Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ! ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΙΣΟΤΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!


«Ο,τι και αν εισηγηθεί η Επιστημονική Επιτροπή, ό,τι και να αποφασίσει η Πολιτεία, την καλύτερη απόφαση για τα παιδιά τους θα την πάρουν στο οικογενειακό περιβάλλον οι δικοί τους άνθρωποι (...) με γνώμονα τι είναι καλύτερο για το παιδί τους». ....

Η συγκεκριμένη αναφορά του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας κ. Τσιόδρα, δείχνει την πρόθεση της Κυβέρνησης να προτάξει την «ατομική ευθύνη» ακόμα και για την επιστροφή των μαθητών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Με ευθύνη της Κυβέρνησης η παρακολούθηση των μαθημάτων αφήνεται στην κρίση της κάθε οικογένειας, μακριά από την υποχρεωτικότητα της εκπαίδευσης. 
Εδώ και μήνες ως ΑΣΓΜΕ ρωτάμε το Υπουργείο Παιδείας και η Υπουργός κα Κεραμέως αρνείται ακόμα και να συναντηθεί με το θεσμοθετημένο Όργανο των Γονέων:
  • Θα προσληφθεί μόνιμο επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία;
  • Θα εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής υγιεινής για μαθητές και εκπαιδευτικούς χωρίς να μετακυλήσει και αυτό το κόστος στους γονείς;
  • Θα εξασφαλισθούν ισότιμα όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση σε κάθε μαθητή;
  • Θα μονιμοποιηθούν οι χιλιάδες αδιόριστοι και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ώστε να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά στη κάλυψη της διδακτέας ύλης;
  • Πως μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής και πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα όταν υπάρχουν σχολικές αίθουσες σε container, χωρίς παράθυρα ή ακόμα και κάτω των 20τ.μ.; 
Τα παραπάνω αναπάντητα ερωτήματα από το Υπουργείο, αλλά και η αναγωγή της μόρφωσης των παιδιών μας, από κρατική ευθύνη σε ατομική υπόθεση, μας γεμίζουν παραπάνω ανασφάλεια και προβληματισμό. 
Το καλύτερο για κάθε γονιό είναι να βλέπει το παιδί του να μορφώνεται ολόπλευρα μέσα σε ένα υγιές και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Να βλέπει το παιδί του χαρούμενο από τη γνώση και την κοινωνικοποίηση που του προσφέρει το σχολείο. Να βλέπει το παιδί του να κατακτά τη γνώση σε ένα σχολείο που δε στερείται σε εκπαιδευτικούς, υποδομές, καθαριότητα, εργαστήρια.
Αντί αυτών, σήμερα η Κυβέρνηση μας ανακοινώνει να αποφασίζουμε μόνοι μας να θα πηγαίνει το παιδί μας σχολείο, αφού δεν μπορεί να εξασφαλίσει την υγιεινή και την ισότιμη μόρφωση. 
Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων να απαιτήσουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης για την πλήρη και ισότιμη μόρφωση για όλα τα παιδιά.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου