Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Θεατρική παράσταση: Ο Άρης «επιστρέφει» στην Καλύβα του Στεφανή

Την Τρίτη, 11 Σεπτέμβρη 2018, ώρα 8:30 μ.μ., ο Άρης Βελουχιώτης –πάντα ζωντανός- «επιστρέφει» στον ιστορικό χώρο της Καλύβας του Στεφανή, στη Σπερχειάδα, ...
απ’ όπου, το 1942, με την πρώτη ανταρτοομάδα του ΕΛΑΣ, ξεκίνησε το έπος της Αντίστασης ενάντια στους ναζί και φασίστες κατακτητές και στους ντόπιους συνεργάτες τους.
  Την Τρίτη το βράδυ, στην Καλύβα, ανεβαίνει η επιτυχημένη παράσταση ο «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου. Το έργο βασίζεται στη ζωή, τη δράση και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ που ταυτίστηκε με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού μας κατά της τριπλής Κατοχής. Ο «Άρης» «έρχεται» καλεσμένος μιας ανάγκης. Της ανάγκης του «θέλω», της ανάγκης του «μπορώ», της ανάγκης του «εμείς».
  Το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ προσκαλεί στην παράσταση, τα μέλη του, τους απογόνους, τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τους κατοίκους της Φθιώτιδας και ιδιαίτερα τη νεολαία να απολαύσουν την παράσταση, να εμπνευστούν και να αξιοποιήσουν σήμερα την πολύτιμη πείρα του παρελθόντος.
  Λεωφορείο αναχωρεί από τη Λαμία, ώρα 7:15 μ.μ. από την Πλατεία Πάρκου.  


Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου