Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – Αλληλεγγύη στην αγωνιστική πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ και άλλων συνδικάτων στις 7 του Απρίλη

Το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας,.....
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας χαιρετίζει κι εκφράζει την αλληλεγγύη του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας, που κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες δίνει τη μάχη ενάντια στην επιδημία του κορονοϊού. Και εκτός από τις δυσκολίες της πανδημίας, έχουν να αντιμετωπίσουν τα κυβερνητικά «φίλτρα» που θάβουν τη φωνή των μαχητών της πρώτης γραμμής.  
Η κυβέρνηση της ΝΔ, η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, φέρουν εγκληματικές ευθύνες: Για τα ελλειπή μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και του λαού μας συνολικότερα. Για την υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, τις τραγικές ελλείψεις σε ΜΕΘ, αναλώσιμα και σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, τα Κ.Υ., τις ΤΟΜΥ, τα Περιφερειακά Ιατρεία. Ελλείψεις που προκλήθηκαν από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας, ώστε να αυξάνουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της υγείας και του φάρμακου. 
Καμιά ομοψυχία με αυτούς που εφάρμοσαν αυτή την εγκληματική πολιτική που μας έφτασε σε αυτό το σημείο! Κανείς να μην ξεγελαστεί από την προπαγανδιστική προσπάθεια περί “ατομικής ευθύνης”. Η ατομική υπάρχει, αλλά δεν διαχωρίζεται από την κρατική-πολιτική ευθύνη. Αλλιώς παραμένει μετέωρη. Το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου και οι κονδυλοφόροι του επιχειρούν να συσκοτίσουν την πραγματική αιτία που δημιούργησε, ήδη προ κορονοϊού, την εκρηκτική κατάσταση στη δημόσια υγεία. Και δεν είναι άλλη, από το κυνήγι του κέρδους, στο βωμό του οποίου θυσιάζονται οι λαϊκές ανάγκες.
Πρόκειται για την ίδια αιτία που γεννά και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή μας. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις της χώρας μας πετσοκόβουν την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση κτλ. Πλειοδοτούν όμως για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, για τη στήριξη και την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλοκατασκευαστών, «επενδυτών», ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων. 
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε είναι επιβεβλημένη ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. Γι’ αυτό ενώνουμε τις φωνές μας με τα σωματεία υγειονομικών και άλλων εργαζομένων σε όλη τη χώρα, απαιτώντας εδώ και τώρα:
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας. Επείγουσα κάλυψη με τα απαραίτητα αναλώσιμα. 
  • Πλήρη και άνευ όρων, επίταξη κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενούντων ή υπόπτων για covid-19.  

ΛΑΜΙΑ     7 Απρίλη 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου