Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Υπερδιπλασιασμός τελών ύδρευσης από τον Δήμο Δελφών στις Κοινότητες Πολυδρόσου και Λιλαίας


Αύξηση στην Πολύδροσο κατά 128,5%
Αύξηση στην Λιλαία κατά 163,6% - 173%....

Αγαπητοί συνδημότες,
Απαντώντας στα καθημερινά ερωτήματά σας για την αύξηση των τελών ύδρευσης, σας ενημερώνουμε:
Στις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της 15/2/2019 και 13/3/2019 είχε τεθεί προς συζήτηση και έγκριση  «η νέα τιμολογιακή πολιτική Ύδρευσης – Αποχέτευσης της ΔΕΥΑ του Δήμου Δελφών», που θα εφαρμοστεί από 1η Μαΐου 2019, πλην όμως και τις δύο φορές αναβλήθηκε η συζήτηση για άγνωστους λόγους.
Εξετάζοντας τα προτεινόμενα νέα τιμολόγια διαπίστωσα ότι επέρχεται αύξηση στα τέλη κατανάλωσης  για τις Κοινότητες Πολυδρόσου και Λιλαίας. Η αύξηση υπερβαίνει και το διπλάσιο της σημερινής τιμής. Συγκεκριμένα, αν υπολογίσουμε ότι ένα νοικοκυριό καταναλώνει ετησίως, κατά μέσο όρο, από 250 m3 μέχρι 300 m3,  όπως φαίνεται από τον συνημμένο συγκριτικό πίνακα, προκύπτει ότι:
  • Ο καταναλωτής της Πολυδρόσου για τα 300 m3 με το ισχύον καθεστώς (βάσει της αριθ. 118/2007 απόφασης Δήμου Παρνασσού) πληρώνει ετησίως  συνολικά 130, 50 € με ΦΠΑ (ήτοι για κατανάλωση 84,75 € , για πάγιο 39,55 € και για συντήρηση 6,20 €), ενώ με τη νέα πρόταση του Δήμου θα πληρώνει συνολικά 233,16 € (ήτοι για κατανάλωση 193,68 €, για πάγιο 33,90 € και για συντήρηση 5,58 €). Προκύπτει έτσι μια αύξηση στην κατανάλωση κατά 128,5%.
  • Ο καταναλωτής της Λιλαίας για τα 300 m3 με το ισχύον καθεστώς πληρώνει ετησίως συνολικά 119,20 € με ΦΠΑ (ήτοι για κατανάλωση 73,45 €, για πάγιο 39,55 € και για συντήρηση 6,20 €), ενώ με τη νέα πρόταση του Δήμου θα πληρώνει όσα ο καταναλωτής της Πολυδρόσου, όπως αναφέρεται ανωτέρω. Προκύπτει έτσι αύξηση στην κατανάλωση 163,6%.
Σημειώνουμε ότι για καταναλώσεις από 300 mμέχρι 800 m3 η αύξηση φτάνει μέχρι 173%.
  • Ο καταναλωτής της Επταλόφου θα πληρώνει περίπου τα ίδια, όπως πλήρωνε μέχρι σήμερα,  ήτοι μόνο πάγιο ετησίως 176 περίπου για το δίκτυο Πέτρας και 66 € περίπου για το δίκτυο Μάνας, τα οποία θα αυξάνονται μετά το 2019 κατά 3% ετησίως.
Τελικά το προτεινόμενο τιμολόγιο δεν φέρει μόνο μεγάλες αυξήσεις αλλά και αδικαιολόγητες, λόγω της μεγάλης επάρκειας υδάτων στην περιοχή μας (χιλιάδες κυβικά νερού είναι ανεκμετάλλευτα) και της σημαντικής συμβολής μας στα ανταποδοτικά τέλη ύδρευσης του Δήμου. Πρέπει να γνωρίζετε ότι  για τη Δημοτική Ενότητα Παρνασσού ο Δήμος Δελφών βεβαιώνει ετησίως τέλη πέριξ του ποσού των 180.000 € (ήτοι Πολύδροσος παροχές 947 τέλη 90.000 €, Επτάλοφος παροχές 612 τέλη 60.000 € και Λιλαία παροχές 322 τέλη 30.000 €). Από το σημαντικό αυτό ποσό αν αφαιρέσουμε την αξία του ρεύματος και τα έξοδα βλαβών και συντήρησης δικτύων (περίπου μέχρι 50%), απομένουν σημαντικά ανταποδοτικά τέλη για έργα και υποδομές που μέχρι σήμερα δεν αξιοποιούνται για την περιοχή μας. Έτσι, ο Παρνασσός με τις πολλές πηγές και τα πολλά νερά χρηματοδοτεί άραγε την Ύδρευση – Αποχέτευση του Δήμου Δελφών;
Καλώ τον Τοπικό Αντιδήμαρχο, τον Τοπικό Δημοτικό Σύμβουλο και τους τρεις Προέδρους των Κοινοτήτων να αντιδράσουμε από κοινού και να μην δεχτούμε την αύξηση αυτή των τελών και να ζητήσουμε μείωση, γιατί τη δικαιούμαστε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΜΟΛΙΩΤΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών


(Επισυνάπτεται συγκριτικός πίνακας)


15 σχόλια:

  1. Άντε πάλι. Για το μπάχαλο των λογαριασμών τόσα χρόνια ,κουβέντα ,για την επικαιροποίηση της μελέτης νερού Πλατάνου τι έκανε. Περίπτωση πονηρού πολιτευτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα σας κε μολιωτη κατ αρχην τα ερωτηματα που εχουν τεθει οσον αφορα τους λογ/σμους υδρευσης
    ειναι οτι δεν εχουν εκδοθει λογ/σμοι απο το 2015.Αυτο λοιπον ειναι το βασικο ερωτημα γιατι? οσον αφορα
    τωρα τις αυξησεις που θα γινουν αν γινουν αφορα το απερχομενο δημοτικο συμβουλιο φυσικα και εσας καθως
    και το απερχομενο τοπικο συμβουλιο.ελπιζω να μην ερθουν οι λογ/σμοι μετα τις εκλογες και πληρωσουμε
    τελη υδρευσης 5 ετων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μολώτης Νικόλαος22 Μαρτίου 2019 στις 3:50 μ.μ.

      Καλησπέρα σας κε Θάνο, όπα λάθος έκανα. Καλησπέρα αγαπητέ φίλε Στάθη. Όπως γνωρίζεις δεν απαντώ στις μπουρδολογίες και τα σχόλια των γνωστών άγνωστων μασκοφόρων, οι οποίοι δεν εκφράζουν την κριτική τους στα σοβαρά θέματα που αναφέρω αλλά το μένος τους, τον ωχαδελφισμό τους, την άγνοιά τους και δεν ενδιαφέρονται για το καλό του χωριού. Θα κάνω εξαίρεση και θα απαντήσω σε σένα γιατί σε θεωρώ σοβαρό άνθρωπο και φίλο. Φαίνεται αγαπητέ Στάθη ότι ή κοντή μνήμη έχεις ή έχεις χάσει επεισόδια. Αντί να εκφράσεις τη γνώμη σου για το συγκεκριμένο θέμα, μεταπηδάς στο θέμα της έκδοσης των λογαριασμών. Εσύ προσωπικά θα έπρεπε να ξέρεις τι έχω πράξει για τα θέματα ύδρευσης τόσο κατά τη θητεία μου ως Πρόεδρος όσο και ως Αντιδήμαρχος.Ασχολήθηκα σοβαρά με το θέμα αναδεικνύοντας τις παθογένειες και τις αταξίες του συστήματος. Έβαλα όσο μπορούσα τάξη αντιμετωπίζοντας τις παρανομίες, έκανα επί θητείας μου 2 καταμετρήσεις καταναλώσεων, εξέδωσα λογαριασμούς μέχρι 31/12/2016 επιμερίζοντας τα τέλη ανά εξάμηνο με τη μικρότερη τιμή του κυβικού, έλυσα πολυετή αιτήματα των δημοτών, εφάρμοσα τρόπους διευκόλυνσης των συγχωριανών μου και βοήθησα τους μη έχοντες. Από τον Φεβρουάριο του 2017 που έφυγα από Αντιδήμαρχος, τα πάντα τελμάτωσαν από την αδιαφορία και ανικανότητα των διαδόχων μου. Σε αυτούς να στρέψεις τα βέλη σου και να τους ρωτήσεις γιατί δεν εκδίδονται οι λογαριασμοί. Καλή αντάμωση στο χωριό.

      Διαγραφή
    2. Κατά γενική ομολογία τέλειος σε όλα του.Μέχρι και κρεμάστρα για την κουκούλα μου έβαλε στην πλατεία. Σας αφήνω τώρα να προλάβω την πτήση μου στο αεροδρόμιο Ελ.Μπουρνιά που έφτιαξε στη θητεία του.
      Κουκουλοφόρος

      Διαγραφή
  3. Να απαντήσουν τώρα για το σοβαρότατο θέμα της υπερτιμολόγισης των ξεχασμένων εδώ και πέντε χρόνια λογαριασμών νερού που θέτει ο Κος Μολιώτης , οι μέχρι πρότινος συνεργάτες του στο Δήμο κάτω από τον Κο Παναγιωτόπουλο και νυν Αντιδήμαρχοι Κ.Κ Ανδρεοπούλου και Πανάγου .
    Αν είναι όπως τα λέει, για τα νερά , ο τέως Αντιδήμαρχος που από τότε που έχασε το θώκο αντιπολιτεύεται σφόδρα τη Δημοτική αρχή που τον ανέδειξε , τότε δημιουργείται σοβαρότατο πρόβλημα σε βάρος των κατοίκων της Σουβάλας και της Λιλαίας και όχι βέβαια .... της Πάνω Αγόριανης.
    Άν είναι όμως σπέκουλα του Κου Μολιώτη εν όψει των Δημοτικών εκλογών του Μαίου , να βγάλει ανακοίνωση διαψεύδοντάς τον και καταγγέλοντάς τον ο ίδιος και μέχρι πριν λίγο προιστάμενός του ο Κος Δήμαρχος .
    Και μην νομίζετε ότι το θέμα θα ξεχαστεί . Είτε ο Κος Παναγιωτόπουλος βγεί νικητής στις εκλογές είτε ο Κος Ταγκαλής αυτό θα σηκωθεί όσο ψηλά δεν φαντάζεσθε και όχι μόνο αυτό αλλά και
    κάμποσα άλλα που απασχολούν χρόνια τα πλήρως εγκαταλειμένα χωριά μας .
    Αμάν πια όλοι σας ...μας κουράσατε ...το καταλαβαίνετε ? Αμάν πια....

    Δεν βάζω όνομα γιατί πιστεύω εκφράζω όλους τους συμπατριώτες μας που είναι αγανακτισμένοι και αηδιασμένοι και λένε ακριβώς τα ίδια . Άν κάποιος νομίζει ότι λέω κάτι αδικο και δεν έχει επίτηδες βουλωμένα αυτιά , δεν έχει παρά να κουβεντιάσει με τους Αγοριανίτες και τους Σουβαλιώτες . Τότε θα ακούσει και θα καταλάβει πολλά ...μα πάρα πολλά... .

    Συντοπίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιωπή το σοφότερο.Η παρεούλα σας τα έκανε άνω κάτω .Μα πρίν αλέκτωρ λαλήσει εκλογές τους απαρνιόμαστε και τους βγαίνουμε από αριστερά. Πόση άλλη ντροπή θα αντέξει ο τόπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόταση. Τα πάγια να τα πληρώσει ο πρώην και την κατανάλωση οι διατελέσαντες αντιδήμαρχοι. Α όλα κι όλα. Εγώ είμαι δίκαιος.
    Πατάκας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρετε γιατί ακριβαίνει το νερό?Γιατί χάλασαν πολύ να ανακατεύουν το τσιμέντο που μας έστρωσαν στους δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΖΒΑΛΙΩΤΕΣ ΑΠ ΤΟΝ ΤΣΟΠΑΝΑΚΟ ΣΑΣ20 Μαρτίου 2019 στις 5:42 μ.μ.

    Ουρε τι γινεται σι τουτου του χουριο?
    Παλουκι ιδω, παλουκι ικει , παλουκι παραπερα, παλουκι κι στην αυλη της θειας της Λαμπρινας , συρματα τιντωμενα , φλυτζανια τ ανασκελα , χαμπερ στο Καρπενησ .

    ΤΣΟΠΑΝΑΚΟΣ..

    ..ημουνα
    προυβατακια φυλαγα
    κι αν δε φυλαγα πουλα
    καμια 500σαρια -700σαρια ..ινι δεν ινι

    Αντι γεια τωρα γιατι εχου κι αρμεγμα ασε που πουλα ζουντανα παθανε χλαπατσα μολις ακουσανι ικλογες ..τι να που ... μ εχει πιασει κι μια ντραλααααα κι δε ξερου που να βαλου του κεφαλιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άντε ...!!! να μη τα πάρουμε κι ... φκιάσουμι δ'κό μας ψηφουδέλτ για του Δήμου κι φίφγουμι απου μέσα κι κάνουμι ιμείς κουμάντου στα χουριά μας...!!!
    Στου κάτου-κατ δ'κό μας είναι του νερό απ'τ'ν Αλεγούσα κι' απ' του Κιφαλόβρυσου κι θα του κάνουμι ότ θέλουμι ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΚ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ , ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ , ΠΑΝΑΓΟΥ20 Μαρτίου 2019 στις 7:12 μ.μ.

    Σημασία έχει ότι , πέρα από τα ερωτήματα , τους προβληματισμούς αλλά και τις παρόλες που γράφονται εδώ μέσα , το θέμα είναι πολύ σοβαρό και με τα οικονομικά προβλήματα (απλά με τις τσέπες..) των Σουβαλιωτών δεν πρέπει να παίζουν κάποιοι .
    Απ' τη μια μεριά οι λογαριασμοί του νερού έχουν να 'ρθούνε 5 χρόνια και να ετοιμαζόμαστε για χιλιάρικα , διχίλιαρα και βάλε και από την άλλη αποφασίστηκε να είναι υπερδιπλάσιοι . Σε όλα αυτά που διαπιστώνει και κατόπιν εορτής γράφει συνέχεια ο τέως δεν απαντάει κανένας από την Άμφισσα ?
    Που είναι η Κα Ανδρεοπούλου , που είναι ο Κος Πανάγου , που είναι ο Δήμαρχος για να απαντήσουν στον πριν λίγο αγαπημένο τους συνεργάτη και νυν σφοδρό πολέμιό τους ?
    Κύριοι πρέπει να απαντήσετε .
    Αύριο φοβάμαι πως η Σουβάλα θα είναι στα ΜΜΕ της φωκίδας πάλι πρώτο τραπέζι πίστα.
    Όσο για το θέμα που βάζει στο σχόλιο του ο φίλος 5.52 , πάει και αυτό μας τελείωσε ...
    Δυστυχώς τα χωριά μας θα μείνουν στα αζήτητα για άλλα 4 χρόνια !!! Ο χρόνος όμως είναι μπροστά μας και θα ειπωθούν και θα γραφτούν πολλά ....Υπομονή .

    Συντοπίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το δικό μας το νερό
    έρχεται απ τον Παρνασσό
    το πληρώνουμε στα ύψη
    λες και πρέπει το χωριό
    του Δήμου τα ελλείμματα
    όλα να τα καλύψει .

    Παγκόσμια Ημέρα ποίησης σήμερα
    Αφιερωμένο στους περιοδεύοντες καλλιτέχνες του Δ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΠΕ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΒΑΛΑΣ21 Μαρτίου 2019 στις 5:41 μ.μ.

    Σήμερα στο μαγαζί "Μαρρες" στην πλατεία η Αντιδήμαρχος Κα Ανδρεοπούλου ρωτήθηκε για αυτά που γράφει ο Μολιώτης και είπε δυνατά ότι είναι όλα ψευδέστατα και θα υπάρξει απάντηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλ.οι λογαριασμοί έχουν έρθει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παγκόσμια ημέρα νερού σήμερα.

    Η πρόσβαση στο νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, σύμφωνα με διακήρυξη του ΟΗΕ το 2010. Σχεδόν μια δεκαετία μετά, ο σημερινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού μας φέρνει αντιμέτωπους με μια τραγική διαπίστωση: Για δισεκατομμύρια ανθρώπους το δικαίωμα αυτό παραμένει ένα άπιαστο όνειρο,και για κάποιους άλλους πανάκριβο! ενώ οι πληθυσμοί που δεν έχουν πρόσβαση στο πολύτιμο αυτό αγαθό ζουν όλο και πολύ στο περιθώριο.Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις η έλλειψη έργων ,έχουν σαν αποτέλεσμα την σπατάλη του ,την μη αξιοποίησή του και την υπερβολική χρέωση στον ντόπιο πληθυσμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή