Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Παράρτημα Λαμίας των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης & Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας - Υποκρισία ο «εορτασμός» της Ημέρας Παριβάλλοντος

Το Παράρτημα Λαμίας των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης &  Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας καταγγέλλει και καταδικάζει την υποκρισία κυβερνώντων και άλλων φορέων και προσωπικοτήτων για το περιβάλλον και τους κινδύνους που το απειλούν. .....

  Η καταστροφή του περιβάλλοντος σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα, η σχετική και απόλυτη επιδείνωση των όρων διαβίωσης δισεκατομμυρίων ανθρώπων είναι πραγματικότητα, που καμία σχέση δεν έχει με τα ευχολόγια και τους ευσεβείς πόθους όλων των παραπάνω. Όλα όσα συνιστούν τόσο την καταστροφή, όσο και τις απειλές για νέες καταστροφές στην προέκταση των σημερινών, είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, των οξυμένων αντιθέσεων και ανταγωνισμών ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις σε παγκόσμια κλίμακα. 
  Όσες Συνθήκες για το κλίμα και να υπογραφούν, οι αιτίες θα παραμένουν. Και δεν είναι μόνο αυτό! Δεν είναι μόνο το πράσινο, τα δάση, η καταστροφή των θαλασσών… Το περιβάλλον καταστρέφεται και απειλείται ταυτόχρονα με ακόμα μεγαλύτερη -ασύλληπτων διαστάσεων καταστροφή- από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που εκδηλώνονται, σε όλο και πιο μεγάλη κλίμακα στον πλανήτη. Επιπλέον, υπάρχει μια γιγαντιαίων διαστάσεων απειλή, αυτή των πυρηνικών όπλων. Μπροστά τους "ωχριά" το πυρηνικό ολοκαύτωμα, το έγκλημα των ΗΠΑ από τη ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα, Ναγκασάκι το 1945.
  Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τον προηγούμενο χρόνο, πάνω από 10.000 πυρηνικές κεφαλές βρίσκονται εν ενεργεία στα πυρηνικά οπλοστάσια, ενώ ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ κατέχουν τη μερίδα του λέοντος. Πυρηνοκίνητα πολεμικά πλοία αυλακώνουν τις θάλασσες και μεταφέρουν τα σύνεργα του ολέθρου. Το ΝΑΤΟ έχει πυρηνικό σχεδιασμό. Το πρώτο πυρηνικό πλήγμα είναι μέσα στις στρατηγικές του επιλογές. Οι συνεχιζόμενες -παρά τις κατά καιρούς συμφωνίες- πυρηνικές δοκιμές είναι εν δυνάμει καταστροφικός παράγοντας για το περιβάλλον, συνεχής απειλή για όλη την ανθρωπότητα.
  Οι εκατοντάδες πόλεμοι που εξαπέλυσαν οι ιμπεριαλιστές και οι σύμμαχοί τους όλα αυτά τα χρόνια, είναι παράγοντας καταστροφής για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Πρώτα από όλα για τον άνθρωπο, που θυσιάζεται στο βωμό των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου το οποίο δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα. Βέβαια, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι θα εξαλειφθούν μαζί με το καπιταλιστικό σύστημα που τους γεννάει.  Από τη σκοπιά αυτή, είναι προφανής η ανάγκη πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και όχι απλά στις συνέπειες από την παρουσία και τη δράση του.
  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη σταθερή υποστήριξη των άλλων ευρωατλαντικών κομμάτων, τα δίνει όλα στους ιμπεριαλιστές. Μετατρέπει την Ελλάδα σε ορμητήριο θανάτου και αφήνει αναπάντητη την εκδοχή -αν δεν έχει γίνει ήδη πράξη- της εγκατάστασης πυρηνικών στη βάση του Άραξου, η οποία ήδη έχει εκσυγχρονιστεί για την τοποθέτηση "ειδικών όπλων" (έτσι λένε στην επίσημη γλώσσα τους τα πυρηνικά).
  Κατά συνέπεια, η Παγκόσμια Μέρα για το Περιβάλλον είναι ένας επιπλέον λόγος έντασης της πάλης του λαού μας για:
Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου και όλες οι εγκαταστάσεις στήριξης των ιμπεριαλιστικών πολέμων. 
Να μείνουν μακριά όλα τα ιμπεριαλιστικά πλοία από τα ελληνικά λιμάνια.   
Λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες. -  Όχι ΝΑΤΟϊκές  δαπάνες.

Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα και να απαγορευθούν οι πυρηνικές δοκιμές.

2 σχόλια:

  1. "Ζήτω ο Λένν, ζήτω ο Στάλιν, ζήτω ο κόκκινος Στρατος, Ζήτω ο Ζαχαριάδης κι ο... κακός μας ο καιρός"!Εντάξει σύντροφοι, είπαμε ΚΚΕ, αλλά μη δείχνεστε κι έτσι... "κρύψτε και κάτι"... Εχχχ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας καταλαβαίνω ... "συναγωνιστή". Παρά το ότι πέρασαν κοντά 75 χρόνια ύπνο δεν έχετε ....
    Άντε πάρε νάχεις τώρα και ένα άσμα χαρμόσυνο και πατριωτικό. Εχχχχ....

    https://www.youtube.com/watch?v=xvrvfxm9dyU

    Είμαι του ΕΛΑΣ αντάρτης,
    και στα όρη κατοικώ,
    και για την ελευθερια μας,
    και τον θάνατο αψηφώ.

    Το ντουφέκι μου στον ώμο
    το σπαθί μου στο πλευρό,
    απ'τα όρη κατεβαίνω
    τους φασίστες κυνηγώ.

    Δε φοβάμαι την κρεμάλα
    δεν φοβάμαι το σχοινί
    και στο περασμά μου τρέμουν
    Ράλληδες και Γερμανοί.

    Ράλληδες, ταγματαλήτες
    Μπουραντάδες, Γερμανοί,
    τα κεφάλια σας θα πέσουν,
    Απ'τ' αντάρτικο σπαθί.

    Μάνα μου γλυκιά μου Ελλάδα,
    ο αντάρτης του ΕΛΑΣ,
    θα σ' ανάψει τη λαμπάδα,
    της τιμής της λευτεριάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή