Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ 11-12 Ιούλη 2018

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ 11-12 Ιούλη 2018, νέο ακόμα πιο επικίνδυνο βήμα κλιμάκωσης των εξοπλισμών, προετοιμασίας για νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ....

Το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, μπροστά στην επικείμενη νέα Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, επισημαίνει ότι πίσω από τις προσχηματικές διακηρύξεις τους για ειρήνη, σταθερότητα, ασφάλεια, αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων κλπ., οι ιμπεριαλιστές επιχειρούν να κρύψουν τον ακόμη πιο επιθετικό κι επικίνδυνο χαρακτήρα του ΝΑΤΟ ως πολεμική μηχανή απέναντι στους λαούς.
Στις 11 και 12 Ιουλίου γίνεται στις Βρυξέλλες η φετινή Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Πραγματοποιείται στο φόντο μιας ολοένα εντεινόμενης αντιπαράθεσης μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σ' όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ωστόσο, οι πολεμικές προετοιμασίες, οι απειλές χρήσης βίας, οι επεμβάσεις και τέλος οι συνέπειές τους γίνονται ολοένα και πιο έντονες και στην ίδια την Ευρώπη - στην Ουκρανία, στα Βαλκάνια, στον Περσικό Κόλπο, από το Μάλι έως το Κέρας της Αφρικής, σ' όλη την περιοχή της Μεσογείου, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των μεγάλων, πολυεθνικών μονοπωλίων. Στους ανταγωνισμούς που αναπτύσσονται, συμμετέχουν οι παλιές και δεσπόζουσες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ – Ε.Ε.), σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία και την Κίνα, που επίσης διεκδικούν μερίδιο από τα πλούτη της περιοχής και τους διαύλους μεταφοράς τους.
Πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε, πρόσφατα, η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. η οποία κατέληξε σ' ένα απάνθρωπο συμβιβασμό για το Προσφυγικό. Και στις 25 Ιούνη 2018 εννιά κράτη της Ε.Ε. υπέγραψαν Επιστολή Πρόθεσης Συμμετοχής για τη δημιουργία "Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επεμβάσεων". Ό,τι προπαγανδίζουν και εντός της χώρας μας ορισμένοι φορείς ή πρόσωπα, παίζοντας το ρόλο του ευρωατλαντικού «κολαούζου».
Αυτή η «Πρωτοβουλία» είναι ένα νέο σχήμα για άμεσες επεμβάσεις, όπου τα «ευρωπαϊκά» μονοπώλια θεωρούν ότι διακυβεύονται τα συμφέροντά τους και το ΝΑΤΟ δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον γι' αυτήν. Η ακόμα στενότερη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Ε.Ε. θα είναι ένα από τα κύρια ζητήματα της παρούσας Συνόδου Κορυφής.
Βασικοί άξονες στην εν λόγω κοινή δράση είναι η παραπέρα βελτίωση στους χρόνους μετακίνησης και αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στα μέτωπα των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων, είναι οι πιέσεις των ΗΠΑ στις υπόλοιπες χώρες για μεγαλύτερες δαπάνες για τις ανάγκες της λυκοσυμμαχίας.
Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επειδή φέρει βαριές ευθύνες. Η συμφωνία της στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες θα είναι πράξη εχθρική προς τον ελληνικό λαό και τα συμφέροντά του. Κάνει την Ελλάδα ένα απέραντο ιμπεριαλιστικό ορμητήριο για την περιλάλητη "γεωστρατηγική αναβάθμιση" της χώρας που, στην πράξη, είναι η αναβάθμιση συμφερόντων της ελληνικής άρχουσας τάξης. Γεννά πολύ πιο επικίνδυνες, για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής, συνέπειες. Ακόμα, αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες για λογαριασμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στις δυο λυκοσυμμαχίες. Εδώ εντάσσονται το «Σκοπιανό» και οι άλλοι αλυτρωτισμοί που καλλιεργούνται έντεχνα στα Βαλκάνια.
Ως Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ δεν προσυπογράφουμε τους στόχους και επιδιώξεις της κυρίαρχης τάξης. Τους αντιπαλεύουμε ενεργά με τις δικές μας αντιιμπεριαλιστικές θέσεις και στόχους πάλης ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και στις επικίνδυνες αποφάσεις της. Ενάντια στην ελληνική εμπλοκή. Ενάντια στις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά κι όλων των άλλων ευρωΝΑΤΟϊκών πολιτικών δυνάμεων και μορφωμάτων που κρύβουν πίσω από κίβδηλους πατριωτισμούς τον ευρωατλαντισμό τους και την αφοσίωσή τους στις επιλογές της αστικής τάξης.   
Παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό
  • Όχι δαπάνες ΝΑΤΟϊκές. Σχολειά και κατοικίες εργατικές, έργα αντιπλημμυρικά – αντιπυρικά - αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – Ε.Ε. με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου