Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο 1ος ΗΝΙΟΧΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 ο «1ος Ηνίοχος Δρόμος». Η ελαφριά βροχή δεν πτόησε αθλητές, κοινό και διοργανωτές, με αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε έναν όμορφο αγώνα δρόμου που είχε και πολλές ιδιαίτερες στιγμές......

Μεγάλοι νικητές του Ημι-Μαραθωνίου (Άμφισσα – Κίρρα – Ιτέα): Στους άντρες ο Θοδωρής Αναγνώστου με χρόνο 1.11.52 (δεύτερος ο Βαγγέλης Μαλιόγλου με χρόνο 1.13.41 και τρίτος ο Φάνης Κατσίκας με χρόνο 1.19.46) και στις γυναίκες η Στεφανία Λεοντιάδου με χρόνο 1.22.22 (δεύτερη η Πέγκυ Στάρφα-Παπαφίλη με χρόνο 1.35.41 και τρίτη η Γεωργία Κανούτα με χρόνο 1.35.56).

Η κατάταξη στον αγώνα 5 χλμ. ήταν αντίστοιχα: Πρώτος στους άντρες και πάλι ο (σπουδαίος φίλος μας, πέραν των άλλων) Θοδωρής Αναγνώστου με χρόνο 18.31,67 (δεύτερος ο Γιάννης Καρνασόπουλος με χρόνο 18.37,21 και τρίτος ο Μιλτιάδης Ζιακόπουλος από την Ιτέα με χρόνο 18.41,03) και στις γυναίκες επίσης η Στεφανία Λεοντιάδου με χρόνο 21.14,33 (δεύτερη η Άννα-Αλκμήνη Αποστολοπούλου με χρόνο 23.19,03 και τρίτη η Αργυρώ Λιόλιου με χρόνο 23.59,71).

Μεγάλοι νικητές στην καρδιά μας ήταν και ο Βασίλης Νίκου (ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μας και καταξιωμένος αθλητής δρόμων) και ο μικρός Γιάννης Παπαστεφανάκης, που τερμάτισαν τον ΗμιΜαραθώνιο με αναπηρικό αμαξίδιο, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού!

Στην πρώτη αυτή διοργάνωση τέτοιου επιπέδου στην περιοχή μας χρειάστηκε να συνεργαστούν πολλές δεκάδες άνθρωποι (κυρίως μέλη του Αθλητικού Συλλόγου «Ηνίοχος», αλλά και εθελοντές), οι θεσμικοί φορείς του τόπου και οι Αρχές Ασφαλείας.

Οφείλουμε να πούμε μεγαλόφωνα ένα ειλικρινές «Ευχαριστώ» μέσα από την καρδιά μας σε όλους αυτούς, που έκαναν την διοργάνωση δική τους υπόθεση και μας γέμισαν με ακόμη περισσότερη αισιοδοξία για το μέλλον!

Στο πλευρό μας στάθηκαν με τις δυνάμεις τους οι τοπικές Αρχές: Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Δελμούζο), ο Δήμος Δελφών (με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, τους κατά τόπον και κατά αρμοδιότητα εμπλεκόμενους αιρετούς, καθώς και τα στελέχη του Δήμου), το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας (με την Πρόεδρο του κ. Σοφία Αναγνωστάκου) και το Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας (Γιάγτζειο Ίδρυμα) που μας φιλοξένησε επί διήμερο. 

Μεγάλη προσφορά είχαν οι Αρχές Ασφαλείας: Η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας (και ιδίως τα Τμήματα Τροχαίας Άμφισσας και Ιτέας, που πραγματοποίησαν εξαιρετική δουλειά στα δύσκολα ζητήματα της οδικής ασφάλειας) και το Λιμεναρχείο Ιτέας.

Ουσιαστική συμπαράσταση είχαμε από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ και ιδίως από την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. Ευχαριστούμε ονομαστικά για την παρουσία τους και την πολύτιμη βοήθειά τους τον τεχνικό σύμβουλο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας κ. Ντίνο Μπουλούκο, τον υπεύθυνο δρόμων εκτός σταδίου ΣΕΓΑΣ (και μεγάλο αθλητή του πρόσφατου παρελθόντος) κ. Νότη Παπούλια και τον υπεύθυνο γραφείου τύπου ΣΕΓΑΣ κ. Μπάμπη Ζανιά (που ήταν και ο εκπληκτικός εκφωνητής των αγώνων μας).

Πολλοί σύλλογοι και άλλοι οργανωμένοι φορείς του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς στην περιοχή μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, διατέθηκαν και μας προσέφεραν πολλά μέλη τους για τα δύσκολα οργανωτικά καθήκοντα (ασφάλεια αγώνα, φροντίδα αθλητών, προβολή διοργάνωσης κ.λπ.). 

Τους αναφέρουμε ονομαστικά και τους ευχαριστούμε δημόσια: Ο Σύλλογος Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Νομού Φωκίδας (υπεύθυνοι σταθμών τροφοδοσίας), το Δ.Ι.Ε.Κ. Άμφισσας (Προπονητών Αθλημάτων Κλασικού Αθλητισμού), το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Άμφισσας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Άμφισσας, η Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας, ο Κοι.Σ.Π.Ε. Φωκίδας «Γιάννης Βολίκας», ο Ποδηλατικός Σύλλογος «Ζευς», η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Νόμου Φωκίδας), το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας, ο Σύλλογος "Ιτιά", ο Σύλλογος "Δεσμός" της Ιτέας, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ιτέας (Τμήμα Αντισφαίρισης), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρισσού, ο Σύλλογος "Βλαχοθανάσης" της Βουνιχώρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιοθυμιωτών, ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Άμφισσας, η Μονάδα Ψυχικής Υγείας Νομού Φωκίδας, η Κοιν.Σ.Επ. «Μαντείο».

Βαθιές ευχαριστίες στους δύο γιατρούς του αγώνα, Αλέξανδρο Κυριακίδη (ιδρυτικό άλλωστε μέλος του Συλλόγου μας) και Βλαδίμηρο Κυριακίδη, καθώς και στον φυσικοθεραπευτή Τάσο Μαντζώρο και στην νοσηλεύτρια Έμυ Φλώρου, που κάλυψαν άμεσα και με απόλυτο επαγγελματισμό κάθε ζήτημα που ανέκυψε.

Μεγάλος έπαινος ανήκει στον Δήμο Δήμου («Πολυμήχανος Ε.Ε.») για την τεράστια βοήθεια που μας προσέφερε στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Πολλοί ακόμη μεμονωμένοι εθελοντές προσέφεραν από διάφορες θέσεις και με ποικίλους ρόλους, ώστε ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετείχαν με τον έναν ή άλλον τρόπο στην διοργάνωση ξεπέρασε τελικά κατά πολύ τους εκατό. Τους ευχαριστούμε όλους!

Πολλές ευχαριστίες ανήκουν στους χορηγούς μας και στους ανθρώπους του Τύπου (χορηγούς επικοινωνίας), που στήριξαν την διοργάνωσή μας από την πρώτη της κιόλας χρονιά και επέτρεψαν εν τέλει με την γενναιοδωρία τους την επιτυχημένη έκβασή της!

Αντίστοιχα και εμείς, τα μέλη του Συλλόγου Α.Σ. Ηνίοχος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι προπονητές μας και οι αθλητές μας (ο καθένας σύμφωνα με τις δυνάμεις του) δώσαμε τον εαυτό μας επί μεγάλο χρονικό διάστημα για να πετύχουμε μια άρτια διοργάνωση και ευτυχώς δικαιωθήκαμε. Όλα πράγματι πήγαν κατ’ ευχήν παρά τις πολλές αντιξοότητες που προέκυψαν.

Με το ίδιο κέφι και μεράκι προχωράμε εδώ και ενάμισι χρόνο και στην γενικότερη οικοδόμηση μιας αθλητικής κουλτούρας στον τόπο μας γύρω από τον «βασιλιά του αθλητισμού» Στίβο. Διατηρούμε με ευλάβεια άριστες σχέσεις και καλή συνεργασία με τα μέλη των διοικήσεων και τους προπονητές Συλλόγων και Ενώσεων των υπολοίπων αθλημάτων στην περιοχή μας, αφού ο αθλητισμός μας ενώνει, όπως αποδείχτηκε και στον 1ο Ηνίοχο Δρόμο.

Καλή Αντάμωση του χρόνου στον 2ο Ηνίοχο Δρόμο! Μέχρι τότε ας φροντίζουμε όλοι τον εαυτό μας και τα παιδιά μας, μέσα στα γήπεδα και στους αθλητικούς χώρους. 

--------------------------------------------------------------

Άμφισσα, 11 Οκτωβρίου 2021

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

(και εκ μέρους των υπολοίπων μελών του Συλλόγου μας)

Ο Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας

     Θανάσης Παναγιωτόπουλος      Θοδωρής Σταματόπουλος

                                   


 Ο Αντιπρόεδρος                  Η Ταμίας                  Το Μέλος

        Αντώνης Ιωάννου      Μαίρη Ανδρεοπούλου   Μαρία Βαρότση
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου