Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Υπόσχεται αποκαλύψεις για το ρόλο της τρικομματικής στην Κύπρο


Αποκαλύψεις ως προς τον ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης στις εξελίξεις στην Κύπρο, υπόσχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, δηλώνει την ετοιμότητά του να εντείνει τη δράση του με στόχο να φύγει η κυβέρνηση και να «σταματήσει η καταστροφή».
«Στο προσεχές διάστημα θα αποκαλύψουμε το ρόλο που έπαιξαν η ελληνική κυβέρνηση πρώτα στο να περάσουν οι καταστροφικές αποφάσεις στο Eurogroup, και στη συνέχεια, στην εθελόδουλη χαρά της για την καταστροφή της Κύπρου, νομίζοντας ...
πως έτσι θα “συνετίσουν” τον ελληνικό λαό και τον ΣΥΡΙΖΑ-EKM, να μην κινηθούν σε μια αποφασιστική ρήξη με τα Μνημόνια και τις τρόικες», αναφέρεται ρητά στην απόφαση της Γραμματείας του κόμματος για τις εξελίξεις στην Κύπρο, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. 
Στο ίδιο κείμενο, τα μέλη του οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ προϊδεάζουν για την προσπάθεια «συμπαράταξης των λαών και χωρών του Νότου», προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μέτωπο δυνάμεων που θα ανατρέψουν τη «νεοφιλελεύθερη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη». Με άξονα αυτήν, επιθυμούν την ενεργό συμπόρευση και με τους εργαζόμενους του Βορρά, με στόχο την αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη, την «ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και όλων των θεσμικών και νομικών της οικοδομημάτων» και την επαναθεμελίωσή της σε δημοκρατικές βάσεις, αλληλοσεβασμού και ισοτιμίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, ειρήνης και πραγματικής δημοκρατίας. 
Στο κείμενο επανέρχεται η πεποίθηση του ΣΥΡΙΖΑ περί «στρατηγικού αδιεξόδου» των ηγετικών κύκλων της ευρωζώνης, όπως αποδείχθηκε κατά την Κουμουνδούρου, στην περίπτωση της Κύπρου. Οι συντάκτες του μιλούν, μάλιστα, για «τιμωρητικό χαρακτήρα» στις αποφάσεις του Eurogroup, εν είδη φοβήτρου για μη υιοθέτηση εναλλακτικών λύσεων, σημειώνοντας, όμως, ότι «πολλές φορές ο εκβιασμός δεν είναι μόνο φόβος για τον εκβιαζόμενο, αλλά και αυτοπαγίδευση του εκβιαστή». 
Μιλούν, ακόμα, για «προϋπάρχοντα γεωστρατηγικά σχέδια», σχετικά με την καίρια θέση της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο και τον ορυκτό πλούτο της, κάνοντας λόγο για ανάγκη διασφάλισης της κυριαρχίας του νησιού. Αναφέρονται δε, σε «κοινά προβλήματα» σε Ελλάδα και Κύπρο, δύο χώρες που αποτέλεσαν κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «πειραματόζωα» στις μνημονιακές πολιτικές και τους γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς. 
Την ίδια ώρα, στα συμπεράσματα που εξάγει η Κουμουνδούρου από τις εξελίξεις στην Κύπρο, περιλαμβάνονται αφενός ότι «μία κυβέρνηση του "ΝΑΙ" (σ.σ. κυβέρνηση Αναστασιάδη), δεν μπορεί να διαχειριστεί και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντίκρουση των εκβιαστικών πολιτικών», αφετέρου ότι «η σύγκρουση συμφερόντων, άρα και πολιτικών, απαιτεί προετοιμασία, απαιτεί εναλλακτικό σχέδιο που να υποστηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, αξιοποίηση όλων των διαπραγματευτικών ατού, υπολογισμένες σταθερές κινήσεις εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής και ισχυρή διαπραγματευτική ομάδα». Με ότι αυτά μπορούν να σημαίνουν για τον τρόπο, με τον οποίο θα πολιτευτεί στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου