Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

9η Μάη – ΛΑΜΙΑ (ανταπόκριση)

Στη Λαμία το τοπικό  Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και το ΤΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ τίμησαν συμβολικά την 75η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.....
και όχι το αντικομμουνιστικό και αντιλαϊκό ευρωενωσιακό εφεύρημα της «Ημέρας της Ευρώπης».  
Στις 10.00 έγινε προσυγκέντρωση στην Πλ. Πάρκου. Κατόπιν οι συγκεντρωμένοι, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, περπάτησαν στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν στην Πλ. Λαού μπροστά στον έφιππο ανδριάντα του Άρη Βελουχιώτη. 
Ακολούθησε σύντομη και σεμνή τελετή με χαιρετισμό από το Δημήτρη Αλεξόπουλο, Γραμματέα του ΤΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στους λόγους που επιβάλλεται να γιορτάζεται η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Στην ανάγκη διατήρησης και υπεράσπισης της ιστορικής αλήθειας, μπροστά στις προσπάθειες των δυνάμεων του κεφαλαίου να τη διαστρεβλώσουν, να την παραχαράξουν και την ξαναγράψουν, αποκρύπτοντας και διαγράφοντας τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η Σοβιετική Εξουσία, ο Κόκκινος Στρατός, οι κομμουνιστές που οργάνωσαν – καθοδήγησαν - αιμοδότησαν την Αντίσταση στις κατεχόμενες από τους χιτλεροφασίστες χώρες. Έτσι βολεύει το σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημά τους. Τέλος, με αφορμή τα 75 χρόνια από την Αντιφασιστική Πάλη και τη Νίκη των Λαών κάλεσε το λαό της Λαμίας και της Φθιώτιδας κατά την πανδημία να μείνουν δυνατοί, υψώνοντας φωνή. Και στη νέα οικονομική κρίση που ήδη εκδηλώνεται να οξύνουν την πάλη. Με τα διδάγματα της Αντιφασιστικής Νίκης να συνεχίσουν για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών του λαού. 
Με την κατάθεση στεφανιών, το Πένθιμο Εμβατήριο και τον Εθνικό Ύμνο έκλεισε η εκδήλωση. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου