Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Πίσω στα παλιά.....ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟΝ

Παρουσιάζει ο Βίκτωρ Σαμπώ

Δεν ήταν μόνο ο ΜΠΑΚΑΚΟΣ στην Ομόνοια για τα ραντεβού εκείνα τα χρόνια.
Ήταν και ΤΟ ΝΕΟΝ το καφενείο....

Εκεί θα εύρισκες μαστόρους που περίμεναν πελάτη....εισιτηριάκηδες να πουλάνε στην μαύρη αγορά εισιτήρια κάποιου ντέρμπυ....
Οι συζητήσεις των θαμώνων για τα πολιτικά...τα αθλητικά...
Οι ηλικιωμένοι το είχαν στέκι και καθημερινά έπαιρναν παρουσίες όπως έλεγαν και αν κάποιος δεν εμφανιζότανε ανησυχούσαν.
Ο Ελληνικός ο καφές ο γλυκύ βραστός...ο μέτριος....ο σκέτος...ο με φουσκάλες ο ναι και όχι....και άλλες ονομασίες που δεν θυμάμαι ήταν ονομαστός.
Αρκεί να κοιτούσες τον μάστορα που τους έψηνε στην άμμο που σήκωνε ψηλά το μπρίκι για φουσκάλες...που έβαζε λίγο στο φλιτζάνι ξαναέβαζε το μπακιρένιο μπρίκι στην ζεστή άμμο για να φουσκώσει πάλι ο καφές και να το συμπληρώσει.
Τα γκαρσόνια χρόνια στον ίδιο χώρο δεν ρωτούσαν τον τακτικό πελάτη μόλις τον έβλεπαν....έδιναν φωναχτά την παραγγελία ...."γλυκύς με ολίγες..." φουσκάλες εννοούσε.
Είχε μια αίγλη όλη αυτή η διαδικασία ....
Τα γλυκά του κουταλιού να μην ξεχάσω αλλά και το λουκούμι....
Μαζί με τον καφέ και αυτά από κάποιους πελάτες.
Σαν μεγάλο και κεντρικό καφενείο δεν είχε μόνο μια κοινόχρηστη για τους πελάτες εφημερίδα.
Παραμονές εκλογών όταν ανέβαινε το θερμόμετρο και ανάβανε τα πάθη υπήρχε μια οχλαγωγία και τα γκαρσόνια προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Σήμερα κάποιοι προσπαθούν να επαναφέρουν την Ομόνοια στην παλιά της αίγλη...ας μείνουμε σε αυτό.
ΤΟ ΝΕΟΝ έγινε ΒΕΝΕΤΗΣ ύστερα από πολύ καιρό που ήταν κλειστό... κάποια παλιά κτίρια πρόκειται να αξιοποιηθούν.


Ας ελπίσουμε ότι και η Ελληνική Αστυνομία θα δραστηριοποιηθεί καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.