Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

Επίκαιρες Ερωτήσεις κατέθεσε ο Παρασκευάς Δρόσος για την σημερινή τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία


Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Παρασκευάς Δρόσος για την σημερινή τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία. ....
Η ερώτηση αφορά για το πως σκοπεύει να βελτιώσει το υπάρχον σχέδιο δακοκτονίας ώστε να μην επαναληφθεί η περυσινή χρονιά που έπληξε τους ελαιοκαλλιεργητές της Φωκίδας. Ακολουθεί η ερώτηση:
Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Η ΕΡΩΤΗΣΗ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ
Προς: Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
κ. Κώστα Μπακογιάννη
Kατόπιν προσωπικής επαφής με τους ελαιοκαλλιεργητές της Φωκίδας, οι οποίοι επισημαίνουν πως χάθηκε μεγάλη ποσότητα ελαιοκάρπου που δεν κατέληξε στην βρώσιμη ελιά αλλά σε λάδι κακής ποιότητας, από δακο-προσβολή την προηγούμενη ελαιοκομική σαιζόν, γεγονός πανελλαδικής διάστασης, όπως επισημάνθηκε και από το ΥΠΑΑΤ , το οποίο προχωρά μάλιστα και σε άμεσο εκσυγχρονισμό συνολικά των διαδικασιών της δακοκτονίας,
ερωτάσθε:
Πώς σκοπεύει η Περιφέρεια να βελτιώσει το υπάρχον σχέδιο δακοκτονίας με τρόπο ώστε να μην επαναληφθεί η καταστροφική περσινή χρονιά;
--------------------------------------------


Επίκαιρη ερώτηση για τους Διεθνής Τουριστικούς οδηγούς των Βαλκανίων και της Ρωσίας στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται ως προορισμός η παραλιακή Δωρίδα και τα υπόλοιπα εξαίρετα σημεία της Φωκίδας, κατέθεσε ο κ. Παρασκευάς Δρόσος ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος ζητά ενημέρωση για το ποιες σχετικές δράσεις έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια και ποιες είναι οι επόμενες ενέργειες της. Ακολουθεί η ερώτηση:
Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Η ΕΡΩΤΗΣΗ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Προς: Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
 κ. Κώστα Μπακογιάννη
Ενημερωθήκαμε από κάτοικους και επαγγελματίες της Δωρίδας ότι οι Διεθνείς τουριστικοί οδηγοί των Βαλκανίων και της Ρωσίας δεν αναφέρουν πουθενά την παραλιακή Δωρίδα, την διάσημη Χιλιαδού, το φαινόμενο του Παραθάλασσου, το μοναδικό σύμπλεγμα Τροιζονίων νήσων και άλλων εξαίρετων σημείων της,  ως τουριστικούς προορισμούς.
Επειδή η εποχή των λίγων και σταθερών αγορών και του ενός τουριστικού προϊόντος έχει παρέλθει, τα οφέλη από τον τουρισμό αποτελούν εφαλτήριο προσέλκυσης Βαλκανικών και Ρωσικών τουριστικών γραφείων, την στιγμή μάλιστα που η εκτόξευση των διαδικτυακών πωλήσεων τα τοποθετεί στην πρώτη γραμμή της κίνησης.
Ως εκ τούτου, παρακαλώ να μας ενημερώσετε σχετικά:
·       Ποιες δράσεις αναλυτικά έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια αυτοτελώς ή σε συνεργασία με  το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ για την προβολή της Δωρίδας ως τουριστικού προορισμού και σε τι ύψος χρηματοδότησης;

·       Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να ενταχθούν οι συγκεκριμένες περιοχές στο πρόγραμμα οργάνωσης τουριστικής προβολής;
---------------------------------------------

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παρασκευάς Δρόσος για τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η ερώτηση αφορά για το έργο “Αποκατάσταση των ζημιών παραλιακής Οδού Ερατεινής-Τολοφώνας” το οποίο μετά από την αποχώρηση του εργολάβου έχει διακοπεί. Ακολουθεί η ερώτηση:
Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Η   Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑ-ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ
Προς: Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
κ. Κώστα Μπακογιάννη
Κύριε Περιφερειάρχα,
 Ο ανάδοχος του έργου «Αποκατάσταση των ζημιών παραλιακής Οδού Ερατεινής - Τολοφώνας» (Αχαϊκή Παρασκευόπουλος) έχει αποχωρήσει.
Δεδομένου ότι η κατάσταση στην περιοχή, τόσο της ακτής όσο της παραθαλάσσιας επαρχιακής οδού και των κατοικιών – ιδιοκτησιών κατά μήκος της ακτής είναι χρόνια και απαράδεκτη και έχει χαρακτηριστεί από τις ατέρμονες παρεμβάσεις, δεσμεύσεις, υποσχέσεις και ημι-αποκαταστάσεις δοκιμάζοντας την υπομονή και επηρεάζοντας την ζωή κατοίκων, επαγγελματιών και επισκεπτών, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε:
  • Για τις συνθήκες διακοπής του έργου καθώς και για την τύχη του στο εξής, όπως και για τις ενέργειες στις οποίες προβήκατε.
  • Για το κόστος μεταφοράς υλικού από απομακρυσμένα σημεία αμμοληψίας που υπέδειξε η Κτηματική Υπηρεσία, απορρίπτοντας τα αρχικώς προτεινόμενα αν και ήταν γνωστές οι απαγορεύσεις.
ΛΑΜΙΑ 28.02.2019
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ
ΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.