Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Πρεμιέρα για τα"Φωκικά 2016" το Σάββατο

Στις 9 το βράδυ του Σαββάτου ανοίγει η αυλαία των φετινών Φωκικών στο Θέατρο Κάστρου στην Άμφισσα. Μετά από αρκετά χρόνια σιγής, το ανακαινισμένο Θέατρο του Κάστρου επαναλειτουργεί και δεξιώνεται εκδηλώσεις από το χώρο του θεάτρου και της μουσικής επαναφέροντας την πολιτιστική ζωή της περιοχής σε τροχιά αναβάθμισης......


Η αρχή γίνεται με το «1ο Μουσικό Φεστιβάλ Θεάτρου Κάστρου» στο οποίο φέτος συμμετέχουν οι χορωδίες Άμφισσας, Στειρίου και Αμαρύνθου, καθώς και η Ελαφρά Ορχήστρα Πνευστών της Δημοτικής Φιλαρμονικής Άμφισσας.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας κρατά η 4φωνη Μικτή Χορωδία Άμφισσας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Πάνου Βασιλείου με κομμάτια από το χώρο της έντεχνης ελληνικής μουσικής και με τη συνοδεία της 12μελούς ορχήστρας της. Στο δεύτερο μέρος τη σκυτάλη παίρνει η Μικτή Χορωδία Στειρίου. Ιδρύθηκε το 2001 κι αποτελείται από 25 ερασιτέχνες χορωδούς. Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται παραδοσιακά, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια. Συμμετείχε και παρουσίασε το έργο της σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλς, με αποκορύφωμα το 2007 στη Μόσχα. Πρόσφατα τη διδασκαλία και τη διεύθυνσή της ανέλαβε ο συνθέτης και μαέστρος Αντώνης Μπαλής.

Στο τρίτο μέρος εμφανίζεται η 4φωνη Μικτή Χορωδία "Άρτεμις" από την Αμάρυνθο της Εύβοιας. Η Χορωδία "Άρτεμις" εμφανίζεται το 1999 και από τότε η πορεία της είναι ανοδική. Αποτελείται από 30 περίπου μέλη προερχόμενα από την τοπική κοινωνία και την ευθύνη για το τεχνικό μέρος έχει από ιδρύσεώς της ο μαέστρος Γιώργος Γερογιάννης συνοδευόμενος από την πιανίστα Τόνια Τουλίτση. Στο «1ο Μουσικό Φεστιβάλ Θεάτρου Κάστρου»  θα παρουσιάσει κομμάτια από το χώρο του έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου.

Τη βραδιά θα κλείσει η Ελαφρά Ορχήστρα Πνευστών της Δημοτικής Φιλαρμονικής Άμφισσας με μια παλέτα τραγουδιών από το εγχώριο και ξένο ρεπερτόριο.


Ωρα έναρξης: 21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου