Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΣΟΚ Κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.. ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ . Οι συνταξιούχοι φταίνε για τη χρεοκοπία της χώρας...


«Aν δει κανείς την πορεία της χώρας από το 2000 μέχρι το 2015, θα διαπιστώσει ότι για το ασφαλιστικό δόθηκαν 220 δισ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία αντιστοιχούν σε ποσοστό πολύ υψηλότερο από το χρέος της χώρας»......
Aυτό υπογράμμισε κατά την εισήγησή της στο 1ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του Economist η πρόεδρος του «ΔΙΚΤΥΟΥ» για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι τα ελλείμματα που καλύφθηκαν στο ασφαλιστικό από την κρατική χρηματοδότηση αντιπροσώπευαν το 83% της αύξησης του χρέους..
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ... ΑΠΟ ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ..
Aν όμως δούμε τα πράγματα πιο σφαιρικά κ. Διαμαντοπούλου θα διαπιστώσουμε ότι οι εργαζόμενοι 3ων γενεών για 70 περίπου χρόνια,πληρώνοντας τις εισφορές τους στα ταμεία πλήρωναν με ένα μεγάλο μέρος τών εισφορών αυτών για την λεγόμενη κεφαλαιοποίηση τών αποθεματικών κεφαλαίων ασφάλισης.. Αυτή η κεφαλαιοποίηση από το 1950 μέχρι το 2015 δηλ. 65 ολόκληρα χρόνια, μαζί με την τεράστια σε ύψος έντοκη απόδοση της ήταν ένα τεράστιο πόσον που είχε σαν φυσικό προορισμό ακριβώς την στήριξη και αύξηση των συντάξεων.. Δηλ αυτό που έκανε και κάνει η κρατική συμμετοχή που αναφέρετε το κόστος της . Όμως αυτή η κεφαλαιοποίηση κατά περίεργο τρόπο εξαφανισθεί,και τον φυσικό προορισμό της τον αντικατέστησαν δια νόμου με την κρατική συμμετοχή. Παρά ταύτα οι εισφορές δεν έπαψαν να καταβάλλονται σε συνεχή ροή και το ανάλογο μέρος των εισφορών το προορισμένο για την κεφαλαιοποίηση συνέχισε να κατατίθεται στο κεφάλαιο των αποθεματικών στην τράπεζα της Ελλάδας .. Τελικά τα αποθεματικά αυτά κεφάλαια περιέργως εξαφανίστηκαν, και βέβαια τον φυσικό τους προορισμό τον εκτελούσε και καλείται να τον εκτελεί σήμερα η κρατική συμμετοχή στις συντάξεις Το τι έγιναν τα κεφαλαιοποιημένα αυτά αποθεματικά ουδείς μας αναφέρει..και ούτε υπάρχει καν λογαριασμός. Πόσα ήταν ,πόσα ξοδεύτηκαν,που πήγαν, πόσα έμειναν, αν υπάρχουν σήμερα ουδείς γνωρίζει.. Κατά προχείρους υπολογισμούς αυτά αν σήμερα υπήρχαν θα ξεπερνούσαν τα 250 δις Άρα οι συνταξιούχοι κυρία Διαμαντοπούλου υπερκάλυπταν τις συντάξεις τους, και επομένως κακώς χρεώνονται την οικονομική απώλεια του κράτους στις συντάξεις.. Φροντίστε λοιπόν να μάθετε, να πείτε και στον λαό, που πήγαν τα άνω των 250 δις αποθεματικά των ταμειων ασφάλισης μαζί με την έντοκη απόδοση 70 ετών, και μετά να λέτε τέτοιες αρλούμπες. Αν υπάρχουν να τα βρείτε να τα δώσετε να πληρωθεί το χρέος .Αν δεν υπάρχουν, να ανακαλύψετε τους ληστές συναδέλφους σας αλλά και παρατρεχάμενους που τα λήστευαν ακόμη και επί των ημερών σας στην πολιτική, καθώς και αυτούς λέγω που σήμερα τους καλύπτουν, και πάντως κυρία μου να μη τα βάζετε με τους συνταξιουχους που τα πλήρωσαν .
Babis Karagiannopoulos
 
προς
 Άνεμος Ανατροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου