Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Αναγνώριση της προσφοράς των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης, εν μέσω πανδημίας

  
ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ
ΓΕΝ. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ Α΄ΤΥΠΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 
                  
   ΠΡΟΣ : 
  • κ. Ιωάννη ΜΠΟΥΓΑ
Βουλευτή νομού Φωκίδας. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
  • Π.Ο.Υ.Ε.Φ......
Θ Ε Μ Α:  Αναγνώριση της προσφοράς των υπαλλήλων της Υπηρεσίας   Εξωτερικής Φρούρησης, εν μέσω πανδημίας.
Κύριε Βουλευτά, 
Η συνάντηση μας από το περασμένο καλοκαίρι ακόμα, ήταν απλά το πρώτο βήμα ώστε να σας εκφράσουμε τόσο τις θέσεις μας όσο και τις ανησυχίες μας για μία διαφαινόμενη και προς την σωστή κατεύθυνση πρωτοβουλία από πλευράς του κυρίου Πρωθυπουργού, αυτής της μεταφοράς εξ ολοκλήρου της Διεύθυνσης Αντεγκληματικής Πολιτικής από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 
       Η πρωτοβουλία αυτή ήταν επιβεβλημένη και για αυτό χαιρετίστηκε θετικότητα από το σύνολο της κοινωνίας μας το οποίο έβλεπε τα προηγούμενα χρόνια, πολλά φαινόμενα έκνομων ενεργειών και συμπεριφορών να λαμβάνουν χώρα εντός των Σωφρονιστικών Καταστημάτων. 
            Το υπόμνημα που σας επιδώσαμε στην επίσκεψή μας, αποτελούσε ουσιαστικά το 20χρονο βιογραφικό της υπηρεσίας μας, ένα βιογραφικό που γράφτηκε σε μερικές ώρες ίσως, αλλά περιέγραφε βιώματα ανθρώπων και υπηρεσιών 20 ολόκληρων χρόνων. 
            Η υπηρεσία μας όπως πολύ καλά γνωρίζετε, όντως Βουλευτής ενός νομού στον οποίο υπάρχουν 2 Καταστήματα Κράτησης, είναι μία υπηρεσία ένστολή και ένοπλη, αντικαθιστά πλήρως την Ελληνική Αστυνομία στα καθήκοντα που η ίδια είχε έως τον Οκτώβριο του 2000.
             Η μεταφορά μας λοιπόν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μας γέμισε προσδοκίες μιας και είμαστε μια περισσότερο επιχειρησιακή υπηρεσία και πολύ λιγότερο μία αμιγώς δημοσιοϋπαλληλική όπως κατά καιρούς μας αποδίδεται λανθασμένα.
             Με μία ανελλιπή προσφορά όλα αυτά τα χρόνια, προς όφελος όλου του κοινωνικού συνόλου και με καθημερινές υπηρεσίες που σκοπό έχουν την διατήρηση της ομαλότητας και της τάξης εντός των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, σήμερα περισσότερο από ποτέ εν μέσω αυτής της κρίσης της πανδημίας οι Εξωτερικοί Φρουροί των Καταστημάτων Κράτησης με τις εκατοντάδες καθημερινές μεταγωγές τους σε κάθε Νοσηλευτικό ίδρυμα, πολλών από αυτών ασθενών και φερόμενων ως υπόπτων κρουσμάτων κορονοϊού, με συνεχείς έρευνες και επεμβάσεις εντός των χώρων των Φυλακών για την αποτροπή στάσεων αλλά και την εύρεση παράνομων αντικειμένων (κινητών, μαχαιριών κοκ), παρακολουθούμε δυστυχώς την πολιτεία μέσω των επισήμων δηλώσεων του κυρίου Πρωθυπουργού να μας ξεχνάει μία ακόμα φορά σε όσα μέτρα εξήγγειλε για το επίδομα της οικονομικής ενίσχυσης σε άλλες μαχόμενες ομάδες εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού.
            Κύριε Βουλευτά,
             Η Εξωτερική Φρουρά ως ένοπλη και ένστολή Υπηρεσία συνεχίζει να βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα, ασκώντας εν πολλοίς καθήκοντα παρόμοια με εκείνα των αστυνομικών υπαλλήλων όπως αυτά προβλέπονται τόσο στον ιδρυτικό της νόμο (Ν.2721/1999) όσο και στο Π.Δ. 215/06.
            Όμως, όπως καταλαβαίνετε και εσείς, γνωρίζοντας λόγω της πολυετούς επιτυχημένης πορείας σας στο χώρο της Δικαιοσύνης ως δικηγόρος πως, ο χώρος εργασίας των Φυλακών είναι τουλάχιστον απαιτητικός αυτές τις κρίσιμες στιγμές και περισσότερο από ποτέ η ανύψωση του φρονήματος των υπαλλήλων της υπηρεσίας μας, αποτελεί μεγίστη προτεραιότητα.
            Το γεγονός όμως ότι μία ομάδα εργαζομένων που προσφέρει αυτή την εποχή τα μέγιστα και λησμονείται έστω και η αναφορά της σε αυτή,  επιβαρύνει το ηθικό όλων μας.  
            Παρακαλούμε λοιπόν όπως επανεκτιμήσετε και την δική μας προσπάθεια  στη συνολική μάχη για την αποτροπή μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού τόσο εκτός όσο και εντός των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, μία μάχη που δίνεται με τραγικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
           Κύριε Βουλευτά,
           Δεν έχουμε πολλά να αντιπαρατάξουμε. Μόνο προσήλωση, υπευθυνότητα, πλήρη ταύτιση σε ιδανικά και αξίες όπως είναι η αυταπάρνηση και η αίσθηση του καθήκοντος. 
            Ήδη ως Ομοσπονδία αποστείλαμε έγγραφα προς τον κύριο Πρωθυπουργό (σας κοινοποιούνται συνημμένα), ενώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όπως ο κ. Λιούπης Αθανάσιος από το νομό Μαγνησίας με ερώτηση του προς τους συναρμοδίους υπουργούς, απεύθυνε ερώτηση σχετικά με το αν η Υπηρεσία της Εξωτερικής Φρουράς θα είναι μία από αυτές που θα λάβουν το έκτακτο επίδομα της οικονομικής ενίσχυσης. 
             Από την πολιτεία ζητούμε την ελάχιστη αναγνώριση. Ηθική και οικονομική. 
             Μέχρι τότε θα ταυτιζόμαστε απόλυτα με τα λόγια του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη, που αποτελούν πεποίθηση και της Ομοσπονδίας μας, όπως εκφράστηκαν από τον πρόεδρο της συνάδελφο Κωστίκα Γεώργιο.  
          “Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω”..















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου