Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Δημήτρης Ανγνωστάκης - Δεν είναι στραβός ο γιαλός...


 Η επιτροπή ανασυγκρότησης για τη βόρεια Εύβοια, θέμα  στο συνέδριο των ποινικολόγων και μαχόμενων δικηγόρων!....

Τελικά δεν είμαστε μόνο εμείς και κάποιες άλλες περιφερειακές παρατάξεις, που από την πρώτη στιγμή, προσεγγίσαμε το ζήτημα της επιτροπής ανασυγκρότησης, ως θεσμική εκτροπή.

Θυμίζω, οτι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η επιτροπή και χωρίς καν την απαραίτητη νομική υπόσταση, μιλήσαμε για πλήρη απαξίωση των συλλογικών θεσμικών οργάνων της αυτοδιοίκησης καθώς και για επιβολή τοποπαρατηρητή, που δεν είχε και δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, σε άλλες περιοχές. 

Στη συνέχεια, όταν ασχολήθηκαν με τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια, επισημάναμε οτι πλέον εγείρονται και ζητήματα αντισυνταγματικότητας.

Όλες μας τις ενστάσεις, τις αγωνίες, τους προβληματισμούς, τους καταθέσαμε εγκαίρως τόσο στο περιφερειακό συμβούλιο όσο και στο δημόσιο διάλογο και φυσικά ενώπιος ενωπίω.

Το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Μαρτίου, στη διάρκεια των εργασιών του 21ου Συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα,       η κα Μαρία Καραμανώφ, Σύμβουλος στο ΣτΕ, έκανε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σημαντική ομιλία, θέτοντας κρίσιμα νομικά ζητήματα, σχετικά με τις διαδικασίες  που επιχειρείται η ανασυγκρότηση της Εύβοιας. 

Στην ουσία επιβεβαιώθηκαν όσα είχε ισχυριστεί, στην ειδική επιτροπή της Βουλής, περί αντισυνταγματικότητας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας κ. Γιώργος Χριστοφορίδης.

Τώρα πια όλοι γνωρίζουμε οτι η επιτροπή ανασυγκρότησης, που ήρθε ίσως για να καλύψει την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητα της περιφερειακής αρχής, λειτουργεί χωρίς την ύπαρξη νομιμοποιητικής βάσης και προσκρούοντας  στις Συνταγματικές διατάξεις!

Όσοι διαβάσετε το κείμενο, να ξέρετε οτι σήμερα δεν είναι απλά Δευτέρα. 

Κάποιοι, με την πλήρη υποταγή τους στις κυβερνητικές επιλογές, γίνονται το εργαλείο συρρίκνωσης, απαξίωσης και τελικά περιθωριοποίησης των δημοκρατικών, θεσμικών λειτουργιών και φυσικά της ίδιας της αυτοδιοίκησης, της ίδιας της δημοκρατίας!

Δημήτρης Ανγνωστάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου