Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ : "ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΑΛΜΑ, ΤΟΥΣ ΕΙΔΕ, ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ" (και το αντίστροφο)

του Κώστα Ασημακόπουλου                            Γαλαξείδι 3-9-2018

"Το φαγοπότι για τα γενέθλια του αγάλματος αυτής της Κυρίας μας στοίχισε ο κούκος αηδόνι. Δεν έχω τίποτα με το μνημείο αυτό καθ' εαυτό, .....
μια χαρά είναι, ούτε και με αυτό που συμβολίζει, αλλά γενέθλια αγάλματος πρώτη φορά βλέπω και ακούω. Σαν να γυρίσαμε στον δωδεκαθεϊσμό
Έγινε 10 χρονών το άγαλμα και έπρεπε να το γιορτάσουμε. Να καθαριότητα δρόμου μέχρι γλυψίματος του, να εξέδρες, να συγκροτήματα, να ομιλίες, να φιέστες. Από θέαμα χορτάσαμε. Από άρτο όμως, τσιπούρες, κρασιά, λουκούλεια γεύματα χόρτασε μόνο η μόνιμη παρέα νομής της αυτοδιοικητικής και όχι μόνο εξουσίας του τόπου. Φάγανε, φάγανε....
Οι φήμες μιλάνε για γεύμα που στοίχισε 6.000 € για 150 άτομα κλειστού κυκλώματος, χώρια τα λειτουργικά έξοδα για την όλη φιέστα. Άσε που συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις τα προσφερόμενα ψάρια και κρασιά είθισται να τα προσφέρουν οι τοπικές επιχειρήσεις του είδους.
Ποιός τα πλήρωσε άγνωστο, αλλά η ζητιανιά στα πέριξ "δώστε καλέ κύριε 1000 € για τις ανάγκες του πολιτισμού μας" καλά κρατεί. Η γυφτιά σε όλο της το μεγαλείο για να φάνε και να πιούνε ρε.
Ήθελα νά 'ξερα, τόσο λιμασμένοι? Σε μια περίοδο που η κοινωνία έχει γονατίσει κάποιες παρέες τρών και πίνουν σαν να είναι στο 2004.
Μέσα σε 10 χρόνια το παιδάκι του αγάλματος θα είχε πάει και φαντάρος και θα είχε απολυθεί, αλλά αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί γιατί αν ενηλικιωθεί το παιδί και γεράσει η μάνα τι φιέστες θα κάνουμε? Απλά ΝΤΡΟΠΗ.
Όποιος θέλει να στήνει φιέστες και να τρώει και να πίνει να τα πληρώνει από την τσέπη του."
ΠΗΓΗ: epikourositeas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.