα: το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου