Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ» ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15ης.04.2020



Στη δια περιφοράς σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξή μας υπερψήφισε όλα τα θέματα εντός και εκτός ημερήσιας διάταξης (συνολικά είχε 13),....
πλην των θεμάτων υπ’ αριθμ. 4 και 6, στα οποία δηλώσαμε «παρών» για τους σημαντικούς λόγους που αναφέραμε και του θέματος υπ’ αριθμ. 7, το οποίο τεκμηριωμένα καταψηφίσαμε. 
Ειδικότερα δηλώσαμε για τα κυριότερα θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο. (ΛΗΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ): Υπερψηφίζουμε. 
Επισημαίνουμε ωστόσο ότι τα προτεινόμενα μέτρα δεν αποτελούν παρά μια στοιχειώδη δέσμη από πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να χαραχθεί ένα πιο πλήρες σχέδιο μέτρων με χαρακτήρα τόσο ανακουφιστικό, όσο (και κυρίως) αναπτυξιακό για την επόμενη ημέρα.
Επισημαίνουμε ακόμη (με έκπληξη και δυσαρέσκεια) το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει γίνει κατανομή των 80.000 ευρώ, που μας έχουν διατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας (πότε θα γίνει αυτό άραγε;) και ότι δεν έχει ληφθεί από το Δήμο μας καμιά πρωτοβουλία για την έμπρακτη ενίσχυση του Νοσοκομείου μας, όταν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα οι Δήμοι έλαβαν τέτοιες πρωτοβουλίες και δημιούργησαν γύρω τους ένα «κίνημα χορηγών», που μέσα σε λίγες εβδομάδες αναβάθμισε σημαντικότατα τις υφιστάμενες υποδομές των Νοσοκομείων.
Εδώ όμως ακόμη δεν πράξαμε τίποτα και μάλλον το κατάλληλο «timing» φαίνεται να έχει χαθεί…

ΘΕΜΑΤΑ 2ο και 3ο. (ΑΠΟΔΟΧΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ, συνολικά 80.000 ευρώ): 
Υπερψηφίζουμε, με την παρατήρηση ότι έπρεπε να κατανεμηθεί σήμερα (για την ακρίβεια ήδη από αρκετών εβδομάδων) το διατιθέμενο ποσό σε επιμέρους συγκεκριμένους κωδικούς, ώστε να μπορούν να γίνουν αναθέσεις. Η μη κατανομή πιστώσεων εκ μέρους της δημοτικής αρχής σημαίνει πρακτικά ότι θα χρειαστεί νεώτερη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου και έπειτα από αυτό αρκετές ακόμη ημέρες για να ολοκληρωθούν οι αναθέσεις, δηλαδή εν ολίγοις τα μέτρα από το Δήμο Δελφών θα ληφθούν πολύ πιο καθυστερημένα απ’ όσο αρμόζει στην κατεπείγουσα περίσταση.

ΘΕΜΑ 8ο. (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ): Υπερψηφίζουμε. 
Πρόκειται για μια εισήγηση μεγάλου μεγέθους με χαρακτήρα τακτοποιητικό και ταυτόχρονα με εγγραφή νέων τίτλων.
Είναι προφανές ότι έχει γίνει σημαντική δουλειά από το Τμήμα Προγραμματισμού, ενώ με ικανοποίηση βλέπουμε και την εγγραφή εκ νέου κάποιων έργων ή υπηρεσιών, για τα οποία εμείς είχαμε εκφράσει συγκεκριμένες αντιρρήσεις όταν αφαιρέθηκαν.
Τέτοια λ.χ. είναι η ανάθεση εν τέλει της ολοκλήρωσης της μελέτης του πάρκινγκ των Δελφών σε εξωτερικό μελετητή (προφανώς στον ίδιο που έχει κάνει ήδη το μεγαλύτερο και δύσκολο μέρος της εργασίας και έχει συμβάλει καταλυτικά στη αδειοδότηση του έργου από το Κ.Α.Σ.), όπως εμείς από την πρώτη στιγμή υποδεικνύαμε στη δημοτική αρχή.
Τέτοιο επίσης έργο είναι ο κόμβος εισόδου του Γαλαξιδίου (στη Γέφυρα), για τον οποίο εμείς παραδώσαμε μια εξαιρετική αρχιτεκτονική μελέτη και το έργο εγγεγραμμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα.
Τέτοια είναι και η αντικατάσταση των παραθύρων στο Λύκειο Ιτέας, επίσης έργο μελετημένο και ενταγμένο (έτοιμο προς υλοποίηση) στα μέσα του 2019 και αρκετά έργα ακόμη…
Το κακό είναι ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, που πρέπει τώρα να αναπληρωθεί και ας ελπίσουμε να μην υπάρχουν άλλα απρόοπτα.
Ψηφίζουμε υπέρ της εισήγησης, δηλώνοντας βέβαια την επιφύλαξή μας ότι είναι αδύνατον να ελέγξουμε και να αξιολογήσουμε στο σύνολό τους τις νέες εγγραφές στο Τεχνικό Πρόγραμμα υπό τις συνθήκες συνεδριάσεων διά περιφοράς.
Ρητά εξαιρούμε από την υπερψήφισή μας τις όποιες εγγραφές για το θέμα της Πλατείας Θεάτρου Ιτέας, καθώς μολονότι αποτελεί το πλέον καυτό ζήτημα των τελευταίων οκτώ μηνών, δεν έχουμε λάβει από τον Δεκέμβριο του 2019 καμία ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της, τις νομικές της ενέργειες και δεν έχουμε την παραμικρή εικόνα της στρατηγικής που ακολουθεί αυτήν τη στιγμή. 

--------------------------------------------------------------------------------------
Άμφισσα, 15 Απριλίου 2020
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της
 «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»
Παναγιωτόπουλος Θανάσης
Αγγελόπουλος Άρης
Αναγνωστάκου Σοφία
Αναγνωστόπουλος Λουκάς
Ανδρεοπούλου Μαίρη
Κυριακίδης Αλέξανδρος
Κώνστα Κρυσταλλία
Μίχος Νεκτάριος
Ραβάνης Δημήτρης
Τσονάκας Θανάσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου