Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Το Κίνημα αλλαγής για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Άμφισσας

Τα χρονίζοντα προβλήματα του Νοσοκομείου Άμφισσας έθεσαν με κατάθεση ερώτησης προς τον υπουργό Υγείας, ζητώντας άμεσες λύσεις, ....
οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Β. Κεγκέρογλου και Δημ. Κωνσταντόπουλος. Την πρωτοβουλία είχαν ο γραμματέας και αναπληρωτής της νεοσύστατης Νομαρχιακής Επιτροπής Παν. Μισερλής και Τάσος Μέγκος, ο υπεύθυνος της ΚΠΕ για τη Φωκίδα Δημ. Στάμου και το μέλος ΚΠΕ Χρ. Τσαμαντάνης και το έθεσαν στον Γραμματέα της Κ.Ο. Βασ. Έξαρχο, ο οποίος και το προώθησε άμεσα.


Συνημ:   Η ερώτηση των βουλευτών.
Φωτο από τη συζήτηση του θέματος στο περιθώριο της πρόσφατης συνόδου της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής - Βασ. Έξαρχος, Χρ. Τσαμαντάνης, Τάσος Μέγκος, Παν. Μισερλής και Δημ. Στάμου.


Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

ερωτηση

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: «Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Άμφισσας»

Τα προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Άμφισσας οξύνονται διαρκώς με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών της Φωκίδας.
Η δυσαρέσκεια, οι έντονες διαμαρτυρίες και η ταλαιπωρία των ασθενών αποτυπώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στον τοπικό ημερήσιο τύπο.
Στη συγκεκριμένη περιοχή λειτουργούν 2 Σωφρονιστικά Καταστήματα που επιβαρύνουν την ήδη προβληματική λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη, λόγω του παγκόσμιου ενδιαφέροντος που συγκεντρώνουν οι Δελφοί.
Η Παθολογική Κλινική είναι κλειστή τυπικά και ουσιαστικά από την Άνοιξη του 2015. Οι όποιες απόπειρες στελέχωσης έπεσαν στο κενό, αφού οι γιατροί δεν δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και είτε δεν αποδέχονται τη θέση, είτε μετά από λίγο αποχωρούν για άλλο νοσοκομείο.
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού δημιουργήθηκε το 2003 και λειτούργησε υποδειγματικά για πάρα πολλά χρόνια. Σήμερα καλύπτεται με «δανεική» γιατρό, καλλιεργώντας κλίμα ανασφάλειας στους ήδη ταλαιπωρημένους ασθενείς της Μονάδας.
Σοβαρές δυσλειτουργίες παρατηρούνται και στο ακτινολογικό τμήμα λόγω ελλείψεων ιατρικού προσωπικού.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η τεράστια αύξηση των διακομιδών και μετακινήσεων ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, όπου εντείνεται και η δική τους επιβάρυνση, ενώ αυξάνονται δυσανάλογα τα κόστη μετακινήσεων.

Ύστερα από τα παραπάνω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  1. Προτίθεται η κυβέρνηση να καλύψει τα κενά της Παθολογικής Κλινικής;
  2. Πώς αντιμετωπίζει τα φαινόμενα μετακίνησης νεοπροσληφθέντων ιατρών σε άλλα νοσοκομεία που έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Άμφισσας;
  3. Θα αντιμετωπιστεί η έλλειψη μόνιμου Νεφρολόγου;
  4. Ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την κάλυψη των θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία περιοχών όπως  αυτή της Άμφισσας;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Βασίλης Κεγκέρογλου

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου