Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ - ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2020

Πάθενα - Αετός - Τούρλα - Βλιτοτσούμαρο-Πάθενα
(Συνάντηση στο διάσελο της Πάθενας ώρα 11 το πρωί)

ΟΧΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ!.....


Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των φίλων της Οίτης για την Ορειβατική Συνάντηση – Πορεία Αλληλεγγύης στην Οίτη, που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 24 Μαΐου. Το ξεκίνημα της Πορείας θα γίνει από το διάσελο της Πάθενας, που είναι και ο τόπος συνάντησης, και θα ακολουθηθεί η διαδρομή: Πάθενα – Αετός – Τούρλα – Βλιτοτσούμαρο και επιστροφή.

Με το σύνθημα «ΟΧΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ» θα οδοιπορήσουμε -λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης ενάντια στην εξάπλωση του COVID 19- στην περιοχή που μεθοδεύεται η εγκατάσταση των δεκαπέντε ανεμογεννητριών ύψους 120μ η κάθε μια και σε υψόμετρο από 1.700 έως 2.000 μέτρα.  Θα απολαύσουμε το ιδιαίτερο ανάγλυφο και την ομορφιά του τοπίου της Προστατευόμενης Σημαντικής Περιοχής για τα Πουλιά, η οποία βρίσκεται στα όρια του Πυρήνα του Εθνικού Δρυμού και της περιοχής NATURA και Θα προσεγγίσουμε με τη φαντασία μας το μέγεθος της καταστροφής.

Με αίσθημα ευθύνης καλούμε όλους τους πολίτες της χώρας, περιβαλλοντικούς φορείς και ορειβατικούς συλλόγους, να συμμετάσχουν στην ΠΟΡΕΙΑ Αλληλεγγύης. Είναι χρέος ΟΛΩΝ μας να προστατεύσουμε ένα από τα σημαντικότερα φυσικά μνημεία απείρου φυσικού κάλλους της χώρας μας, τον μόνο Εθνικό Δρυμό από τους δέκα που απειλείται σήμερα από την εγκατάσταση και τη λειτουργία των ανεμογεννητριών, αλλά και από τα συνοδά έργα.

Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση να ακυρώσουν τις αιτήσεις και να μην προχωρήσουν σ’ αυτό το έγκλημα. Δεν φτάνουν οι γενικές διακηρύξεις για την προστασία του περιβάλλοντος και για την κλιματική αλλαγή. Εκτιμάμε ότι το αποτέλεσμα των εγκαταστάσεων με τα συνοδά τους έργα σ’ αυτά τα υψόμετρα (δρόμοι πρόσβασης, κτίρια, πυλώνες, κόψιμο δέντρων, σκυρόδεμα, ανεμογεννήτριες κλπ) είναι λιγότερο «πράσινο» από το αντιστάθμισμα της παραγόμενης «καθαρής ενέργειας».

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης σε συνεργασία με τους Ορειβατικούς Συλλόγους Λαμίας και Άμφισσας, τον Όμιλο Φίλων του Δάσους και τον Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας «ΤΡΑΧΙΝΑ».

Λαμία, 20.5.2020

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ «ΤΡΑΧΙΝΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου