Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Α.Ρ.Β.Χ. ΠΟΛΕΜΟΣ

Αλέξανδρος Βαλάσκας

Αδελφοποιτοί μου, συνάδελφοι εν όπλοις & ε.α., συγγενείς τε και φίλοι, γειά σας & συγγνώμη αν γίνομαι, δια μίαν εισέτι φοράν, ενοχλητικός ...

        
     Θυμάμαι, ότι όσοι φοιτήσαμε, ως μαθηταί της ΣΤΥΑ, τουλάχιστον παλαιότερα (σίγουρα τις δεκαετίες '60 &'70 ) ένα εκ των μαθημάτων που διδαχθήκαμε,  ήταν & το μάθημα Ατομικός- Ραδιενεργός - Βιολογικός - Χημικός Πόλεμος (Α.Ρ.Β.Χ. ΠΟΛΕΜΟΣ) και αν θυμάμαι καλά αυτά που μαθαίναμε ήταν : " τα μέσα εφαρμογής του, ο τρόπος χρήσης τους αλλά & ο τρόπος προστασίας εξ ενός τέτοιου πολέμου". 
    Ευτυχώς, κατά την πολυετή θητεία μας (εμού & όλων των συναδέλφων μου) ακόμη & των μέχρι σήμερον υπηρετούντων  στην Πολεμική Αεροπορία δε χρειάσθηκε να ζήσουμε σε πραγματική βάση έναν τέτοιο πόλεμο αφού μόνο ως " ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ" σε, κατά καιρούς γενόμενες, ΑΣΚΗΣΕΙΣ εδίδετο & λαμβάναμε τις ανάλογες  προφυλάξεις.
     Φίλοι μου, 
   Επειδή πιστεύω ότι έναν τέτοιο ιδιότυπο (Βιολογικό) πόλεμο βιώνουμε σήμερα όλη η ανθρωπότητα με την πανδημία αυτού του (είτε κατασκευασμένου σε εργαστήρια είτε εκ της φύσεως γεννηθέντα ) θανατηφόρου κορωνοϊού, θεώρησα σκόπιμο να μοιραστώ μαζί σας ένα σχετικό με το θέμα, πολύ ενδιαφέρον & διαφωτιστικό άρθρο που αλίευσα στο διαδίκτυο & σας προτρέπω να διαθέσετε λίγο από το χρόνο σας να το διαβάσετε, αξίζει τον κόπο.


6 σχόλια:

  1. Μην πεφτετε στα επιπεδα συνωμοσιολογιας απο κουρδιστα και ξεκουρδιστα πορτοκαλια , μακελεια και ...και... στα ..."κατι δεν κολλαει" του Βελόπουλου . Το "poldrososparnassou" μεχρι σημερα εχει επιδειξει γενικα σοβαροτητα . Τι ειναι αυτα? Επιστημονικες εξηγησεις και μονο επιστημονικές εξηγησεις.
    Κακως αναπαραγονται τετοια κειμενα στολισμενα και με τρομακτικες εικονες ανθρωπινου πονου , πολυ κακως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίνουν και παίρνουν οι θεωρίες συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προέλευση του κορωνοϊού. Θεωρίες που ενστερνίζονται ακόμα και νέοι άνθρωποι με κοινοποιήσεις ρατσιστικές και πηγές από ιστοσελίδες αμφίβολης εγκυρότητας. Ψάχνουν την αλήθεια πίσω από αυτό που είναι ήδη ευρέως γνωστό; Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του πανεπιστημίου Johns Hopkins. Tα συστήματα Υγείας δίνουν μάχη να «κρατηθούν». Οι διαμάχες και συνωμοσιολογίες σπέρνουν ακόμη περισσότερο πανικό στον κόσμο.

    ΗΡ.ΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντάλας Κάμπελ: Η επιστήμη κατά της συνωμοσιολογίας7 Απριλίου 2020 στις 12:44 μ.μ.

    Δεν τα γραψαν οι φλλαδες , ηλεκτρονικες και μη ..η Καθημερινη το εγραψε

    Διαβαστε ολη τη συνεντευξη . "Σχολαστικα...πολυ σχολαστικα..."

    https://www.kathimerini.gr/1070338/gallery/proswpa/geyma-me-thn-k/ntalas-kampel-h-episthmh-kata-ths-synwmosiologias

    Νταλας Καμπελ
    1970 Γεννιέται στο χωριό Κίλμακολμ της Σκωτίας.
    1989 Σπουδάζει Δραματικές Τέχνες και Φιλολογία στο πανεπιστήμιο του Νορθάμπτον.
    1997 Συμμετέχει στο The Warp, το μεγαλύτερο σε διάρκεια θεατρικό έργο στην ιστορία.
    2008 Κάνει το τηλεοπτικό του ντεμπούτο με το The Gadget Show στο βρετανικό Channel 5.
    2009 Περνάει στην ομάδα του BBC και παρουσιάζει το Bang Goes the Theory, την κεντρική επιστημονική εκπομπή του καναλιού.
    2014 Η περιβαλλοντική εκπομπή του, Supersized Earth, κερδίζει το βραβείο BAFTA.
    2017 Δημοσιεύει το πρώτο του βιβλίο, Ad Astra.
    2018 Βραβεύεται με υποτροφία τιμών από τη Βρετανική Ενωση Επιστημών.
    2019 Γίνεται ένας εκ των κεντρικών παρουσιαστών του Βρετανικού Φεστιβάλ Επιστήμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κλασική αρθρογραφία που δέν μας εντυπωσιάζει πλέον. Δεν γνωρίζω από πού προέρχεται ο εν λόγω κύριος αλλά μάλλον ήρθε από άλλη εποχή και δέν παρακολούθησε την εξέλιξη του πλανήτη και της καθομιλουμένη σε αυτή την χώρα. Υποβιβάζει το επίπεδο του blog.
    Κώστας Κολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΕΙΔΉ ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΩ ΤΟ ΘΈΜΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΓΙΟ ΤΟΝ ΈΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΚΙΝΈΖΟΙ ΜΕ ΣΚΟΠΌ ΝΑ ΠΆΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΙΑΡΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΆΣ ΠΟΥΛΆΝΕ ΡΎΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΚ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ,ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΟΒΑΡΟΙ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ! ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Ο ΙΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ,ΦΙΔΙΑ,ΜΥΡΜΗΓΚΟΦΑΓΟΥΣ ΚΛΠ..... ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ,ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ 100% ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ Ο ΙΟΣ. ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή