Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ 8 ΔΙΣ ευρώ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΑΠΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ – ΦιλοΔΗΜΟΣ 
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ  8 ΔΙΣ ευρώ.....

Mε πρόσχημα τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Υπουργός Ανάπτυξης προχωρούν εσπευσμένα, σε απεντάξεις έργων ΕΣΠΑ. Θέτουν σε κίνδυνο έργα ζωτικής σημασίας για τους Δήμους και τις Περιφέρειες και τους πολίτες της χώρας μόνο και μόνο για να χειραγωγήσουν 8 δις του ΕΣΠΑ και να τα ξαναμοιράσουν με διαδικασίες εξπρές με τον τρόπο που οι ίδιοι επιθυμούν. 
Έργα και υποδομές που στοχεύουν στην κάλυψη των τοπικών αναγκών, είναι αυτά που θα συμβάλλουν στη συγκράτηση της οικονομικής ύφεσης που έρχεται και θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και δουλειές σε τοπική κλίμακα.
Εκτός από  το ΕΣΠΑ,  μετά από 9 μήνες εξαγγελιών-καταγγελιών η κυβέρνηση μετονομάζει το πρόγραμμα ενίσχυσης των Δήμων  «ΦιλόΔημος», που είχε δημιουργήσει η  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε «Αντώνης  Τρίτσης», αλλάζοντας και τον τρόπο χρηματοδότησης  σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση.
Τόσο η μεταβολή στο ΕΣΠΑ όσο και στο ΦιλοΔημο, θα έχουν ΣΙΓΟΥΡΑ αρνητικές συνέπειες για το Νομό Φωκίδας και τους πολίτες του.  
Οι παραπάνω ενέργειες είναι χαρακτηριστικές της αντίληψης που έχει η ΝΔ και για την Αυτοδιοίκηση και για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, αλλά οι ανάγκες των πολιτών δεν σχετίζονται με τις μεθοδεύσεις εξυπηρέτησης των αρεστών της.
Κανένα fakenews δεν θα είναι εύκολο  να συσκοτίσει την αλήθεια, όσο «όμορφα» και αν παρουσιάζει το μαύρο για άσπρο.
42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν από τους Υπουργούς Ανάπτυξης- Επενδύσεων και Εσωτερικών να προσκομίσουν στη Βουλή τους πίνακες των εντεταγμένων μη συμβασιοποιημένων έργων ύψους οκτώ δις που είναι προς απένταξη και τα έγγραφα των Δήμων και Περιφερειών που αναφέρονται στα συγκεκριμένα έργα.

15/4/2020
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου