Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ TOY KKE ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ (21/3)


 Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων σημαδεύεται από τη ρωσική εισβολή και το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, .....αλλά και από την κλιμάκωση της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε παγκόσμια κλίμακα, που θέτουν τους λαούς μπροστά σε τεράστιους κινδύνους πιο γενικευμένων συγκρούσεων.

62 χρόνια μετά από την βίαιη και δολοφονική καταστολή της διαμαρτυρίας μαθητών και φοιτητών ενάντια στο Απαρτχάιντ από την αστυνομία της Νότιας Αφρικής, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η μισαλλοδοξία και οι κάθε είδους διακρίσεις, η καταστολή και ο αυταρχισμός σε βάρος των εργατικών και λαϊκών αγώνων, εντείνονται διαρκώς.

Από τις πολύμορφες διακρίσεις, ανάλογα με τη φυλή, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία ή τη γλώσσα για την πρόσβαση σε στοιχειώδη δικαιώματα σε Εργασία, Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμό κ.ά. ...

Από τον απαράδεκτο διαχωρισμό που επιχειρείται στην προστασία των «πραγματικών, λευκών, χριστιανών» προσφύγων από την Ουκρανία, σε αντίθεση με τους «αλλόθρησκους» ξεριζωμένους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ κλπ. ...

Από τις δολοφονίες Αφροαμερικάνων στην «πολιτισμένη Δύση» των ΗΠΑ, μέχρι τη στήριξη ναζιστικών οργανώσεων, την απαγόρευση κομμουνιστικών κομμάτων και την εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού στην ΕΕ της «ελευθερίας και των αξιών»...

Όλα αποδεικνύουν ότι ο ρατσισμός και οι διακρίσεις γεννιούνται και αναπαράγονται στο έδαφος του εκμεταλλευτικού συστήματος και των ανταγωνιστικών σχέσεων.

Την ίδια ώρα, η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν κάνει διακρίσεις και δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής. Οι λαοί και οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου «δεν μπορούν να ανασάνουν» και είναι αντιμέτωποι με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις συνέπειές του, την πανδημία, την φτώχεια, τις φονικές καταστροφές από την καταλήστευση του περιβάλλοντος.

Το ΚΚΕ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και παλεύει για την αλληλεγγύη και τη συναδέλφωση των λαών ενάντια στον πραγματικό κοινό τους εχθρό, τον ιμπεριαλισμό. Μπαίνει μπροστά στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

Ο ουκρανικός και ο ρωσικός λαός, που ζούσαν αδελφωμένοι και ειρηνικά για δεκαετίες ολόκληρες στην ΕΣΣΔ, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Οι λαοί όλοι του κόσμου δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρησκεία, γλώσσα, χώρα καταγωγής, αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, αντικρίζουν καθημερινά το αποκρουστικό πρόσωπο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ο κοινός τους αγώνας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, μέσα από την οργάνωσή τους στα συνδικάτα και στους μαζικούς συλλογικούς φορείς, για την προστασία των μεταναστών και των προσφύγων χωρίς καμία διάκριση στα δικαιώματά τους, είναι το μοναδικό φάρμακο στο ρατσισμό, τον φασισμό και την ξενοφοβία.

Το ΚΚΕ παλεύει για να ενωθούν οι προλετάριοι όλων των χωρών, να αντιληφθούν την ανεξάντλητη δύναμή τους και να βάλουν την σφραγίδα τους στις εξελίξεις, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα κόσμο ελεύθερο και ειρηνικό, χωρίς εκμετάλλευση, κρίσεις, πολέμους, μετανάστευση και προσφυγιά, για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.



ΑΘΗΝΑ 21/3/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου