Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΑ ΡΑΣΑ , ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ. O πατέρας Αντώνιος κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη [εικόνες, βιντεο]

Τρείς μη κυβερνητικοί οργανισμοί από την Ελλάδα έλαβαν στις Βρυξέλλες το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη που απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.....
Πρόκειται για την «Κιβωτό του Κόσμου», που δραστηριοποιείται στον τομέα της μέριμνας και της προστασίας μητέρας και παιδιού και έχει ως «ψυχή» τον πατέρα Αντώνιο, τη ΜΚΟ «HOPEgenesis» που ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «'Ανεμος Ανανέωσης» που δραστηριοποιείται στον τομέα της στήριξης και της ένταξης στην κοινωνία ιδιαίτερα ευάλωτων προσφύγων.
Οι τρεις ΜΚΟ βραβεύτηκαν αντίστοιχα μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του ΕΚ, Δημήτρη Παπαδημούλη, της ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελίζας Βόζενμπεργκ και του ευρωβουλευτή του Ποταμιού, Μιλτιάδη Κύρκου.
Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη είναι ένας θεσμός που θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008 και με το οποίο επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών-μελών. Για το έτος 2018, απονεμήθηκαν συνολικά 50 βραβεία σε φορείς και πολίτες σε 26 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στόχος του βραβείου είναι να επιβραβεύσει άτομα και οργανώσεις των οποίων οι δράσεις προάγουν τη αλληλοκατανόηση μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, καθώς και την ευρωπαϊκή συνεργασία, προάγουν την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού πνεύματος μέσω μακροχρόνιων, υπερεθνικών και διασυνοριακών πολιτιστικών συνεργασιών, σχετίζονται με το θέμα του τρέχοντος Ευρωπαϊκού Έτους, ή/και προάγουν στην πράξη τις αρχές και αξίες της Χάρτας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Eνωσης.
Με το βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη τιμήθηκε ο πάτερ Αντώνιος της «Κιβωτού του Κόσμου»Με το βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη τιμήθηκε ο πάτερ Αντώνιος της «Κιβωτού του Κόσμου»
Ποιος είναι ο Πάτερ Αντώνιος
O ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου υπηρέτησε ως  εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος, στον Κολωνό.
Ξεκίνησε την ιερατική του δράση το 1998 σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες τότε περιοχές, στον Κολωνό στην Αθήνα.
Η περιοχή είναι, από τις πιο επικίνδυνες στην Αθήνα, αφού δρουν πολλές συμμορίες, ενώ σχεδόν σε κάθε γωνιά γίνεται εμπόριο ναρκωτικών.
Ο ίδιος, παρατηρούσε καθημερινά  παιδιά, που ενώ θα έπρεπε να ήταν στο σχολείο σύχναζαν σε πλατείες ή παιδιά που αποτελούσαν μέλη ομάδων υψηλού κινδύνου, ενώ πάντα τα ίδια και οι οικογένειές τους βρίσκονταν σε ανάγκη.
Σιγά σιγά, τα πλησίασε μέσω του μπάσκετ και της αποδοχής, ανθρώπινα, προσπαθώντας να μιλήσει μαζί τους  για τους προβληματισμούς τους, για την καθημερινότητά τους, προσπαθώντας να τους μιλήσει ως ίσος προς ίσον, χωρίς να τους κρίνει και χωρίς να τους νουθετεί και κυρίως να βρει τον τρόπο να σταθεί στο πλάι τους και να τα βοηθήσει στις ανάγκες τους.
Με τον καιρό κέρδισε την αποδοχή τους και σταδιακά και την εμπιστοσύνη τους.
O ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου υπηρέτησε ως εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος, στον Κολωνό
O ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου υπηρέτησε ως εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος, στον Κολωνό
Σε αυτό του τον αγώνα, πάντα στο πλάι του η σύντροφος και αρωγός, η σύζυγός του Σταματία Γεωργαντή, με την οποία τότε, όπως και τώρα θυσιάζονται και μοιράζονται τις αγωνίες, τις δυσκολίες και φυσικά την ικανοποίηση του εγχειρήματος.
Η προσφορά του απλού κόσμου ξεκίνησε μετά από καιρό, εφόσον γνώρισαν το νεαρό ιερέα και συνειδητοποίησαν τις προθέσεις του.
Οι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να έρχονται ο ένας μετά τον άλλο και εθελοντικά να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Δάσκαλοι άρχισαν να έρχονται και να κάνουν μαθήματα στα παιδιά, νοικοκυρές της περιοχής άρχισαν να φέρνουν πράγματα από τα σπίτια τους, τρόφιμα και ρούχα που δεν χρειάζονταν πια οι δικές τους οικογένειες.
Έτσι, με τη βοήθεια εθελοντών, δημιουργήθηκε η Κιβωτός του Κόσμου, μια Οργάνωση με στόχο να βγάλει όσα περισσότερα παιδιά μπορούσε από τη φτώχεια και την εγκατάλειψη και να τους προσφέρει τη δυνατότητα «να σταθούν στα πόδια τους».
Καθώς ο πληθυσμός που ζητούσε βοήθεια αυξανόταν με ταχείς ρυθμούς, ο πατέρας Αντώνιος βλέποντας τα παιδιά και τις ανάγκες ολοένα να αυξάνονται, θέλησε να στεγάσει την προσπάθεια σε ένα πρώην καφενείο και άρχισε να δημιουργεί προγράμματα υποστήριξης, με πρώτο στόχο να βοηθήσει τα μεγαλύτερα παιδιά της περιοχής να επιστρέψουν στο σχολείο και να ολοκληρώσουν την φοίτησή τους.
Η υποστήριξη, εκτός των Ελλήνων αλλά και των μεταναστών, αποτέλεσε σημαντικό ζήτημα προβληματισμού για πολλούς πολίτες αλλά και φορείς της ευρύτερης περιοχής, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριζαν ότι οι προσπάθειες του ιερέα θα πρέπει να εστιάζονται αποκλειστικά στους Έλληνες που έχουν ανάγκη και όχι στους αλλοδαπούς.
 Η αγκαλιά της «Κιβωτού» όμως μέχρι και σήμερα δέχεται όλους όσους έχουν την ανάγκη της ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρησκεία.
Με τη βοήθεια εθελοντών, δημιουργήθηκε η Κιβωτός του ΚόσμουΜε τη βοήθεια εθελοντών, δημιουργήθηκε η Κιβωτός του Κόσμου
Φωτογραφίες: Κιβωτός του Κόσμου
Πηγή: iefimerida.gr
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΠΑΤΕΡΑ  ΑΝΤΩΝΙΟ , *ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ* ΚΑΙ *ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ  ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ*, ΚΑΝΟΝΤΑΣ  ΚΛΙΚ  ΕΔΩ.....4 σχόλια:

 1. Τον έχω γνωρίσει προσωπικά. Πρόκειται για εξαίρετο άνθρωπο και ιερωμένο . Εμπνέει και μεταδίδει την αγάπη και την αλληλεγγύη . Απεχθάνεται και πολεμά το μίσος , την εκδικητικότητα , τη μισαλοδοξία , τις πολιτικολογίες , τα φανφαρώδη κηρύγματα και τις κάθε είδους διακρίσεις. Αγαπά όλο τον κόσμο . Η προσφορά του ανεκτίμητη.
  Μπράβο Πολυδροσοπαρνασσέ για την εξαιρετική ανάρτησή σου.

  Γιάννης Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο αντίποδας του Αμβρόσιου και του κάθε χλιδάτου Μητροπολίτη που δυστυχώς είναι οι περισσότεροι.Μπράβο στον άνθρωπο των παιδιών που εφαρμόζει τις διδαχές του Κυρίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευγενέστατος, ταπεινός, Χριατιανός πραγματικός και όχι μεγαλοσταυρίτης υποκριτής . Ποτέ δεν πολιτικολογεί. Ποτέ δεν επιδίδεται σε εθνικιστικά κηρύγματα μίσους , ρατσισμού και ομοφοβίας απο τον άμβωνα και τα ηλεκτρονικά μέσα όπως κάνουν αρκετοί που τάχα κόβονται ότι υπηρετούν τον θεό ανεβάζοντας και προβάλλοντας , καμαρώνοντας μάλιστα σαν γυφτικα σκεπάρνια και επιδεικνύοντας κάθε φορά και σε κάθε ευκαιρία , την υποκρισία και την αμορφωσιά τους , το εκδικητικό τους μένος και τα απωθημένα τους ζητιανεύοντας μάλιστα λίγα like .
  Να τον έχει πάντα ο θεός καλά και να του δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.
  Συγχαρητήρια Κε διαχειριστή για την πρωτοβουλία σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η άλλη πλευρά,λέγεται 'Ανθιμος με την εμπλοκή του σε κάθε τι ακραίο εμφανίζεται στην πολιτική σκηνή
  Αντιγράφουμε την είδηση.....

  Ο ιδρυτής του νέου κόμματος Δημήτρης Καμμένος επισκέφθηκε με συνεργάτες του τον...
  μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, προκειμένου «προκειμένου να λάβουν την ευλογία και την ευχή του για την έναρξη και την πορεία του νεοσύστατου κόμματος».

  Όπως ανακοίνωσε το κόμμα, «Η Δύναμη Ελληνισμού έχει ως βάση της την Ορθόδοξη πίστη καθώς η πίστη είναι το θεμέλιο επί του οποίου στηρίζεται όλη η εν Χριστώ ζωή. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι εκείνη, η οποία μας εισάγει στην ορθή πίστη, γιατί είναι ο μοναδικός φορέας του Αγιοπνευματικού φωτός του Χριστού δια μέσου των αιώνων.

  »Από την Θεσσαλονίκη δίνουμε το μήνυμα στον απανταχού ελληνισμό ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» καταλήγει η ανακοίνωση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.