Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Αστυνομικοί διώχνουν κοπέλα που κάθεται μόνη της σε παγκάκι γιατί δεν «επιτρέπεται» και την απειλούν με προσαγωγή (video)


Το πρόβλημα της κυβέρνησης και του υπουργείου προστασίας του Πολίτη, δεν είναι οι συναθροίσεις στις πλατείες για την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά θέλουν τους πολίτες μαντρωμένους στα σπίτια τους υπό τον φόβο μην αντιδράσουν η διαμαρτυρηθούν......
Μπορεί μετά τις έντονες αντιδράσεις για την παρουσία των ΜΑΤ στις πλατείες, ο  αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, να έδωσε εντολή σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες οι αστυνομικοί να έχουν  ρόλο «πυροσβεστικό» και όχι κατασταλτικό απέναντι στους νεαρούς και τις υπαίθριες συγκεντρώσεις μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό, κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν έγινε κατανοητό. 
Με την προσφιλή κατασταλτική πολιτική της  κυβέρνησης, φαίνεται ότι συμβαδίζουν ορισμένοι αστυνομικοί, καθώς μετά από  καταγγελία μίας γυναίκας στην σελίδα “Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη“, στο οποίο εκδιώκεται αναίτια και παράνομα από αστυνομικούς από παγκάκι στο οποίο καθόταν στη Δάφνη.
Σύμφωνα με την καταγγελία-υπάρχει και σχετικό βίντεο, όταν αρνείται να υπακούσει στις παράλογες και παράνομες εντολές, απειλείται με προσαγωγή.
Αναλυτικά η καταγγελία, οπως δημοσιεύεται στη σελίδα “Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη”
Σήμερα Πέμπτη 7/4, λίγο πριν τις 21.00, στη Δάφνη, αστυνομικοί έφτασαν στο άνοιγμα πίσω από το 8ο δημοτικό και έδιωξαν τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο. Εγώ έφτασα εκείνη τη στιγμή και παρ´όλο που ήμουν μόνη μου, μου είπαν να αποχωρήσω. Όταν αρνήθηκα λέγοντας ότι δεν κάνω κάτι «παράνομο», μου ζήτησαν τη ταυτότητα μου. Θεωρώντας αυτονόητη την παραμονή μου στο χώρο προσπάθησα να τη διεκδικήσω, και τότε ανοίγοντας την πόρτα του περιπολικού, μου είπαν να τους ακολουθήσω στο τμήμα. Μετά από έντονους διαπληκτισμούς με άφησαν τελικά να φύγω από το σημείο. Οι περιπολίες συνεχίστηκαν για πολλή ώρα σε όλη τη γειτονιά διώχνοντας κόσμο και από άλλα σημεία, ρίχνοντας ματιές ακόμα και στις αυλές των σπιτιών.
Οι πλατείες και τα πάρκα είναι ζωτικοί για κάθε γειτονιά και δεν μπορούν να καταπατούνται. Δεν θα ανεχτούμε άλλο τη καταστολή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας.
Η πρόσβαση στους δημόσιους χώρους είναι ανάγκη και δικαίωμα μας.“
Εμείς, αφού συγχαρούμε την κοπέλα που είπε τα αυτονόητα και διεκδίκησε το δίκιο της μέχρι τέλους, θα θέλαμε με τη σειρά μας να ρωτήσουμε τον πρωθυπουργό της χώρας κύριο Μητσοτάκη και τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας κύριο Χαρδαλιά τα εξής:
Έχει απαγορευτεί εξ ολοκλήρου η κυκλοφορία μετά τη δύση του ηλίου στη χώρα και δεν το έχουμε καταλάβει;
Επιτρέπεται να κυκλοφορούμε μόνο για να παράγουμε και να καταναλώνουμε;
Μαζέψτε τα όργανά σας που νομίζουν ότι μπορούν να εκκενώνουν δημόσιους χώρους κατά το δοκούν!''




Τελικά, το πρόβλημα της κυβέρνησης και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν είναι οι συναθροίσεις στις πλατείες για την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά θέλουν τους πολίτες μαντρωμένους στα σπίτια τους υπό τον φόβο μην αντιδράσουν η διαμαρτυρηθούν


1 σχόλιο:

  1. Η κανονικότητα επέστρεψε,δέκα μήνες με απραξία και νομοσχέδια από τα παλιά,με εξόφληση γραμματίων στους δικούς μας,με όπλο τον αυταρχισμό ..συνεχίζουμε.Ευτυχώς που μας έτυχε ο κωρονοιός και ξεπλύναμε την εικόνα μας.Ελπίζουμε να κρατήσει λίγο ακόμα να ολοκληρώσουμε το ....πρόγραμμά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή