Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ Πληρώσαμε την κρίση τους πληρώνουμε και την ανάπτυξή τους

Στην αρχή ήταν η κρίση. Συσσώρευση πλούτου στα χέρια όλο και λιγότερων μαζί με συσσώρευση αδιάθετων εμπορευμάτων ακριβώς γιατί οι λίγοι πλούτηναν σκορπίζοντας την φτώχεια στους πολλούς.....

Το μεροκάματο να φτηνύνει και ως επακόλουθο να μειώνεται η αγοραστική δύναμη των φτωχών λαϊκών, εργατικών οικογενειών! Και δώστου δις ευρώ από τα ταμεία των συνταξιούχων για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και δώστου δάνεια (απ’ τα κλεμμένα ταμεία) για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις. Αυτή ήταν η κρίση τους. Την πληρώσαμε με περικοπές των συντάξεών μας κατά 50%, μειώσεις μισθών κλπ Συνεχίζουμε να την πληρώνουμε με 8,5 δις ευρώ κάθε χρόνο από περικοπές των συντάξεών μας

    Τώρα έχουμε την ανάπτυξη για την οποία πολύ περηφανεύονται κάνοντας λόγο μάλιστα για πάνω από 8%! Αλλά και αν έχουμε ανάπτυξη συνεχίζουμε να την πληρώνουμε μιας και δεν είναι διατεθειμένο (αυτό το κράτος των μεγάλο-επιχειρηματιών) να επιστρέψουν τα κλεμμένα τώρα μάλιστα που πανηγυρίζουν για αυτήν ακριβώς  την ανάπτυξη. Και όχι μόνο δεν δίνουν δεκάρα πίσω, δεν δίνουν δεκάρα και για το ράλι ανατιμήσεων στα βασικά-αναγκαία είδη για τις ανάγκες των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών!

    Όλα δείχνουν ότι το κόστος της ενέργειας, θα ανέβει έως και 50% σε σχέση με πέρυσι και η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, με προβλέψεις για νέο γύρο αυξήσεων, έως και 25% μέχρι τον Δεκέμβρη. Αυτό σημαίνει μείωση κατά 25% των εισοδημάτων μας!

  …Και είναι γνωστό ότι οι όποιες αυξήσεις γίνουν στα διάφορα προϊόντα αυτές θα μείνουν για να γονατίζουν τα εισοδήματά μας στον αιώνα τον άπαντα!

   Κάποια πρόσφατα (προχθεσινά) στατιστικά στοιχεία και μάλιστα για το 2019 κατά το οποίο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μοιράστηκαν την κυβερνητική εξουσία,  δείχνουν:

   Το 17,1% των ελληνικών νοικοκυριών, σχεδόν ένα στα πέντε, δεν μπόρεσε να καλύψει σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανάγκες του για θέρμανση

   Ενα στα δύο φτωχά νοικοκυριά δεν κατάφερε να αποπληρώσει έγκαιρα τους λογαριασμούς για ρεύμα, νερό και φυσικό αέριο, ενώ το 36,1% των νοικοκυριών είχε μεγάλη δυσκολία να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα με το διαθέσιμο εισόδημά του.

    Δραματική ήταν η κατάσταση και στην Υγεία, όπου εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών και της εμπορευματοποίησης του συστήματος, το 25,6% δεν έκανε καμία εξέταση για την υγεία του που ήταν αναγκαία, ενώ πολλοί συνάδελφοί μας περικόπτουν από μόνοι τους τη φαρμακευτική τους αγωγή ακόμη και για λόγους σίτισης, με οδυνηρά αποτελέσματα ακόμη και για τη ζωή τους!

   Και αυτά για το ’19. Για να αναλογιστούμε ποια μπορεί να είναι τα σημερινά στατιστικά όταν μάλιστα προστεθεί το γεγονός ότι πολλοί συνταξιούχοι, που έχουν την περιβόητη προσωπική διαφορά, του νόμου Κατρούγκαλου, στις συντάξεις τους, που δεν κατήργησε ο νόμος Βρούτση, δεν θα δουν καμία αύξηση στις συντάξεις τους για πολλά χρόνια με αποτέλεσμα η ακρίβεια να καλπάζει και  η φτώχεια κάθε χρόνο να βαθαίνει;

«Το καλοκαίρι θα καίγεσαι, τον χειμώνα θα κρυώνεις και κάθε μήνα θα πληρώνεις»

  Θέλουν να πληρώνουμε πανάκριβα για υπηρεσίες και αγαθά που θα έπρεπε και θα μπορούσαμε να απολαμβάνουμε σε πολύ χαμηλή τιμή, για τον απλούστατο λόγο να διασφαλίζεται η κερδοφορία και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων.  Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η πολιτική απελευθέρωσης - ιδιωτικοποίησης βασικών και αναγκαίων τομέων όπως η Ενέργεια, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις, οδηγεί και εμάς και τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση για να θησαυρίζουν μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι

   Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών είναι να κάνει δεκτό το αίτημα  για  κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια για να μπει ένα, κάποιο φρένο, στο ράλι των ανατιμήσεων.

   Αυτό εξάλλου ήταν και ένα από τα αιτήματα της μεγαλειώδης  πανελλαδικής συγκέντρωσης των συνταξιούχων, (όσο και αν οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές)  χθες 8 Οκτώβρη στην Αθήνα, όπου συμμετείχε και η Ένωσή μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου