ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ: Απολογισμός 10ης διάθεσης - Συνέχεια δράσεωνΠραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 η δέκατη απευθείας διάθεση προϊόντων....
Περιλάμβανε πατάτες Λιβανατών, τυρί φέτα και γίδινο Λαμίας, πορτοκάλια και λεμόνια Αργολίδας, ελαιόλαδο ορεινής Μεσσηνίας και ρύζι Ανθήλης, όλα άριστα προϊόντα και σε εξαιρετικές τιμές ειδικά για το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες.

Μαζί έγιναν και οι καθιερωμένες συλλογές φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο, τηγανέλαιου για ανταλλαγή με προϊόντα προς δωρεά και πλαστικών καπακιών για το Σύλλογο Παραπληγικών.

Ποσότητες τροφίμων που δωρίθηκαν από τους παραγωγούς στα πλαίσια συμφωνίας, παραδόθηκαν στο Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Λαμίας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) στα Γαλανέϊκα. Στο ίδιο οικοτροφείο, μαζί και στο Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Γλαύκος» στο Παγκράτι, είχαν παραδοθεί ποσότητες τροφίμων που προήλθαν από δωρεές παραγωγών της προηγούμενης 9ης διάθεσης και απορρυπαντικών που προήλθαν από ανταλλαγή τηγανέλαιου που συλλέξαμε στις προηγούμενες 4 διαθέσεις. Η αναλογία βάσει της οποίας το ανταλλάσσουμε, είναι 5 συσκευασίες υγρών απορρυπαντικών των 4 λίτρων για κάθε 50 λίτρα τηγανέλαιου. Προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να βάλουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα την αποφυγή απόρριψης των χρησιμοποιημένων τηγανέλαιων και τη συλλογή τους για παράδοση μέσα από τις διαθέσεις μας ή και από τους ίδιους προς ανακύκλωση. Είναι μια κίνηση με σημαντικά οφέλη, αλληλεγγύης με τις δωρεές μας και οικονομικά/περιβαλλοντικά σε κάθε περίπτωση.

Σημαντική σε σχέση με τις προηγούμενες διαθέσεις ήταν η συμμετοχή νέων εθελοντών, όπως και η εκ νέου ανταπόκριση εθελοντών που είχαν συμμετάσχει σε μια τουλάχιστον δράση μας παλιότερα. Το κάλεσμά μας για μαζικότερη συμμετοχή συνεχίζεται και απευθύνεται σε όσους μέσω της εθελοντικής προσφοράς είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν κομμάτι από την καθημερινότητά τους για να πάρουμε όλοι μαζί την ζωή μας στα χέρια μας, χωρίς εξαρτήσεις από κομματικούς ή άλλους φορείς. Η ενίσχυση του κινήματος Χωρίς Μεσάζοντες θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε και τις παράλληλες δράσεις αλληλεγγύης, όπως και να αναπτύξουμε και άλλες νέες.

Η επόμενη διάθεση προγραμματίζεται για το Σάββατο 10 Μαΐου και φροντίζουμε σύμφωνα με τη ζήτηση και αναλόγως της διαθεσιμότητας και των τιμών να έχει απορρυπαντικά, χαρτικά, τυριά, μέλι και αλεύρι.. Η οριστική ανακοίνωσή της θα γίνει εγκαίρως αμέσως μετά το Πάσχα.

Στην ιστοσελίδα μας www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχώς ενημέρωση για την κίνηση και εκεί είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές Φόρμες για δηλώσεις συμμετοχής Εθελοντών στις δράσεις και Παραγωγών με τις προσφορές τους. Επίσης, το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 & 6906981623, είναι στη διάθεση όλων για εκτενέστερη και άμεση επικοινωνία.

Ευχαριστούμε και πάλι, όλους εσάς που συμμετέχετε, τους παραγωγούς για τη συνεργασία μαζί μας και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους εθελοντές.

Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!

Η Συντονιστική Ομάδα

Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr

Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.