Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ (από το 1956) ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΣΤΙΣ 24—9 – 2017, ΣΤΑ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2017 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ



Τιμητική πλακέτα απένειμε ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης στο Λεωνίδα Κωνσταντόπουλο, τον πρώτο φύλακα αρχαιοτήτων των Θερμοπυλών......


Στο ΦΘΙΩΤΙΚΟ ΛΟΓΟ «ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ» αναφέρονται σχετικά με το φύλακα ( άρθρο της αρχαιολόγου Φανουρίας Δακορώνεια) τα εξής :
«Το 1956 τοποθετήθηκε για πρώτη φορά φύλακας αρχαιοτήτων με έδρα τις Θερμοπύλες, που υπήρξε ο πρώτος και ο μοναδικός φύλακας αρχαιοτήτων ολοκλήρου του Νομού Φθιώτιδας μέχρι το 1969. Η πρόσληψή του αποτελεί ένα σπάνιο δείγμα αίσθησης χιούμορ της δημόσιας διοίκησης. Ο φύλακας αυτός, ο κύριος Λεωνίδας Κωνσταντόπουλος επελέγη μεταξύ δύο υποψηφίων για τη θέση εξαιτίας του ονόματός του από τον Σπύρο Μαρινάτο, ο οποίος είχε αποφανθεί ότι : ένας Λεωνίδας σύγχρονος ταιριάζει να φυλάει τις Θερμοπύλες»

   Τα Θερμοπύλεια 2017 ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 24-9-2017 με συναυλία από τη Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας και τις χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, του Μουσικού -Πολιτιστικού Συλλόγου Αταλάντης και του Μουσικού Ομίλου Στυλίδας.

Κώστας Τσιαλαφούτας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου