Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση ΛΑΕ Φωκίδας.- Ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση των Καθηγητών στην Στερεά Ελλάδα.

Η ποιότητα της πολιτικής που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί να στελεχώνει τον κρατικό μηχανισμό με ανθρώπους που κάνουν φανερή την αντίθεσή τους με της αριστερά και τον συνδικαλισμό γενικότερα. ....
Πώς άραγε τέτοια κόμματα και τέτοιοι Διευθυντές να μπορέσουν να ανεχθούν παρατάξεις που εξακολουθούν να μην σκύβουν το κεφάλι ενώ οι ίδιοι έχουν υποταχθεί; 
Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια ωμή παρέμβαση, του Περιφερειακού Διευθυντή εκπαίδευσης, που παρεμποδίζει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των καθηγητών στην Στερεά Ελλάδα. 
Στις πρόσφατες εκλογές πρώτο σε ψήφους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναδείχθηκε το αριστερό σχήμα της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ένα σχήμα που κατάφερε να ενώσει τους καθηγητές που αγωνίζονται ενάντια στην υποταγή στα μνημόνια και την λιτότητα που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση από την Κυβέρνηση και τον διευθυντή της. Πήγαν ενάντια στην πολιτική που κλείνει τα σχολεία, μειώνει τους καθηγητές και αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις. Γι΄ αυτό το λόγο μπήκαν στο στόχαστρο. 
Ο διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ Διευθυντής, χωρίς κανένα λόγο, εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση της παράταξης αυτής, μη αποδεχόμενος τις παραιτήσεις των εκλεγμένων μελών της στο ΠΥΣΔΕ, που αναγκαστικά πρέπει να γίνουν, λόγω της ταυτόχρονης εκλογής τους και σε άλλη θέση ευθύνης στα Δ.Σ. των τοπικών ΕΛΜΕ. Με αυτό τον τρόπο δυσκολεύει την δράση της παράταξης  και δεν  της επιτρέπει να δραστηριοποιηθεί απερίσπαστα μέσα από τις θέσεις ευθύνης που αναδείχθηκαν τα μέλη της, από τους καθηγητές στους Συλλόγους τους. Επιλέγει να επιβάλει ο ίδιος  και όχι οι ίδιες οι παρατάξεις, ποιοι θα εκπροσωπούν τον κλάδο. Κάθε φορά όταν κάποιοι  εκλέγονται  ταυτόχρονα σε δύο θέσεις οργάνων είτε στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, και στο ΠΥΣΔΕ (υπηρεσιακό Συμβούλιο), είτε στο Πανελλήνιο όργανο,  επιλέγουν μόνο τη μία θέση και παραιτούνται από την άλλη, μετά από απόφαση της παράταξης, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντά που τους έχουν αναθέσει οι συνάδελφοί τους. Κάθε φορά η παραίτηση τους γινόταν αποδεκτή, κανένας μέχρι σήμερα δεν τολμούσε να εναντιωθεί στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των καθηγητών.
Ενώνουμε την φωνή μας με όλες τις  ΕΛΜΕ της Στερεάς Ελλάδας που απορρίπτουν αυτή την απαξιωτική προς τον συνδικαλισμό στάση.
Ο ακραίος αντισυνδικαλιστικός λόγος, που χρησιμοποιεί  ο Διευθυντής, δεν μπορεί να διαχωριστεί από την δράση που του έχει αναθέσει η Κυβέρνηση, ίσα ίσα αποτελεί συνέχεια μιας από τα πάνω επιβολής αντιδραστικών απόψεων και μέτρων στην κοινωνία και γι αυτό το λόγο βγαίνει έτσι αβίαστα μέχρι και την τηλεόραση.

Δείτε την απάντηση από την παράταξη των καθηγητών της Φωκίδας και το ψήφισμα όλων των ΕΛΜΕ της Περιφέρειας στον παρακάτω σύνδεσμο Ωμή παρέμβαση στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας 
Δείτε και την συνέντευξη του Διευθυντή στο ΣΤΑΡ Λαμίας,  όπου στην προσπάθειά του να εκθέσει τον συνδικαλισμό και την παράταξη, εκθέτει τον εαυτό του, την πολιτική που εφαρμόζει και την κυβέρνηση που τον διόρισε και τον ανέχεται. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το βίντεο με την σημαδιακή του φράση "Ευχαριστώ τον Θεό την γυναίκα μου και τον ΣΥΡΙΖΑ" που αναφέρει στην συνέντευξή του.
Να έχουν υπόψιν τους ότι οι καθηγητές και η κοινωνία ολόκληρη δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου